WATCHLIST

Ο σκηνοθέτης του Νησιού μόλις έφτιαξε το πιο συγκινητικό videoclip για τους πρόσφυγες και τους Babo Koro

Τον Θοδωρή Παπαδουλάκη, τον γνώρισες μέσα από μία σειρά που έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Το «Νησί» που προβλήθηκε στο Mega Chanel τη σεζόν 2010 - 2011, ξεχώρισε για το σενάριο, τις ερμηνείες του, τα πιστά στην εποχή σκηνικά του και τα περισσότερα από 2000 κοστούμια, την φωτογραφία και την υπέροχη σκηνοθεσία που γέμιζε κάθε καρέ με δυνατά συναισθήματα.

Μετά από την πρόσφατη μικρού μήκους ταινία «Ο Αδερφός μου», τη βραβευμένη μικρού μήκους ταινία «Οι Επισκέπτες», και λίγο πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα της μεγάλου μήκους «Ξανασταυρώνεται», ο Θοδωρής Παδουλάκης έφερε το ταλέντο του και αυτόν τον γεμάτο συναισθήματα κινηματογραφικό του κόσμο στο «Γέλα μου», σκηνοθετώντας το τρυφερό videoclip για το ομώνυμο τραγούδι των Babo Koro. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο πρώτο άλμπουμ των Babo Koro, «Σίσυφος», ένα άλμπουμ που μέσα του μπλέκουν η παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας με τις βαλκανικές πολυφωνίες, την τσιγγάνικη περιπλάνηση, τη rock αμεσότητα, τη λαϊκή απλότητα, τη μοντέρνα εναρμόνιση και τις πολυρρυθμίες.

Το θέμα του videoclip μια ιστορία που συναντάμε ξανά και ξανά μέσα στα χρόνια, αυτή της προσφυγιάς. Πρωταγωνιστές δύο ερωτευμένα παιδιά, που ξαφνικά και άγρια υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τον κόσμο που ήξεραν και μαζί του τα όνειρά τους. Μια πραγματικότητα που όσο μακρινή και αν μας μοιάζει, είναι το παρελθόν μας, το παρόν και, δυστυχώς, το μέλλον μας. Ίσως μέσα στον χρόνο να γίνεται μια ιστορία με άλλους πρωταγωνιστές και γεωγραφικό τόπο αλλά πάντα είναι εκεί, κουβαλά τις ίδιες αιτίες, ωθείται από τις ίδιες ανάγκες. Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, σε συνεργασία με τον Γιώργο Πανταζή συνθέτει μια ιστορία για την προσφυγιά, την ανθρωπιά και τη μνήμη, τον έρωτα και την ελπίδα. Μια ιστορία που μας αφορά όλους. Την ιστορία που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Όπως καταλαβαίνεις το videoclip που γυρίστηκε από την Indigo View στα Χανιά δεν θυμίζει σε τίποτα κλασικό videoclip. Περισσότερο μοιάζει με μία μικρού μήκους ταινία που μιλά μοναδικά για ένα ζήτημα που βρίσκεται τόσο στην καρδιά των δημιουργών του όσο και στην καρδιά της επικαιρότητας. Και επειδή εκτός από την εικόνα η βασική πρωταγωνίστρια του videoclip είναι η μουσική των Babo Koro, ο δικός της συναισθηματικός πλούτος είναι που θα σε παρασύρει βαθιά μέσα στην ερωτική, ελπιδοφόρα και πανανθρώπινη ιστορία. Οι Babo Coro είναι οι: Σωτήρης Τσακανίκας (Μουσική – Κιθάρα), Δημήτρης Αναστασίου (Βιολί), Κώστας Νικολόπουλος (Ακορντεόν) Αντιγόνη Μπασακάρου (Φωνή), Γιάννης Δίσκος (Σαξόφωνο), Μιχάλης Δάρμας (Κοντραμπάσο), Αποστόλης Μπουρνιάς (Κρουστά), και ετοιμάσου να τους δεις κι εκείνους στο videoclip να υποδύονται τους μετανάστες.

Μαζί τους εμφανίζονται επίσης οι εξής:

Νάνσυ Κατιέ (Κορίτσι), Παναγιώτης Κατσίρης (Αγόρι), Δέσποινα Φαφαράκη (Ηλικιωμένη γυναίκα), Νίκος Λέζας (Επιστάτης), ενώ συμμετέχει και ο Πάνος Σιάσιος (κοντραμπάσο).

 

Το τραγούδι «Γέλα μου» υπογράφει στιχουργικά ο Χρήστος Παπαναγιώτου, ενώ συμμετέχουν σε αυτό οι Μάρθα Μαυροειδή, Ειρήνη Δερέμπεη, Μαρία Μελαχροινού (Χορωδία) και Βασίλης Καλλιστρίδης (Τύμπανα). Όσο για την ομάδα πίσω από την δημιουργία του clip, θα την δεις παρακάτω.

Κινηματογραφική ομάδα:

Σκηνοθεσία – Θοδωρής Παπαδουλάκης, Γιώργος Πανταζής | Σενάριο – Θοδωρής Παπαδουλάκης, Αλέξανδρος Δάβης | Διεύθυνση παραγωγής – Γιάννης Σωτήρης | Βοηθός σκηνοθεσίας – Ελευθερία Μπαλαντινάκη | Μοντάζ – Γιώργος Πανταζής, Μανώλης Κολοκοτρώνης | Casting – Αρχόντισσα Κοκοτσάκη | Οπερατέρ – Γιώργος Πανταζής | Focus puller – Χάρης Ντουκάκης | Βοηθός Παραγωγής – Σπύρος Καρακώστας | Σκηνογράφος – Μικέλα Παπαδουλάκη | Ενδυματολόγος – Μικέλα Παπαδουλάκη | Βοηθός Ενδυματολόγου – Φανή Γεωργακάκη | Makeup artist – Χριστίνα Σαγώνα | Color correction / Visual Effects – Μανώλης Κολοκοτρώνης