WATCHLIST

Εκτός Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ο Roman Polanski και ο Bill Cosby

ap photo

Έκαστος στο είδος του έχουν γράψει χρυσές σελίδες, οι οποίες ωστόσο έχουν γίνει στάχτη, όπως άλλωστε και η φήμη τους. Bill Cosby και Roman Polanski: δύο διάσημοι άντρες που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλικά ατιμωτικές πράξεις.

Ο Αμερικανός ηθοποιός που έγινε πασίγνωστος ως ο πάτερ φαμίλιας των sitcoms στο The Bill Cosby Show πριν περίπου μία βδομάδα καταδικάστηκε για το βιασμό μίας γυναίκας πριν από 14 χρόνια. Την ίδια στιγμή, πάνω από 50 γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Ο πολωνικής καταγωγής, Γάλλος σκηνοθέτης από την άλλη, έχει παραδεχθεί πως το 1977 είχε ερωτική επαφή με μία 13χρονη με το ένταλμα σύλληψής τους στις ΗΠΑ να εκκρεμεί, όπως και μία ακόμα καταγγελία μιας γυναίκας η οποία ισχυρίζεται ότι ο σκηνοθέτης την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν 10 ετών.

 Η τελευταία απόφαση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών αφορά στους δύο άντρες, οι οποίοι βάσει του κώδικα δεοντολογίας και σύμφωνα με τα πρότυπα συμπεριφοράς επιτάσσουν την αποβολή των δύο καλλιτεχνών από τα κλιμάκιά της. Και πάρα πολύ άργησαν.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo