WATCHLIST

To trailer της ταινίας Downton Abbey είναι πιο royal και από τη σειρά. Η Maggie Smith κλέβει τις εντυπώσεις

Tulip Production

Για όλους εμάς που δεν έχουμε χάσει επεισόδιο από την πιο βασιλική σειρά με τους 6 κύκλους, η είδηση της ταινίας Downton Abbey ήταν μία ανάσα αριστοκρατίας, με όλο το γνώριμο cast να επιστρέφει μαζί με κάποιες προσθήκες, όπως η Imelda Staunton (τη θυμάσαι σαν Dolores Umbridge στο Harry Potter).

Η ταινία ακολουθεί το τέλος της σειράς, γύρω στο 1927 και περίπου 2 χρόνια αργότερα. Το κεντρικό θέμα είναι η προετοιμασία του σπιτιού Crawley για την επίσκεψη του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας, George V και Queen Mary. Αυτή η επίσκεψη θα σταθεί αφορμή για την αποκάλυψη ενός σκανδάλου, έρωτα και ίντριγκας που θα δημιουργήσει ανισορροπία στο μέλλον του Downton, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση για την ταινία. Ο δημιουργός αποκάλυψε ότι η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματική επίσκεψη της βασιλικής οικογένειας στο Wentworth Woodhouse στο Yorkshire, την εποχή που άλλες ευρωπαϊκές μοναρχίες καταποντίζονταν.

Δες κι αυτό: Downton Abbey: Οι γυναίκες της σειράς και οι σουφραζέτες της Μεγάλης Βρετανίας

 

Το μεγαλύτερο μέρος του original cast επιστρέφει, όπως και ο ρόλος του επικεφαλής μπάτλερ, Carson, αν και έχει συνταξιοδοτηθεί. Όπως ήταν αναμενόμενο, τις εντυπώσεις κλέβει η Maggie Smith, που μέσα σε 4 ατάκες, δείχνει ότι θα βρίσκεται (και πάλι) στο κέντρο του ενδιαφέροντος με το φλεγματικό και ειρωνικό χιούμορ της.

 

Εκτός από το επίσημο trailer της ταινίας, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στη Μεγάλη Βρετανία στις 13 Σεπτεμβρίου, ο επίσημος λογαριασμός στο Twitter μας έχει ήδη αποκαλύψει διάφορα teasers, καθώς και υλικό από τα γυρίσματα. Νομίζω είναι μία καλή αφορμή να ξαναδώ όλους τους κύκλους της σειράς και να κάνω warm up πριν πάω σινεμά.