WATCHLIST

Οι 5 ταινίες που πρέπει να δεις με την κολλητή σου

Οι ταινίες που έχουν καθαρά γυναικείο χαρακτήρα μπορεί να είναι σέξι, fashionable και να αφορούν τη σχέση μας με τους άντρες (βλέπε "Sex and the City"), μπορεί να είναι απόλυτα συγχρονισμένες με το σήμερα και με τους προβληματισμούς που απασχολούν τις γυναίκες που διανύουν τη δεκαετία των 20 και 30 (βλέπε "Frances Ha") αλλά να είναι και κλασικές επιλογές με όλες τις γενιές των γυναικών που σου παραδίδουν μαθήματα ζωής (βλέπε "Ανθισμένες Μανόλιες"). Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο που βάζουν στο επίκεντρο τις γυναικείες σχέσεις  αλλά και τα θέματα που μας αφορούν διαχρονικά;

Thelma and Louise (1991)

Δύο διαφορετικές γυναίκες γίνονται οι καλύτερες φίλες και ξεκινούν μαζί ένα σύντομο ταξίδι προκειμένου να απεγκλωβιστούν από τη μουντή ζωή τους. Τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή με τη φιλία τους να δοκιμάζεται συνεχώς, κάνουν λάθη αλλά παραμένουν ενωμένες μέχρι το τέλος. Η εμβληματική ταινία με την Susan Sarandon και την Geena Davis θεωρείται σύμβολο της φιλίας, των ωραίων αυτοκινήτων και τέλειου travel style.

 

Ανθισμένες μανόλιες (1989)

Ένα κομμωτήριο είναι το μέρος συνάντησης διαφορετικών γυναικών από όλες τις γενιές και μία σοβαρή κατάσταση υγείας τις φέρνει πιο κοντά. Ταυτόχρονα βλέπουμε πώς εκτυλίσσονται οι ζωές στο σπίτι τους αλλά και πώς είναι η σχέση, τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τις σημαντικές γυναίκες στη ζωή τους. Ένα γλυκόπικρο φιλμ που σου αφήνει ένα υπέροχο συναίσθημα για το αληθινό «δέσιμο» των γυναικών και σου δίνει και μία νέα δροσερή Julia Roberts να απολαύσεις.

Διάβασε ακόμα: 23 πράγματα που όλες οι φίλες κάνουν παρέα αλλά δεν τα συζητάνε ποτέ

Frances Ha (2012)

H υποψήφια για Όσκαρ Greta Gerwig έγινε γνωστή στο κοινό με την ταινία Frances Ha, την οποία σκηνοθέτησε ο σύντροφός της και αποτελεί ύμνο στη γυναικεία φιλία. Και σε αυτήν την περίπτωση, στο κέντρο της προσοχής βρίσκονται όλες οι καθημερινές και υπαρξιακές αγωνίες μίας νέας γυναίκας που δεν ξέρει προς ποια κατεύθυνση να στραφεί, αλλά η δύναμη της φιλίας κάνει τη ζωή πιο αισιόδοξη. Και είναι σε νοσταλγική ασπρόμαυρη εκδοχή.

 

Ocean’s 8 (2018)

Μετά τα Ocean’s 11, 12 και 13, παίρνουν τη σκυτάλη οι γυναίκες και διαπράττουν την τέλεια απάτη στο Met Ball.  Αν θες να δεις μία ταινία με παρέλαση γνωστών γυναικών, ατελείωτου style, δυναμισμού και (φυσικά) φεμινισμού αλλά χωρίς να «βαρύνει» η διάθεσή σου, το Ocean’s 8 είναι η σωστή επιλογή για εσένα και την κολλητή σου.

 

The first wives club (1996)

Τρεις γυναίκες μετά τα 40, θα βρεθούν αντιμέτωπες με κρίση του τύπου «τι θα κάνω με τη ζωή μου»; Μετά από δεκαετίες, ξανασυναντιούνται με αφορμή την αυτοκτονία της φίλης τους, όταν ο άντρας της την εγκαταλείπει για μία νεότερη γυναίκα.  Κάτι ανάλογο όμως συμβαίνει και στις δικές τους ζωές. Καλούνται λοιπόν να αναθεωρήσουν το πώς βλέπουν τη δική τους ζωή και να το πάρουν από την αρχή χωρίς συζύγους. Και αυτή τη φορά θα το κάνουν στηρίζοντας η μία την άλλη.