TRAILERS

Οι 10 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς μέχρι και το καλοκαίρι

In series we trust, αλλά το σινεμά είναι η πρώτη μεγάλη αγάπη και παντοτινή. Και αναντικατάστατη. Ειδικά η φετινή κινηματογραφική σεζόν έχει αρκετό εφέ και μεγάλες παραγωγές, οι οποίες, ας είμεθα ειλικρινείς, δεν χωράνε σε μικρές οθόνες. Έκαστος στο είδος του. Η λίστα με τις 10 πολυαναμενόμενες έχει, μεταξύ άλλων, αρκετό franchise και επιστροφές κλασικών αγαπημένων της Disney α λα live action remake για όλη την οικογένεια. Γιατί μη μου πεις ότι το «Ντάμπο» του Tim Burton ή το "Aladdin" του Guy Ritchie θα πας να τα δεις επειδή θα θέλει μόνο το παιδί ή το βαφτιστήρι σου. Πόσο μάλλον το νέο "Lion King".

Εμείς

Mετά τη μεγάλη έκπληξη του “Get Out” ο Jordan Peele επιστρέφει για να μας τρομάξει δημιουργώντας έναν νέο εφιάλτη. Μια γυναίκα επιστρέφει στο παραλιακό παιδικό της σπίτι μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά, για ένα ειδυλλιακό καλοκαίρι. Κυνηγημένη από ένα ανεξήγητο τραύμα από το παρελθόν της και βιώνοντας μια σειρά από μυστηριώδεις συμπτώσεις, η Αδελαΐδα (Lupita Νyong’o εδώ) νιώθει την παράνοιά της να φτάνει σε ανησυχητικά επίπεδα καθώς όλο και περισσότερο αισθάνεται και πιστεύει ότι κάτι κακό θα συμβεί στην οικογένειά της. Αφού έχουν περάσει μια τεταμένη ημέρα στην παραλία με τους οικογενειακούς φίλους τους, τους Tyllers (Elizabeth Moss, Tim Heidecker συν παιδιά), η Αδελαΐδα και η οικογένειά της επιστρέφουν στο σπίτι. Όταν πέφτει το σκοτάδι, οι Wilson ανακαλύπτουν τις μορφές 4 ανθρώπων όπως στέκονται ασυνήθιστα στο δρόμο. Σε μια σκοτεινή αίθουσα κοντά σου από τις 21/3.

 

Ντάμπο

Έχουν περάσει 3 χρόνια από την τελευταία σκηνοθετική δουλειά του Tim Burton. Ο διάδοχος της «Μις Πέρεγκριν: Στέγη για Ασυνήθιστα Παδιά» είναι μια εξίσου μικρομέγαλη αλλά πολύ πιο εντυπωσιακή ταινία. Ένα ριμέικ της Disney σε live action εκδοχή, για χάρη του Ντάμπο, του μικρού ελέφαντα με τα μεγάλα «πεταχτά» αυτιά και αυτά τα τόσο εκφραστικά, θλιμμένα μάτια. Ένας ύμνος στη διαφορετικότητα που θίγει με τον τρόπο του πολλά από τα ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα, όπως το bullying και η εκμετάλλευση των ζώων. Κάνει πρεμιέρα στις 28/3, ετοιμάσου. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μη συγκινηθείς.

 

Lion King

Άλλο ένα πολυαναμενόμενο live action σε περιβάλλον CGI της Disney που προκάλεσε παροξυσμό ενθουσιασμού από την πρώτη κιόλας εικόνα που βγήκε στη δημοσιότητα. Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών», μία από τις πιο εμπορικές κι επιδραστικές animation ταινίες όλων των εποχών «πειράζεται» υπέροχα από τον John Favreau. Ο Σίμπα, ο Μουφάσα, ο Πούμπα και η Νάλα με τις φωνές και κάτι από τη μορφή των Donald Glover, Seth Rogen, Beyonce και άλλων διάσημων του Χόλιγουντ. Τo περιμένουμε μετά τις 19/7, οπότε και κάνει πρεμιέρα στην πατρίδα του τις ΗΠΑ.

Godzilla II: O Βασιλιάς των Τεράτων

Επιστροφή και στο «τερατώδες» σύμπαν της Warner, αυτή τη φορά όχι με King Kong, αλλά με Godzilla, λίγο πριν τη μεγάλη μάχη με τον τρομερό γορίλα. Στο «Godzilla II: O Βασιλιάς των Τεράτων» βλέπουμε τις προσπάθειες της Monarch, μιας κρυφής ζωολογικής ομάδας που παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη και τη δράση μυθικών πλασμάτων που ζουν στο βυθό της θάλασσας. Ανάμεσα σε αυτά, είναι ο Godzilla που θα επιστρατευτεί και πάλι υπέρ της ανθρωπότητας, καθώς θα αντιμετωπίσει τέρατα όπως τους Mothra, Rodan αλλά και την απόλυτη νέμεσή του, τον τρικέφαλο βασιλιά Ghidorah. Οι μάχες του θα παίξουν θεμελιώδη ρόλο στην ισορροπία του πλανήτη και το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης.  Ένα ενδιαφέρον και μια προσοχή παραπάνω για το γεγονός ότι πρόκειται για action movie στο οποίο πρωταγωνιστούν δύο πολύ αγαπημένα θηλυκά, η Millie Bobby Brown και η Vera Farmiga. Μας έρχεται στις 30/5.

