WATCHLIST

6 τραγούδια που σε προετοιμάζουν σωστά για το τέλος του καλοκαιριού

Έχουμε ακόμα λίγες μέρες μέχρι να πούμε αντίο στον Αύγουστο (για φέτος) και μπορεί να αρνούμαστε πεισματικά ότι το φθινόπωρο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, αλλά ας δούμε το πράγμα θετικά. Θα περάσουν οι μεγάλες ζέστες, θα βάλουμε νέους στόχους (λέμε τώρα) και θα πιούμε τους πρώτους ζεστούς καφέδες μαζί με τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια. Αν μάλιστα, πατήσεις το Play στα παρακάτω τραγούδια, θα καταλάβεις ότι το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να σου αφήσει μόνο γλυκιά γεύση (κουράγιο)!

Girl don’t tell me- The Beach Boys

Ίσως είναι το τραγούδι για το καλοκαιρινό φλερτ που δεν ευοδώθηκε. Ίσως νόμιζες ότι ερωτεύτηκες αλλά μάλλον κατάλαβες λάθος. Μπορεί όμως και το φετινό καλοκαίρι να ήταν αυτό που σε χώρισε με τη μεγάλη σου αγάπη. Όλα περνούν και οι Beach Boys ξέρουν να το κάνουν με τον old school τρόπο.

Διάβασε κι αυτό: Ο Nick Cave σου προτείνει το δικό του ερωτικό soundtrack

Boys of Summer- The Ataris

Η ροκ εκδοχή του τραγουδιού σε πηγαίνει πίσω, στην αρχή του millenium, τότε που το καλοκαίρι ήταν (μουσικά) περισσότερο ζόρικο και λιγότερο ρομαντικό. Άλλη μία ερωτική απογοήτευση που όμως δεν καταλαβαίνεις γιατί θα χτυπιέσαι στο χορό.

 

Summertime- The Fresh Prince

Θα σε πάω ακόμα πιο πίσω, τότε που ο Will Smith ράπαρε «άσχημα» και το καλοκαίρι ήταν all about rap. Το ακούς και έχεις την ανάγκη να βγεις να πιεις μία Pina Colada με τον εφηβικό σου έρωτα ή να μπεις στο κινητό σου να δεις τι φωτογραφίες τράβηξες φέτος που αλώνιζες στις Κυκλάδες.

 

Doin Time- Lana Del Rey

To κλασικό Summertime πήρε νέα μορφή από την εκτέλεση της Lana Del Rey και είναι πιο σέξι και χαλαρή. Είναι καλό να το ακούς τις δύσκολες στιγμές του φθινοπώρου και να ξαναφέρνεις στο μυαλό σου καλοκαιρινές αναμνήσεις ενθυμούμενη ότι “summertime and the livin is easy” στην τελική.

 

Summer of ’69- Bryan Adams

Βάλε ακουστικά στο γραφείο και αν δε ζούσες το 1969, θα έχεις να θυμάσαι το καλοκαίρι του 2019 και πόσο ωραία πέρασες με τους φίλους ή το ταίρι σου. Το τραγούδι που τα έχει όλα. Λίγη 80ίλα, ελαφριά ροκιά και τη γεμάτη γρέζι φωνή του Bryan Adams. “Those were the best days of my life”.

 

Ask- The Smiths

Δε γίνεται να λείπουν οι Smiths από μία λίστα όπου τελειώνει κάτι και μένεις με τις αναμνήσεις. Το “Ask” μιλάει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και την αγωνία του έρωτα. Απάντα του κι εσύ καλή μου που σε ρωτάει!