WATCHLIST

Όσκαρ: Οι καλύτερες live ερμηνείες που έχουμε δει μέχρι σήμερα

AP photo

Όσκαρ και live ερμηνείες πάνε μαζί. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Τι όχι; Στα πλαίσια, λοιπόν, των throwback θεμάτων μας, είπαμε να θυμηθούμε τις live εμφανίσεις που μας έχουν μείνει για τα καλά στη μνήμη.

Αυτή είναι, λοιπόν, η λίστα μας με τις 10+1 καλύτερες ερμηνείες που έχουν γίνει στα Όσκαρ τα τελευταία χρόνια (ή έστω όσες βρήκαμε στο youtube, γιατί για κάποιο λόγο δεν υπάρχουν όλες! Κάπου εδώ να πούμε ότι το ”Everything’s awesome” από το Lego Movie, άξιζε μια θέση σε αυτή τη λίστα).

Justin Timberlake, ”Can’t Stop That Feeling” – 2017

Αχ αυτό το αγόρι. Γίνεται να λείπει από τη λίστα μας; Ο Justin άνοιξε την περσινή τελετή με τον καλύτερο τρόπο. Τραγούδησε όπως μόνο εκείνος ξέρει το ”Can’t Stop That Feeling” και ξεσήκωσε παρευρισκόμενους και μη.

 

Lady Gaga, ”Till it happens to you”- 2016

Η Lady Gaga εμφανίστηκε για 2η φορά στη σκηνή των Όσκαρ και έκλεισε την τελετή του 2016 με μια απίστευτη συγκινητική ερμηνεία της μπαλάντας ”Till it happens to you” από το ντοκιμαντέρ ”The hunting ground”, που αφορούσε τους βιασμούς γυναικών σε κολέγια.

 

The Weeknd, ”Earned it”- 2016

Ο Weeknd από την άλλη ανέβασε το σέξινες σε άλλα επίπεδα και έφερε μια γεύση από την ταινία ”50 shades of grey” όταν τραγούδησε το ”Earned it”.  

Lady Gaga, ”Sound of music”- 2015

Το 2015  η Lady Gaga ερμήνευσε φανταστικά το τραγούδι ”The sound of music”, μέχρι και η Julie Andrews εξέφρασε το θαυμασμό της και της έδωσε συγχαρητήρια. Επίσης το φόρεμά της. ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ.

 

John Legend, ”Glory”- 2015

Ο John Legend και ο Common έδωσαν μια αξέχαστη και συγκλονιστική ερμηνεία με το ”Glory”, το τραγούδι της ταινίας ”Selma”, το οποίο συγκίνησε τον κόσμο και μας έκανε να κλαίμε μπροστά στην οθόνη.

Karen O, ”The moon song”- 2014

Το 2014 λιώσαμε με την Karen O και τον Ezra Koenig όταν τραγούδησαν το πιο όμορφο τραγούδι της χρονιάς (άσχετα αν δεν κέρδισε), ”The moon song” από την ταινία ”Her”.

 

Adele, ”Skyfall”- 2013

Τι να πει κανείς για την Adele, η τραγουδίστρια μετά από πολλούς μήνες απουσίας έβγαλε αυτό το υπέρ- κομμάτι και κέρδισε ανενόχλητη το Όσκαρ. Αν δεν ανατριχιάσεις με αυτή την ερμηνεία, τι να πω!

 

The cast of Dreamgirls, ”Dreamgirls”- 2007

Η Beyoncé, παρέα με τις Jennifer Hudson, Anika Noni Rose και τον Keith Robinson τραγούδησαν ένα medley με τα κομμάτια που ακούστηκαν στην ταινία.

Celine Dion, ”My heart will go on”- 1998

Ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια που έχουν ακουστεί ποτέ σε ταινία, προφανώς και δεν γινόταν να λείπει από αυτή τη λίστα. Η Celine ανέβηκε στη σκηνή φορώντας ένα απλό μαύρο φόρεμα για να τονίσει το εντυπωσιακό διαμάντι που κρεμόταν στο λαιμό της (ναι, ήταν αυτό της ταινίας) και πίσω της η ορχήστρα ήταν στα άσπρα. Instant classic.

Angela Lansbury, Celinde Dion, Peabo Bryson, ”Beauty and the beast”- 1992

Το καλύτερο τραγούδι της Disney, ΦΥΣΙΚΑ και είναι το πρώτο που κέρδισε Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού και φυσικά είχε μια από τις πιο συγκινητικές ερμηνείες, με την Angela Lansbury να είναι η κύρια τραγουδίστρια στη σκηνή.

Michael Jackson, ”Ben”- 1973

Ο 14χρονος Michael Jackson εμφανίστηκε στη σκηνή των Όσκαρ για να ερμηνεύσει το τραγούδι ”Ben” και μάγεψε κοινό και κριτικούς. Αυτή ήταν και η πρώτη του εμφάνιση χωρίς τους Jackson 5.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α’ προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman. 

   

Κεντρική φωτογραφία:  ( Chris Pizzello/Invision/AP)