GAL GADOT

H Gal Gadot δε μάγεψε μόνο με το φόρεμά της, αλλά κυρίως με την ομιλία της στα Critic’s Choice Awards

Jordan Strauss/Invision/AP

H 23η τελετή απονομής των βραβείων Critic's Choice Awards πραγματοποιήθηκε με την ταινία Wonder Woman να βραβεύεται ως Καλύτερη Ταινία Δράσης και την πρωταγωνίστρια της,  Gal Gadot, η οποία ενσάρκωσε την κινηματογραφική ηρωίδα να λαμβάνει το δεύτερο κατά σειρά #seeHer Αward. Πρόκειται για ένα τιμητικό βραβείο που δίνεται σε γυναίκες οι οποίες ερμήνευσαν ένα ρόλο που προωθεί το γυναικείο δυναμισμό, ξεπερνά τα όρια και αναγνωρίζει τη σημασία της αληθινής απεικόνισης μιας γυναίκας στο πεδίο της ψυχαγωγίας. 

Η σκηνοθέτης της ταινίας Patty Jenkins, ανεβαίνοντας στη σκηνή των Critic’s Choice Awards εξήγησε γιατί η πρωταγωνίστρια της ταινίας της, αξίζει το βραβείο

«Κατάφερε να φέρει εις πέρας και να αποδώσει τέλεια το ρόλο, τόσο στην ηρωική, όσο και στην καθημερινή του μορφή. Το πιο σπουδαίο όμως με την Gal είναι ότι δεν το έκανε για τη δόξα. Δεν το έκανε για τη φήμη. Δεν το έκανε για τα λεφτά. Το έκανε για εμάς», εξήγησε η Jenkins. «Γνώριζε την τεράστια σημασία αυτού του χαρακτήρα και τι επίδραση θα είχε στον κόσμο αν αποδίδονταν σωστά».

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

H Gal Gadot με την σκηνοθέτη την Patty Jenkins.

Τι είπε όμως και η ίδια η Gadot για το ρόλο που της χάρισε ένα από τα πιο τιμητικά βραβεία της βραδιάς;

«Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, όταν κάποια στιγμή μου ζητούσαν να περιγράψω το ρόλο των ονείρων μου, είχα πει ότι θα ήθελα να ενσαρκώσω μια δυνατή, ανεξάρτητη γυναίκα», είπε η 32χρονη ηθοποιός ευχαριστώντας την σκηνοθέτη για την ευκαιρία που της έδωσε να γίνει πηγή έμπνευσης για γυναίκες όλων των ηλικιών.

«Η ειρωνεία είναι ότι λίγο αργότερα με πήραν για το ρόλο της Wonder Woman και όλα τα χαρακτηριστικά που έψαχνα σε ένα ρόλο τα βρήκα σε εκείνη», είπε φανερά χαρούμενη.

«Όλη η διαδικασία της παραγωγής αυτής της ταινίας με ενέπνευσε και ελπίζω να εμπνεύσει και άλλους. Όταν ξεκίνησα να δουλεύω στη βιομηχανία του κινηματογράφου, υπήρχαν πολύ λίγες ταινίες με γυναίκες πρωταγωνίστριες και ακόμη λιγότερες γυναίκες σκηνοθέτες», συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, η Gadot.

 

«Φέτος, τρεις από τις κορυφαίες ταινίες είχαν γυναίκες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και μια από αυτές καθοδηγήθηκε από την υπέροχη Patty Jenkins».

«Στη λίστα με τις 100 κορυφαίες ταινίες της χρονιάς, υπήρχαν ακόμα 8 που σκηνοθετήθηκαν από γυναίκες. Παρόλο που αυτό δείχνει ότι σημειώνεται πρόοδος, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας», συνέχισε.

«Η δουλειά μας δεν είναι μόνο να διασκεδάζουμε . Έχουμε καθήκον να εμπνέουμε και να μεταλαμπαδεύουμε την αγάπη και το σεβασμό».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στα δυναμικά κινήματα του Hollywood, όπως το Time’s Up, αφιερώνοντας το βραβείο της σε όσους αγωνίζονται για την αλλαγή και δίνοντας μια πολύ δυνατή υπόσχεση.

«Θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με όλες τις γυναίκες και τους άνδρες που υποστηρίζουν το σωστό, που μιλούν για λογαριασμό εκείνων που δεν έχουν τη δυνατότητα να ακουστούν. Η υπόσχεσή και η δέσμευσή μου σε όλους εσάς είναι ότι δεν θα σιωπήσω ποτέ και θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι ώστε να κάνουμε τα βήματα που θα μας οδηγήσουν στην ισότητα».

 

Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP