TRAILERS

Pedro Almodóvar: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη νέα του ταινία με Cruz και Banderas

"Dolor y Gloria", το νέο κινηματογραφικό μελόδραμα του Pedro Almodóvar, ο οποίος επιστρέφει στην τέχνη που ξέρει όσο λίγοι 3 χρόνια μετά την "Julieta" του, με μια ταινία με έντονες ομοιότητες όσο και διαφορές σε σχέση με τη φιλμογραφία του μέχρι σήμερα. Τι ξέρουμε για το "Pain and Glory";

#1  Πρόκειται για το πιο αυτοβιογραφικό του φιλμ μέχρι σήμερα: Μπορεί προσωπικές (αυτο)αναφορές να έχει παραδεχτεί και σε άλλες του ταινίες, όπως το «Κακή Εκπαίδευση», αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με την πιο ξεκάθαρη πρόθεσή του να μιλήσει πιο ανοιχτά για τα βιώματά του. Επιλογές στο παρελθόν, από την παιδική και την εφηβική του ηλικία, μέχρι και το παρόν του σκηνοθέτη συγκρούονται μπροστά στην κάμερα. Κάτι σαν το φελινικό “8 1/2”.

 

#2 Πρωταγωνιστούν οι Penelope Cruz και Antonio Banderas: Οι μούσες του, οι δύο πιο δικοί του ηθοποιοί, με τους οποίους απολαμβάνει να συνεργάζεται ξανά και ξανά. Η τελευταία φορά που οι τρεις τους είχαν συνυπάρξει ήταν όταν η Cruz και ο Banderas έκαναν cameo πέρασμα από το “I’ m so Excited” πριν περίπου 6 χρόνια.

#3 Eίναι η 21η ταίνια του σκηνοθέτη και η πρώτη μετά από πολύ καιρό με άντρα πρωταγωνιστή: Το σινεμά του Pedro Almodóvar είναι από καταβολής του αφιερωμένο στις γυναίκες. Ακόμα και στις σπάνιες φορές που έχει θέσει σε πρώτο πλάνο έναν ανδρικό χαρακτήρα, καταλήγει και πάλι σ’ αυτές. Το ξανακάνει τώρα, ακόμα και στην πιο αυτοβιογραφική του στιγμή μέχρι σήμερα.

10 ατάκες του Pedro Almodóvar για τη ζωή και τις γυναίκες

#4 Στο “Dolor y Gloria” ο Pedro αναφέρεται φυσικά στη μητέρα του, την οποία υποδύονται η Penelope Cruz και η Julieta Serrano, 

#5 Αυτό είναι το trailer της ταινίας, η οποία κάνει πρεμιέρα στην Ισπανία στις 22 Μαρτίου.

*Το τραγούδι που ακούς στο trailer είναι το “Come sinfonia” της Ιταλίδας Mina Mazzini.