WATCHLIST

Πρώτη φορά διακοπές με τον σύντροφό σου: Αυτά τα 6 τραγούδια θα γίνουν το καλοκαιρινό σας soundtrack

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των πρώτων μεγάλων αποφάσεων που θα πάρεις με το ταίρι σου. Κοινές διακοπές ή χωριστές; Camping ή boutique hotel; Βουνό ή θάλασσα; Μόλις τα λύσεις όλα αυτά και αν τελικά αποφάσισες να μπεις στο καράβι ή στο αυτοκίνητο μαζί με το αγόρι σου, το ρομάντζο ξεκινά. Οι πρώτες διακοπές (αν είναι να τα πάτε καλά μεταξύ σας σε αυτή τη ζωή) θα είναι γεμάτες με ωραίες αναμνήσεις, με δεκάδες φωτογραφίες, με αλμυρά φιλιά και βόλτες στα σοκάκια. Ορμώμενη από αυτή τη σχετική εμπειρία ζωής σε σχέση με τις πρώτες ρομαντικές διακοπές, σκέφτηκα να σου προτείνω 5 τραγούδια να τα περάσεις στο στικάκι σου και να τα ακούσετε στο ταξίδι, σε ένα βράδυ στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου (ή στην αμμουδιά μπροστά από τη σκηνή), στο γυρισμό ή και αργότερα όταν βλέπετε μαζί τις φωτογραφίες σας. Ρομάντζο εγγυημένο.

Διάβασε επίσης: Playlist γάμου: Τα 20 all-time classic τραγούδια, σύμφωνα με έναν βετεράνο wedding DJ

Μια θάλασσα μικρή- Διονύσης Σαββόπουλος

Αν είστε του ελληνικού ρεπερτορίου ένα από τα ωραιότερα τραγούδια για τον έρωτα και το καλοκαίρι έχει γραφτεί από τον Διονύση Σαββόπουλο. Μαζί με το «Καλοκαίρι» του ίδιου δημιουργού περιγράφουν τα δύο άκρα των συναισθημάτων των διακοπών. Τον ενθουσιασμό που φεύγεις για διακοπές το «Καλοκαίρι» και τη μελαγχολία του τέλους των διακοπών το «Μια θάλασσα μικρή». Μελαγχολία μαζί με υπόσχεση όμως γιατί ως γνωστόν «μια θάλασσα μικρή, πικρά σ’ αποχαιρέτισε, σε περιμένει».

 

Οι στίχοι

Μια θάλασσα μικρή

στο δάκρυ στο τραγούδι,

στο κάθε σου φιλί

Μια θάλασσα μικρή

Time of the season – The Zombies

Μία είναι η απόλυτη εποχή του αισθησιασμού και του έρωτα κι αυτή είναι αδιαμφισβήτητα το καλοκαίρι. Αυτό πρέπει να είχαν στο μυαλό τους οι Zombies όταν έγραψαν το “Time of the season” το μακρινό 1968. Το τραγούδι με τα χαρακτηριστικά του φωνητικά που παραπέμπουν στην καυτή ανάσα του καύσωνα και του έρωτα, μπορεί ακόμα και σήμερα να συνοδεύσει τις βραδιές με τα cocktail δίπλα στη θάλασσα και να ντύσει μουσικά τα όλο έρωτα βλέματα του αγοριού σου.

 

Οι στίχοι

It’s the time of the season

When love runs high

In this time, give it to me easy

And let me try with pleasured hands

To take you in the sun to promised lands

To show you every one

It’s the time of the season for loving

Replay – Τάμτα

Αν εσύ και το ταίρι σου εκτιμάτε τη σύγχρονη χορευτική μουσική τότε το Replay της Τamta θα γίνει το απόλυτο καλοκαιρινό σας soundtrack. Γιατί σε αυτές τις πρώτες σας διακοπές θα χρειαστεί την αγάπη σου σε replay, replay, replay yeah.

 

Οι στίχοι

We keep it undercover

I know you miss the taste

Heart beats like an 808

You need my love on Replay

Όλα μοιάζουν καλοκαίρι – Μέλιssεs

Το mood σύγχρονη ελληνική μουσική συνεχίζεται επιτυχώς με το συγκρότημα Μέλιssεs, τη φωνή του Χρήστου Μάστορα και μία όμορφη καλοκαιρινή μπαλάντα, που σας θυμίζει τι καλά είναι που βρεθήκατε πριν από αυτό το καλοκαίρι και πλέον μπορείτε να χαρείτε τις διακοπές σας παρέα. Έξτα βαθμούς ταύτισης με αυτό το τραγούδι κερδίζετε με το αγόρι σου αν έχετε σχέση από απόσταση όλο το χειμώνα που προηγήθηκε και όλο τον χειμώνα που θα ακολουθήσει.

 

Οι στίχοι

Όλα μοιάζουν καλοκαίρι

Στη δική σου αγκαλιά

Πάρε με

Ένα πλοίο θα σε φέρει

Στη δική μου αμμουδιά

Μια βραδιά

Στη θάλασσα – Θεοδοσία Τσάτσου

Αυτό είναι το απόλυτο καλοκαιρινό soundtrack αν είναι και ο έρωτάς σας καλοκαιρινός, γεννήθηκε εκεί τέλη Μαΐου κι αυτές οι διακοπές σας βρίσκουν στα λεγόμενα «ντουζένια» σας. Ιδανικό σκηνικό για να το ακούσετε είναι καθώς μοιράζεστε μια πετσέτα και από ένα ακουστικό και κοιτάζετε μια τη θάλασσα και μία ο ένας τον άλλο. Στις παύσεις του τραγουδιού τα φιλιά επιβάλλονται.

 

Οι στίχοι

Δε θυμάμαι αν στο είχα πει

μα σ’ αγαπούσα

πίσω απ’ το φεγγάρι είχα κρυφτεί

και σε κοιτούσα

Δε θυμάμαι αν στο είχα πει

μα κάθε βράδυ

τ’ άστρα πέφταν πάνω μου βροχή

μ’ ένα σου χάδι

Surrender – Elvis Presley

Ποιος δεν θέλει λίγο ρυθμό, κιθάρες, πνευστά και καστανιέντες στο καλοκαίρι του; Και όταν η φωνή που τραγουδάει έναν ερωτικό καλοκαιρινό ύμνο είναι αυτή του Elvis Presley έχεις έναν παραπάνω λόγο να ενθουσιαστείς και να συμπεριλάβεις το τραγούδι στο soundtrack των διακοπών με το αγόρι σου. Και κοίτα ακούγοντάς το να παραδοθείς στην αγκαλιά του.

 

Οι στίχοι

When we kiss my heart’s on fire

Burning with a strange desire

And I know, each time I kiss you

That your heart’s on fire too