LANA DEL REY

Οι Radiohead έκαναν μήνυση στη Lana Del Rey

Vianney Le Caer/Invision/AP

Συνέβη κι αυτό λοιπόν, μετά την τσιγγάνα που έκανε μήνυση στη Beyonce για το Drunk in Love κι έναν Δομινικανό τραγουδιστή που την «έπεσε» στη Shakira κατηγορώντας την ότι του έκλεψε το τραγούδι για να φτιάξει το Loca, ένα άλλο κρούσμα «τίνος είναι το τραγούδι» ταρακούνησε τη μουσική βιομηχανία. Οι Radiohead κατηγορούν τη Lana ότι αντέγραψε το δικό τους Creep για να φτιάξει το Get Free.

Βάλε τα ακουστικά σου και κάνε τη σύγκριση εάν δεν ξέρεις ήδη για τι πράγμα μιλάμε.

Οι Βρετανοί κυκλοφόρησαν το τραγούδι που τους έκανε διάσημους το 1992. Η Lana Del Rey πρόσθεσε το Get Free στο τελευταίο της άλμπουμ Lust For Life (2017).

Ε εδώ που τα λέμε μία ομοιότητα στη μελωδία- ειδικά στην αρχή- την ακούς. Ωστόσο τόσα τραγούδια γράφονται, μπορεί κάποιο να θυμίζει κάποιο άλλο και ‘χει γίνει τυχαία.

Η Lana που λες, επιβεβαίωσε τα περί μήνυσης μέσω twitter.

«Είναι αλήθεια για τη μήνυση. Παρόλο που ξέρω ότι το τραγούδι μου δεν ήταν εμπευσμένο από το Creep, η αίσθηση των Radiohead ήταν πως αυτό συνέβη και θέλουν το 100% των πνευματικών δικαιωμάτων. Πρόσφερα μέχρι το 40% για τους τελευταίους μήνες αλλά εκείνοι δέχτηκαν μόνο το 100%. Οι δικηγόροι είναι αμείλικτοι, οπότε θα πρέπει να τα βρούμε στα δικαστήρια».

Κεντρική φωτογραφία: Vianney Le Caer/Invision/AP