WATCHLIST

Ανατροπή στη νέα ταινία του Γαβρά: Ο Χρήστος Λούλης θα υποδυθεί τελικά τον Γιάνη Βαρουφάκη

NDP Photo Agency

Τι κι αν τους ένωνε το μικρό τους όνομα που ο ένας το γράφει με ένα ν και ο άλλος κατά την παράδοση με δύο; Τελικά ο Γιάννης Στάνκογλου δεν θα είναι ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη που από τις 27 Ιανουαρίου 2015 μέχρι τις 6 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς ήταν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας. Αυτός που τελικά θα τον υποδυθεί στην ταινία του Κώστα Γαβρά είναι, σύμφωνα με δημοσιεύμα της Espresso, ο Χρήστος Λούλης.

Όπως είναι γνωστό ο Κώστας Γαβράς θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ανίκητοι Νικημένοι» στην ταινία του «Ενήλικοι στο δωμάτιο». Γυρίσματα μάλιστα πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα. Ο Χρήστος Λούλης, όπως γράφει η Espresso θα γίνει κινηματογραφικό ζευγάρι με τη διεθνώς αναγνωρισμένη ηθοποιό Valeria Golino που θα ενσαρκώσει τη σύζυγο του πολιτικού και οικονομολόγου, την εικαστικό Δανάη Στράτου. Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο καστ, τον Αλέξη Τσίπρα θα υποδυθεί ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ενώ τον νυν υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Δημήτρης Τάρλοου.

Όπως έχει δηλώσει ο Κώστας Γαβράς στη μεγάλη οθόνη θα δούμε «την ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή. Έχουμε εξασφαλίσει μια ομάδα από εξαιρετικούς ηθοποιούς από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Γυρίσματα εκτός από την Αθήνα, θα γίνουν στο Παρίσι, τη Ρίγα, τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο και θα διαρκέσουν 12 εβδομάδες.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency