OPINIONS

Εσύ έπεσες από τα σύννεφα με την κυτταρίτιδα της Kim Kardashian;

Είναι κάτι περισσότερο από ένα 24ωρο μακριά, η στιγμή που άνοιξα το θέμα της DailyMail με τις αρετουσάριστες φωτογραφίες της Kim Kardashian στην παραλία. Το photoshop είχε φροντίσει σαν επαγγελματικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων, να αποκρύψει από τα αθώα και απαίδευτα μάτια του κοινού παγκοσμίως, την όψη φλοιού πορτοκαλιού που βλέπουμε (μέχρι και) στα πόδια και τα οπίσθια της Kim Kardashian.

Ελληνικά και ξένα μέσα χαρακτηρίζουν τις εικόνες αυτές “σπάνιες”, αφού η Kim επιλέγει την πιο glossy υφή όταν κυκλοφορούν φωτογραφίες με εκτεθειμένους τους γλουτούς της, ενώ η αυτοπεποίθησή της με τέτοιο (!) κορμί, κάνει σε όλους και όλες εντύπωση.

Ακολουθεί ένα ενδεικτικό κολάζ με σχόλια γυναικών κάτω από τα posts του θέματος αυτού στα facebook pages άλλων sites.

Πέρα από το γεγονός ότι η Kim Kardashian και κάθε σταρ του δικού της μεγέθους (#διπλής), δε χρειάζεται το photoshop για να νιώσει αυτοπεποίθηση, ας σταθούμε σε μερικά πράγματα τα οποία δεν σχολιάζω επειδή η Kim έχει ανάγκη την υποστήριξή μου, αλλά γιατί μάλλον μου έκανε εντύπωση η αντίδραση των γυναικών.

Ας ξεκινήσουμε απ’ το ότι ούτε εγώ, ούτε και καμία γυναίκα που ξέρω/ έχω φίλη στα social media, δε θα ανέβαζε ποτέ φωτογραφία στην οποία θα φαινόταν η κυτταρίτιδά της. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ. Γιατί λοιπόν, οι αρετουσάριστες φωτογραφίες της Kim είναι σαν να ανακαλύψαμε την Αμερική κι εκείνη ξαφνικά έγινε η μεγαλύτερη απάτη του σύμπαντος; – Δεν καταλαβαίνω.

Όλες θέλουμε και προωθούμε τη βελτιωμένη εικόνα του εαυτού μας στα social media. Ποια έπεσε από τα σύννεφα με την κυτταρίτιδα της Kim Kardashian;

Κι αν είναι διαφημιστικό κόλπο και ήθελε πάλι να “σπάσει το ίντερνετ”; Μια χαρά τα κατάφερε. Το μυαλό πίσω από την επιχειρηματική ιδιοφυΐα – brand name “Kim Kardashian”, παίζει ένα μοναδικά έξυπνο παιχνιδάκι βασισμένο στα χρήματα που έχουν επενδυθεί στον κώλο της (pardon my french). Γιατί όλη αυτή η χολή επειδή τελικά δεν είναι όσο τέλεια επέλεγε να δείχνει ότι είναι;

Είτε έχει, είτε όχι, την εκτίμηση και την αποδοχή μας, η οικογένεια Kardashian ασκεί παγκοσμίως τη μεγαλύτερη επιρροή. Κάπου εδώ, μάλλον, είναι που ξεχνάμε ότι μόλις η διάμετρος των οπισθίων της έγινε διεθνώς αναγνωρίσιμη και την ακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι στα social media, ξεκίνησε και όλο εκείνο το κίνημα του body positivity και του κατά πόσο πρέπει όλες οι γυναίκες να νιώθουμε όμορφες ανεξάρτητα με τη σωματοδομή μας. Χάρη σε γυναίκες σαν την Kim, διευρύνθηκαν τα όρια (και τα νούμερα) στη βιομηχανία της μόδας και μπορώ εγώ κι εσύ να κυκλοφορούμε χωρίς να θέλουμε να καλύπτουμε τις μεσογειακές αναλογίες μας.

Δεν λέω πως το υπερβολικό που έκανε διάσημη την Kim, είναι κάτι το οποίο πρέπει να προσκυνάμε ή να επιζητάμε – σε καμία περίπτωση. Απλά το πώς αντέδρασαν οι γυναίκες στη θέα της κυτταρίτιδάς της, δεν μπορώ να πω ότι δε με θορύβησε κάπως.

Πάμε να δούμε πώς θα τα πας με ένα ακόμα πέρασμα των επίμαχων φωτογραφιών

Δε μπορεί να ήταν τόσο κακό έτσι;

Μετά απ’ όλα αυτά, ένα είναι το συμπέρασμα: Ούτε η Kim Kardashian δεν κατάφερε να νικήσει την κυτταρίτιδα. Μήπως να σταματήσουμε να προσπαθούμε; Δες τι καλά που περνάει η Kim.