Χ-Μen: Ο Μαύρος Φοίνικας

Η πιο μεγάλη ώρα της Sophie Turner είναι τώρα. Και το καλοκαίρι 2019 σίγουρα είναι δικό της. Γιατί δε θα μας απασχολήσει μόνο ως Sansa Stark στην επιστροφή του Game of Thrones, αλλά και ως Jean Grey, η «σκοτεινή» δύναμη των X-Men, στην οποία είναι αφιερωμένο το επόμενο υπερηρωικό franchise. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής διάσωσης στο διάστημα, η Jean σχεδόν σκοτώνεται όταν δέχεται επίθεση από μια μυστηριώδη κοσμική δύναμη. Όταν επιστρέφει, η δύναμη αυτή την καθιστά όχι μόνο απίστευτα πιο ισχυρή, αλλά και πολύ πιο ασταθή. Παλεύοντας με τη νέα πλευρά του εαυτού της, η Jean εξαπολύει τις δυνάμεις της με τρόπους που δεν μπορεί ούτε να αντιληφθεί αλλά ούτε και να ελέγξει, απειλώντας άμεσα την ενότητα των X-Men, οι οποίοι πρέπει να βρουν έναν τρόπο να ενωθούν – όχι μόνο για να σώσουν τη ψυχή της , αλλά και για να σώσουν τον πλανήτη από εξωγήινες δυνάμεις που θέλουν να μετατρέψουν αυτή τη δύναμη σε όπλο ώστε να κυβερνήσουν τον γαλαξία. Κάνει πρεμιέρα στις 6/6.

Rocketman

Μετά την κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του Freddie Mercury, ανοίγει και πάλι ο δρόμος για biopics- υπερπαραγωγές, με το επόμενο βήμα να γίνεται για χάρη του Elton John. H ζωή του, λοιπόν, ταινία, με ζουμάρισμα στα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Η μετάβασή του από Reginald Kenneth Dwight, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, στο φαινόμενο “Elton John”, μέσα από την κάμερα του όψιμου ηθοποιού και πρώιμου σκηνοθέτη, Dexter Fletcher (είναι ο άνθρωπος που ολοκλήρωσε το “Bohemian Rapsody” μετά την άβολη απομάκρυνση του Bryan Singer), με τις ευλογίες του ίδιου του ήρωά του. Στον ρόλο του μουσικάνθρωπου ο Taron Egerton, ο οποίος έχει περιγράψει την ταινία σαν «ένα μιούζικαλ φαντασίας». Kάνει πρεμιέρα στη Βρετανία στις 24/5.

Αλαντίν

To τελευταίο live action της λίστας το οφείλουμε για άλλη μια φορά στη Disney, αλλά και στον Guy Ritchie. Όποιος ευχήθηκε να δει το αγαπημένο κλασικό animation να γίνεται ταινία, έκανε την τύχη του. “Arabian Nights” στη διαπασών και ένα Τζίνι πολύ πετυχημένο χάρη στην επιστράτευση του Will Smith. Η ταινία προωθείται ως ψηφιακή τελειότητα στο είδος της. Στον ρόλο του Αλαντίν  ο Mena Massoud και της Γιασμίν η Naomi Scott. Έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 23/5.

 

Once Upon a Time in Hollywood

Στον απόηχο της δημοσιοποίησης των πρώτων ποστερ της ταινίας- για ένα εκ των οποίων, δηλαδή εκείνο των Pitt και Di Caprio, έγινε σχετικός χαμούλης αφού ο Brad δείχνει αισθητά νεότερος από τον Leo, πράγμα που δε βγαίνει στα νούμερα-, κουνάμε ουρές και μετράμε μέρες (έχει ακόμα, έρχεται στα μέρη μας στις 22 Αυγούστου), για την πρώτη κινηματογραφική σύμπραξη των 2 αγαπημένων κυρίων, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Quentin Tarantino. Η υπ’ αριθμόν 9 ταινία του, πραγματεύεται τον τρομερό και φοβερό βίο του Charles Manson. Στον ρόλο της Sharon Tate, η Margot Robbie και το καστ ξεδιπλώνεται ακόμα με Al Pacino,  Dakotta Fanning, Kurt Russell, Damian Lewis, Luke Perry (αχ), Burt Reynolds. Θα γίνει χαμός.

 

Men In Black: International

Η 4η ταινία για τους “Άντρες με τα Μαύρα” επανενώνει τους πρωταγωνιστές του “Thor: Ragnorok”, δηλαδή τον Chris Hemsworth και την Tessa Thompson- και μήπως να κοιτάζαμε λίγο τον τίτλο, από τη στιγμή που έχουμε και woman in black; Ανάλαφρη action hero κωμωδία που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη. Ό,τι πρέπει για θερινό σινεμά, βγαίνει και στις 14/6, μια χαρά.

 

Eκδικητές: Η Τελευταία Πράξη

Άλλο ένα τέλος που θα κοστίσει ακριβά. Μαύρη πλερέζα για τους λάτρεις των υπερηρωικών ταινιών, αφού οι Avengers, ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise στην ιστορία του είδους και των blockbusters ρίχνει αυλαία. Στο τελευταίο κεφάλαιο του επίλογου των «Εκδικητών» της Marvel, μετά από πολλές ταινίες, οι εναπομείναντες Εκδικητές πρέπει να νικήσουν τις δυνάμεις του Τρελού Τιτάνα και να βάλουν οριστικό τέλος στην επικράτηση του Thanos. Kάπου εδώ να θυμήσω ότι η τύχη του Iron Man αγνοείται στο διάστημα και πως η ομάδα τελεί υπό διάλυση. Λίγη υπομονή μέχρι τις 24 Απριλίου.