WATCHLIST

Brit Awards 2019: Οι μεγάλοι νικητές και οι καλύτερες στιγμές των βρετανικών βραβείων μουσικής

Joel C Ryan/Invision/AP

Σε μία φαντασμαγορική τελετή, με ενδιαφέρον, στο Ο2 Arena πραγματοποιήθηκαν τα φετινά Brit Awards. Τιμώμενη της βραδιάς ήταν η P!nk, η οποία παρέλαβε βραβείο για την «Εξαιρετική Συνεισφορά στη Μουσική» και ευχαρίστησε το κοινό με ένα εξαιρετικό live performance στο τέλος της τελετής, ενώ μεταξύ των πρωταγωνιστών, ήταν ο παραγωγός και dj Calvin Harris, ο οποίος μετά από δεκάδες υποψηφιότητες επιτέλους τα κατάφερε, ο Sam Smith, o Drake, η Ariana Grande και το συγκρότημα The 1975. Το σημάδι τους στα Brit Awards 2019 άφησαν με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο η Beyonce και ο Jay- Z, ως The Carters.

Οι νικητές αναλυτικά:

Βραβείο Global Success: Ed Sheeran

Καλύτερος Βρετανός Παραγωγός: Calvin Harris

Eξαιρετική Προσφορά στη Μουσική: P!nk

Καλύτερο Άλμπουμ: The 1975, “A Brief Inquiry into Online Relationships”

Καλύτερο Σινγκλ: Calvin Harris and Dua Lipa- “One Kiss”

Καλύτερο Βρετανικό Βίντεο: Little Mix featuring Nicki Minaj- “Woman Like Me”

Καλύτερος Βρετανός Άνδρας Καλλιτέχνης: George Ezra

Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνιδα: Jorja Smith

Καλύτερο Γκρουπ: The 1975

Καλύτερος/η Πρωτοεμφανιζόμενος/η: Tom Walker

Bραβείο Επιλογής Κριτικών: Sam Fender

Καλύτερος Διεθνής Σόλο Καλλιτέχνης: Drake

Καλύτερη Διεθνής Σολό Καλλιτέχνιδα: Ariana Grande

Καλύτερο Διεθνές Γκρουπ: The Carters ((Beyoncé & JAY-Z)

Καλύτερο Βρετανικό Βίντεο: Little Mix featuring Nicki Minaj- “Woman Like Me”

Tα highlights της βραδιάς

> Η P!nk, η οποία τα έδωσε όλα επί σκηνής, επιβεβαιώνοντας περίτρανα τον λόγο για τον οποίο άξιζε να βραβευτεί συνολικά ως καλλιτέχνιδα. Έντεκα λεπτά απόλαυση.

> Ο Hugh Jackman, ο οποίος άνοιξε την τελετή τραγουδώντας ένα κομμάτι από την ταινία “The Greatest Showman”. Ό,τι καλύτερο για ξεκίνημα.

 

> Αυτή η φοβερή κίνηση των Beyonce και Jay- Z, aka The Carters, οι οποίοι αφού κέρδισαν το βραβείο για το Καλύτερο Διεθνές Γκρουπ, ουσιαστικά έλαμψαν δια της απουσίας τους κι ευχαρίστησαν μέσω Instagram ανεβάζοντας 3 φωτογραφίες στις οποίες πόζαραν μπροστά από ένα πορτρέτο της Meghan Markle α λα Μόνα Λίζα. «Τιμώντας τον Μήνα της Μαύρης Ιστορίας, υποκλινόμαστε σε μία από τις Μελάνες Μόνες μας. Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου. Σου ευχόμαστε τόση χαρά».

> Η εξαιρετική τοποθέτηση των The 1975 για να παραλάβουν το βραβείο για το Καλύτερο Βρετανικό Γκρουπ. Ο frontman, Matty Healy, αντί να ευχαριστήσει μόνο μαμάδες, μπαμπάδες, φιλενάδες και παραγωγούς (αυτό το έκαναν λίγο πιο μετά παραλαμβάνοντας το βραβείο Καλύτερου Άλμπουμ), επέλεξε να επικαλέστεί τα λόγια της δημοσιογράφου της Guardian, Laura Snapes, από ένα άρθρο που έγραψε το 2015. «Οι αρσενικές πράξεις μισογυνισμού κρίνονται για την απόχρωσή τους και ως αποδίδονται ως χαρακτηριστικά δύσκολων καλλιτεχνών, ενώ οι γυναίκες που τις καταγγέλουν αντιμετωπίζονται ως υστερικές που δεν κατανοούν την τέχνη». Η πιο πολύτιμη στιγμή των φετινών Brit Awards.

 

Κεντρική φωτογραφία: Joel C Ryan/Invision/AP