OPINIONS

Το πρώτο debate μεταξύ Hillary Clinton και Donald Trump είχε ξεκάθαρο νικητή

Όσο εσύ κοιμόσουν, έκανες catch up στην τελευταία σεζόν της αγαπημένης σου σειράς ή μιλούσες στο messenger στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Hillary Clinton έκανε μια ιστορική εμφάνιση.

Οι εκλογές της Αμερικής μπορεί να σου φαίνονται άσχετες με τη δική μας πραγματικότητα, ωστόσο αξίζουν την προσοχή σου εξαιτίας της Hillary Clinton, η οποία έχει ήδη γράψει ιστορία με την υποψηφιότητά της για την Προεδρία της Αμερικής αλλά και του ανεκδιήγητου Donald Trump που είναι επίσης υποψήφιος (δεν θα το καταλάβω ποτέ αυτό, ΠΟΤΕ).

Το βράδυ της Δευτέρας λοιπόν η απίστευτα ψύχραιμη και άνετη Hillary έμοιαζε πιο έτοιμη από ποτέ για αυτή τη στιγμή- για τη στιγμή που θα έπρεπε να αποδείξει (για άλλη μια φορά) πόσο πιο ικανή είναι σε σχέση με τον αντίπαλό της. Τι και αν ο Trump την διέκοψε 25 (ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ!) φορές και ο συντονιστής της συζήτησης άλλες 15, μέσα στα πρώτα 26 λεπτά, εκείνη δεν πτοήθηκε και απέδειξε ότι τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει- ούτε τα σεξιστικά σχόλια, ούτε οι προσωπικές επιθέσεις.

Χαρακτηριστικά όταν ζητήθηκε από τον Trump να σχολιάσει παλιότερη δήλωσή του, σχετικά με το πως η Hillary Clinton δεν διαθέτει την προεδρική εμφάνιση, προσπάθησε να καλύψει την σεξιστική αυτή δήλωση (κάνοντάς ακόμα χειρότερα τα πράγματα) λέγοντας ότι δεν έχει τις αντοχές που χρειάζονται.

”Όταν ταξιδέψει σε 112 χώρες, βρεθεί σε διαπραγματεύσεις για ειρηνευτικές συμφωνίες, για εκεχειρία και για απελευθέρωση διαφωνούντων, άνοιγμα νέων ευκαιριών και εθνών σε όλο τον κόσμο ή όταν ξοδέψει 11 ώρες δίνοντας κατάθεση μπροστά σε μια επιτροπή του Κογκρέσου τότε μπορεί να μου μιλήσει για αντοχές”.

Αυτή ήταν μόνο από τις δηλώσεις της Hillary που μας έκαναν να την χειροκροτήσουμε και όπως διαβάζουμε στο news247.gr, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε μετά το τέλος της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι νικήτρια του πρώτου γύρου ήταν εκείνη.

(αν μπορούσε να πετάξει το μικρόφωνο, πιστεύω θα το έκανε)

Τα σεξιστικά σχόλια βέβαια που υπάρχουν στο twitter μας υπενθυμίζουν ότι δεν ζούμε σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, όπου όλα είναι πάνε καλά γιατί υπάρχουν νεράιδες και γκλίτερ.

Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτό το πρώτο debate να βάλει σε σκέψεις όλους εκείνους που συνεχίζουν να σχολιάζουν αρνητικά την υποψηφιότητα της Hillary Clinton απλά και μόνο γιατί είναι γυναίκα.

Κεντρική φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image