WATCHLIST

Η μεταμόρφωση της Renée Zellweger σε Judy Garland είναι για Όσκαρ

Η ταινία Judy μας μεταφέρει στο 1968 και στις τελευταίες μέρες της καριέρας (και ζωής) της εμβληματικής ηθοποιού Judy Garland, 30 χρόνια μετά τον «Μάγο του Οζ» που την καθιέρωσε ως μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς του αμερικανικού musical. Η τελευταία περίοδος της ζωής της καθορίστηκε από τις καταχρήσεις ενώ η αιτία του θανάτου της ήταν ένα τυχαίο overdose.

 

Το trailer της ταινίας, που θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Σεπτεμβρίου, είναι άκρως εντυπωσιακό με σόου και υπερθέαμα. Αυτό όμως που ανοίγει διάπλατα τα μάτια σου είναι η ερμηνεία της Renée Zellweger. Η Bridget Jones ωρίμασε και αποδεικνύει το εύρος του ταλέντου της- υποκριτικά και φωνητικά-. Μας ανατρίχιασε στο “Somewhere Over The Rainbow”, ενώ η ομοιότητά της με την Garland είναι τρομακτική (και αποτέλεσμα καθημερινού δίωρου μακιγιάζ).

Το trailer κλείνει με μία συγκινητική στιγμή επί σκηνής, όπου ζητάει από το κοινό να μην την ξεχάσει ποτέ αλλά και μία χιουμοριστική σκηνή στον ψυχίατρο:

– Do you take anything for depression? (Παίρνετε τίποτα για κατάθλιψη;)

– Four husbands. Didn’t work. (Τέσσερις συζύγους. Δε λειτούργησε)

AP Photo

AP Photo

Το υπόλοιπο cast πλαισιώνουν οι: Jessie Buckley, Finn Wittrock, Rufus Sewell και Michael Gambon. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Rupert Gold και το σενάριο στον Tom Edge (βλ. The Crown) και είναι προσαρμογή του musical “End of the Rainbow”.