SCARLETT JOHANSSON

Isle of Dogs: Η “τετράποδη” Scarlett Johansson μιλάει για το ρόλο της στη νέα animation ταινία του Wes Anderson

Evan Agostini/Invision/AP

Ο Ατάρι Κομπαγιάσι είναι ένα 12χρονο αγόρι που εξαιτίας ενός απαράδεκτου Προεδρικού Διατάγματος αποχωρίζσεται το σκύλο-σωματοφύλακά του, τον Σποτς. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, όλα τα σκυλιά της πόλης Μεγκασάκι πρέπει να μεταφερθούν σε έναν αχανή απομονωμένο σκουπιδότοπο, το Νησί των Σκουπιδιών, το οποίο μετονομάζεται σε Νησί των Σκύλων, δηλαδή Isle of Dogs.

Σ’ ένα δυστοπικό μέλλον, ο μικρός Ατάρι, ο οποίος είναι προστατευόμενος του εντελώς διεφθαρμένου δημάρχου της πόλης (ο οποίος έχει δώσει και την εντολή να απομακρυνθούν τα σκυλάκια) αποφασίζει να κλέψει ένα μονοκινητήριο και να ταξιδέψει κρυφά στον τόπο εξορίας του σκύλου του, Spots, για να τον βρει. Σύμμαχοί του στην περιπέτεια αυτή, μία συμπαθέστατη αγέλη μπασταρδάκων, με φανταστικά μούτρα.

Το “Isle of Dogs” είναι η νέα stop animation ταινία του Wes Anderson και σύμφωνα με μερίδα κριτικών, «η πιο πολίτική του μέχρι σήμερα». Άνοιξε το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου το 2018 και αισίως βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 19 Απριλίου. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης του “Grand Budapest Hotel” και του «Φανταστικού Κυρίου Φοξ» συνεργάζεται εδώ με πολλούς κι εκλεκτούς πρώην, νυν και αεί συνεργάτες του(Bryan Cranston, Bill Murray, Edward Norton, Scarlett Johansson, Greta Gerwig, Frances McDormand, Yoko Ono, Tilda Swinton, Harvey Keitel, Jeff Goldblum, κ.ά), οι οποίοι δανείζουν τις φωνές τους στους πρωταγωνιστές, δίποδους και τετράποδους.

Πάρε μία γεύση βλέποντας το trailer:

 

Η ταινία έχει σαφείς επιρροές από τα anime του σπουδαίου σκηνοθέτη και ιδρυτή της εταιρείας παραγωγής Studio Ghibli, Χαγιάο Μιγιαζάκι, δηλαδή του «Ιάπωνα Walt Disney».

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που κρατούν φωνητικούς ρόλους και η Scarlett Johansson, η οποία είναι η Nutmeg, που ερωτεύεται τον γοητευτικό αληταρά κοπρίτη Chief και μιλάει γι’ αυτό (σ’ εμάς και μόνο):

 

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP