MATTHEW MCCONAUGHEY

Τιτανικός: Δεν θα πιστεύεις ποιος διάσημος ηθοποιός παραλίγο να πάρει το ρόλο του Leonardo Di Caprio

Όταν ένας ηθοποιός έχει ταυτιστεί με έναν ρόλο κι έχει μείνει αξέχαστος- λίγο ή πολύ- υποδυόμενος εύστοχα έναν χαρακτήρα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να φανταστείς κάποιον άλλο να παίζει αυτό που ο ίδιος έχει πλέον ως κεκτημένο. Σχεδόν εκνευριστικό. Πάντα όμως ιντριγκάρουν τέτοιες περιπτώσεις. Μία από αυτές, μόλις έγινε γνωστή, αν και με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση. 

21 χρόνια μετά την σαρωτική επιτυχία του «Τιτανικού», γίνεται μία αποκάλυψη για τον αντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας. Την έκανε ο ηθοποιός που, όπως λέει, παραλίγο να είναι αυτός που θα κράταγε την Kate Winslet στο επικολυρικό “I’ m flying Jack, I’ m flying”, πάνω στην πλώρη. Και δεν είναι άλλος από τον Matthew McConaughey, ο οποίος όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε podcast του “Awards Chatter” του Hollywood Reporter, είχε περάσει από οντισιόν για το ρόλο του Jack.

«Πήγα κι έκανα οντισιόν γι’ αυτό. Το ήθελα. Ήταν και η Kate Winslet εκεί» είπε ο αγαπημένος Matthew, παραδέχτηκε μάλιστα πως ήταν και σίγουρος για το ρόλο. Τον είχε στο τσεπάκι που λένε. Αμ δε.

«Έφυγα από την οντισιόν με πολλή αυτοπεποίθηση ότι “το ‘χα”. Δεν τον πήρα. Δεν μου προσφέρθηκε ποτέ». Ο McConaughey ήταν πράγματι ο αγαπημένος της Paramount Pictures για το ρόλο, αλλά ο James Cameron ήθελε τον Leo. Και προφανώς, νίκησε.

Χρόνια μετά, ο Jack κι ο παρ’ ολίγον Jack έπαιξαν μαζί στο «Λύκο της Wall Street». Κι είναι και καλά φιλαράκια.

 

Ο Matthew δεν το κρύβει, ξενέρωσε άσχημα μ’ αυτό που συνέβη τότε, αλλά ήταν καλός και τον πήραν σε άλλες ταινίες. Τι έχει να πει η Kate Winslet για όλα αυτά αλήθεια;

«Είχαμε κάνει οντισιόν με τον Matthew, περίεργο ε; Δεν το ‘χω πει ποτέ δημόσια. Ναι το έκανα. Και ήταν πραγματικά φανταστικό. Απλά με τον Matthew, δεν θα είχε συμβεί όλο αυτό το “Jack και Rose, Kate και Leo”». (Εντάξει Kate, καταλάβαμε).

Και να ‘ταν μόνο ο Matthew; Ανάμεσα στους ηθοποιούς που πέρασα από την ίδια δοκιμασία για το ρόλο, ήταν ο Johhny Depp κι ο Christian Bale!