WATCHLIST

Αποκλειστικό: Η Elizabeth Debicki από τις “Χήρες” του Steve McQueen μιλάει για την πιο girl power ταινία της χρονιάς

Εκείνη η συγγραφέας του «Κοριτσιού που Εξαφανίστηκε» του "Dark Places" και των «Αιχμηρών Αντικειμένων». Εκείνος ο οσκαρικός σκηνοθέτης του «12 Χρόνια Σκλάβος», του "Shame" και του "Hunger". Όταν η της πένα της Gillian Flynn συναντάει τη σκηνοθετική ματιά του Steve McQueen, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι κάτι λιγότερο από ένα σκοτεινό θρίλερ με ισχυρές κοινωνικές προεκτάσεις. Και με πολύ δυνατά ονόματα στο καστ φυσικά.

Οι «Χήρες»  καθήλωσαν κοινό και κριτικούς στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο. Είναι η ιστορία τεσσάρων γυναικών που δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους παρά μόνο τα χρέη που τους άφησαν οι νεκροί σύζυγοί τους από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες. Τοποθετημένο στο σύγχρονο Σικάγο, μέσα σε μια περίοδο αναταραχής, εντάσεις θα δημιουργηθούν όταν η Βερόνικα (Viola Davis), η Άλις (Elizabeth Debicki), η Λίντα (Michelle Rodriguez) και η Μπελ (Cynthia Erivo) παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους και συνωμοτούν για να χτίσουν ένα μέλλον σύμφωνα με τους δικούς τους όρους. Ενα ιλιγγιώδες, σύγχρονο θρίλερ με φόντο την εγκληματικότητα, το πάθος και τη διαφθορά που έχει σε πρώτο πλάνο γυναίκες οι οποίες έκαναν «αυτό που κανείς δεν περίμενε να κάνουν». Το καστ συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι Colin Farrell, Liam Neeson και Robert Duvall και η Jacki Weaver. H ταινία βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 22/11.

Βασισμένη στην ομώνυμη δημοφιλή βρετανική τηλεοπτική σειρά της Λίντα Λα Πλάντε, η ταινία «Οι Χήρες» έρχεται σε σκηνοθεσία, σενάριο και παραγωγή του βραβευμένου Steve McQueen. «Θυμάμαι ότι έβλεπα την τηλεοπτική σειρά στα 13 μου. Αυτές οι γυναίκες είχαν καταφέρει κάτι που κανείς δεν τις είχε ικανές να καταφέρουν και αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί τότε περνούσα μια περίοδο που ένιωθα ότι με κρίνουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Πολλά χρόνια αργότερα όταν ήρθα στο Χόλιγουντ, δεν μπορούσα να πιστέψω πώς τόσες ταλαντούχες γυναίκες ηθοποιοί δεν είχαν δουλειά. Τότε αποφάσισα ότι αφού κάνω μια ταινία για την σκλαβιά, θα έκανα μια ταινία για τις γυναίκες». Όταν ο καταξιωμένος σκηνοθέτης πλησίασε τη γνωστή σεναριογράφο Gillian Flynn και της πρότεινε να γράψουν μαζί το σενάριο, εκείνη άρπαξε την ευκαιρία χωρίς δεύτερη σκέψη. «Με πήρε τηλέφωνο γνωρίζοντας ότι ζω στο Σικάγο και μου είπε ότι ήθελε να κάνει μια περιπέτεια ληστείας με πρωταγωνίστριες τέσσερις γυναίκες και είχα ήδη δεχτεί την πρόταση. Μετά μαθαίνω ότι θα γυριστεί στο Σικάγο, την πόλη που ζω και αγαπώ και είναι εντελώς ανεκμετάλλευτη. Όποτε αμέσως απάντησα, “ok, πού υπογράφω;”», θυμάται η Flynn.

 

H Elizabeth Debicki υποδύεται την Άλις, μια Πολωνή μετανάστρια και καταπιεσμένη σύζυγο. Η ίδια περιγράφει την ηρωίδα της ως «εγκλωβισμένη σε έναν κόσμο με πολύ στενά όρια». «Της έχουν πει ότι δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη ούτε οικονομικά ούτε συναισθηματικά και εκείνη τους πίστεψε. Η ένωσή της όμως με τις υπόλοιπες της δίνει την αυτοπεποίθηση που της λείπει», λέει χαρακτηριστικά.

Περισσότερα για την ταινία, τον ρόλο της και τους υπόλοιπους συντελεστές της πολυαναμενόμενης ταινίας από την Elizabeth Debicki στο παρακάτω αποκλειστικό βίντεο.