WATCHLIST

Ο Γιώργος Λάνθιμος και το “The Favourite” σάρωσαν στα British Independent Film Awards

Jordan Strauss/Invision/AP

Είναι πλέον περιττό να αναφέρουμε πως ο Γιώργος Λάνθιμος έχει φτιάξει μία συγκλονιστική ταινιάρα που κάνει ήδη θραύση στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Μέχρι και η Taylor Swift πόσταρε σχετικά στο Instagram. Αλλά #ποιαTaylor, εδώ βραβεύτηκε δέκα φορές στα British Independent Film Awards 2018. Όλοι μιλούν για ένα οσκαρικό φαβορί.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και το “Τhe Favourite” κέρδισε, μεταξύ άλλων, αυτά της Καλύτερης Ταινίας, της Καλύτερης Σκηνοθεσίας, του Καλύτερου Σεναρίου για το δίδυμο των Deborah Davis και Tony McNamara , του Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Olivia Colman και του Β’ Γυναικείου Ρόλου για τη Rachel Wesz.

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου ήταν υποψήφια για 13 βραβεία. Στις κατηγορίες των τεχνικών βραβείων, το «The Favourite» κέρδισε τα βραβεία Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κομμώσεων και Μακιγιάζ, Κάστινγκ, Κοστουμιών και Φωτογραφίας.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου κέρδισε ο Joe Cole για την ερμηνεία του στο «Προσευχήσου Πριν Πεθάνεις», ενώ του βραβείο του Β’ Ανδρικού ρόλου δόθηκε στον Alessandro Nivola για την «Ανυπακοή» του Sebastian Lelio. Ο Jonny Greenwood απέσπασε τα Βραβεία Ήχου και Μουσικής για το «Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ» της Lynne Ramsey.Το “Roma” του Alfonso Quaron βραβεύτηκε στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ανεξάρτητης Παραγωγής, ενώ η Βρετανίδα ηθοποιός Judi Dench τιμήθηκε με Βραβείο Συνολικής Προσφοράς.

Το περιμένουμε πώς και πώς στις ελληνικές αίθουσες, γύρω στον Φλεβάρη.

Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP