JULIA ROBERTS

Οι 8 ταινίες με την Julia Roberts που αγαπάμε (και δε θα βαρεθούμε να βλέπουμε)

Η sweetheart της Αμερικής, Julia Roberts, είναι αυτό το ψηλό κορίτσι με τα κόκκινα κατσαρά μαλλιά, τα γουρλωμένα μάτια και το τεράστιο χαμόγελο- σήμα κατατεθέν της. Αν νομίζεις ότι έχει παίξει μόνο σε ταινίες τύπου Pretty Woman (όχι, δεν είναι σε αυτήν τη λίστα) ή My Best Friend's Wedding (ναι, είναι), κάνεις λάθος.

Μπορεί να μην έχει το χαμαιλεοντισμό της Meryl Streep, αλλά κάθε της ταινία μένει αξέχαστη λόγω θεματικής, γιατί πάντα κάνει φιλμ που «μιλάνε» κατευθείαν στην καρδιά, γιατί οι ρόλοι ακολουθούν την ηλικία της και γιατί είναι η “sex worker” της καρδιάς μας αλλά και η μάνα του Ben, που τον έσωσε από τα ναρκωτικά. Και αυτές είναι οι ταινίες που ξεχωρίζουμε, αν και πώς να ξεχωρίσεις κάποια από τα δάχτυλά σου σου; Είναι όλα εξίσου απαραίτητα.

My Best Friend’s Wedding (1997)

Η Julianne το’χει πάρει απόφαση να διαλύσει το γάμο του κολλητού και συμφοιτητή της γιατί έπαθε ξαφνικό έρωτα μαζί του και επειδή κάποτε είχαν κάνει συμφωνία να παντρευτούν μέχρι τα 28 αν είναι ακόμα single (αχ τα 90s). Παίζει και η Cameron Diaz, αλλά ειλικρινά ποιος την προσέχει όταν έχεις το σίφουνα Julia με τα oversized suits, τα crazy hair και τη γλυκιά αγαρμποσύνη της; Αλλά κυρίως, την ξεχωρίζω για την πιο ωραία σκηνή, όπου χορεύουν πάνω σε σκάφος κι εκείνη αποφασίζει να μην του χαλάσει το γάμο. Μαγεία.

 

Hook (1991)

Τι κι αν υποδύεται τη γλυκιά μικροσκοπική Τίνκερμπελ με περουκίνι a la garcon; Οι σκηνές με τον Peter Pan, (aka Robin Williams) είναι τόσο «δυνατές» που ξεχνάς ότι δεν απολαμβάνεις τις πυρόξανθες μπούκλες της. Αν και για να λέμε του στραβού το δίκιο, αυτή που κλέβει τις εντυπώσεις, είναι η Maggie Smith.

 

Notting Hill (1999)

Το ξέρω ότι το περιμένατε, αλλά δε γίνεται να αφήσω στην απ’έξω το πιο ρομαντικό soundtrack της καριέρας της, το μικροσκοπικό βρετανικό διαμέρισμα και το travel bookshop του αδέξιου Hugh Grant, καθώς και το γλυκό ρομάντζο που εκτυλίσσεται με φόντο τα υπέροχα πάρκα του Notting Hill.

Δες κι αυτό: Οι 10 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς μέχρι το καλοκαίρι

Stepmom (1998)

Και πάνω που λες ότι είναι η κοκκινομάλλα Meg Ryan, τσουπ, κάνει δραματική ταινία με κεντρικό θέμα τον καρκίνο και την επικείμενη απώλεια στην οικογένεια και σε κάνει να δακρύζεις στο ρόλο της μητριάς. Δηλαδή είναι τυχαίο που ο τίτλος της ταινία είναι ο ρόλος της Julia; Ε;

 

Eat Pray Love (2010)

Η ταινία βασίστηκε σε ένα chick flick βιβλίο που απογειώθηκε με τη σωστή επιλογή ηθοποιού. Παρακολουθούμε το ταξίδι (κυριολεκτικά και μεταφορικά) που κάνει για να βρει τον εαυτό της, να διαλογιστεί, να γνωρίσει ανθρώπους, να δει πώς είναι να ζει χωρίς έναν άντρα αλλά και να βρει τον άντρα το σωστό για εκείνη (δηλαδή το Javier Bardem). Έχει πολλά λεφτά ώστε να μπορεί να μείνει σε άσραμ στην Ινδία για καιρό; Ξεκάθαρα.

 

August: Osage County (2013)

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτήν την ταινία τη βλέπεις γιατί δε θέλεις να χάσεις το συνδυασμό Meryl Streep- Julia Roberts που σε καθηλώνει μέσα από τη δύσκολη σχέση (σκληρής) μάνας- κόρης σε μία οικογενειακή συγκέντρωση, με αφορμή το θάνατο του πατέρα. Για τους Αμερικανούς, πρόκειται για μία ταινία που «μπήγει το μαχαίρι στο κόκαλο» των σχέσεων, για εμάς είναι ένα τυπικό Κυριακάτικο τραπέζι.

Διάβασε κι αυτό: 20 γυναίκες που έσπασαν τα στερεότυπα στον κινηματογράφο

The Normal Heart (2014)

H Julia μεγαλώνει και παίζει τις μαμάδες και γυναίκες που σώζουν τον κόσμο. Το “The Normal Heart” είναι η ταινία που μας δείχνει τη Νέα Υόρκη των 80s, με κεντρικό θέμα την εμφάνιση του AIDS και τον ακτιβισμό του gay community για να δοθεί μία λύση. Η σύντομη εμφάνιση της Julia Roberts ως γιατρός, της χάρισε Χρυσή Σφαίρα Ξεχωριστού Υποστηρικτικού Ρόλου σε Ταινία.

 

Ben is Back (2018)

Και φτάνουμε στο σήμερα, με την ταινία “Ben is Back” που πραγματεύεται άλλο ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα. Τα ναρκωτικά. Βλέπουμε τη δυνατή σχέση μίας μητέρας και του γιου που προσπαθεί αν απεξαρτηθεί, με εκείνη στο πλευρό του, να μην τον εγκαταλείπει. Η Roberts αποδεικνύει ότι οι επιλογές της συμβαδίζουν με τη δική της προσωπική εξέλιξη και την απασχολούν διαχρονικά κοινωνικά θέματα, ειδικά στο πλαίσιο της οικογένειας. Και γι αυτό την αγαπάμε ακόμα περισσότερο.