ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο μαγικός κόσμος του Matilda The Musical και οι πρωταγωνιστές του

Υπέροχες ιστορίες που συγκινούν, παιδιά με αστείρευτο ταλέντο και μεγάλοι που δεν φοβούνται να δοκιμαστούν. Αυτά συνθέτουν τα τελευταία χρόνια τα επιτυχημένα μιούζικαλ που υπογράφει σκηνοθετικά η Θέμιδα Μαρσέλλου. Αυτή τη φορά αναλαμβάνει να μεταφέρει το μιούζικαλ Matilda στη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ, ένα από τα πρώτα θέατρα στον κόσμο που θα το παρουσιάσει. Σε αυτό το εγχείρημα έχει κοντά της μια πλειάδα πρωταγωνιστών με προεξάρχοντα τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Πρωταγωνιστούν επίσης οι: Κώστας Κόκλας, Νάντια Κοντογεώργη, Μπέττυ Μαγγίρα και Αντιγόνη Ψυχράμη.

Η Ματίλντα Γουόρμγουντ, που πολλοί από εμάς γνωρίσαμε μέσα από τις σελίδες του μυθιστορήματος του Ρόαλντ Νταλ -η παράσταση βασίζεται σε αυτό με κείμενο του Dennis Kelly και στίχους – μουσική του Tim Minchin, ενώ η ελληνική απόδοση ανήκει στη Θέμιδα Μαρσέλλου- είναι ένα παιδί διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

 

Διαβάζει Ντοστογιέφσκι, μετακινεί ποτήρια με τα μάτια της και μαγνητίζει με τη φαντασία της που τρέχει με ταχύτητα φωτός. Ξεχωρίζει αληθινά από τους φίλους, τους συμμαθητές και την οικογένεια της γιατί αποφασίζει να υψώσει το μικροσκοπικό της ανάστημα απέναντι σε έναν κόσμο γεμάτο τηλεοπτικές εκπομπές, απόρριψη, υστερικές φωνές, απειλές και να βροντοφωνάξει στην οικογένεια της και την τυραννική διευθύντρια του σχολείου της, Αγκάθα Τράντσμπουλ: «Μόνη μου θα αλλάξω αυτή την ιστορία!».

Η μικρή ηρωίδα, σε αντίθεση με τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος υποτάσσεται και εγκλωβίζεται σε μία κοινωνία που μετατρέπει τα μέλη της σε άβουλα όντα, θέλει να αλλάξει τη μοίρα της διεκδικώντας τα όνειρα της για ένα καλύτερο αύριο και ξεσηκώνοντας τους συμμαθητές της, γιατί «κάποιες φορές, η τάξη θέλει… αταξία»!

Την Αγκάθα Τράντσμπουλ θα υποδυθεί ο μοναδικός Βλαδίμηρος Κυριακίδης που για τις ανάγκες του ρόλου θα μεταμφιεστεί σε γυναίκα, ενώ την κεντρική ηρωίδα θα υποδυθούν οι μικρές Ιωάννα Αλεξανδρή Σοφιλένια Τζανέτου και Δανάη Τσούμου.

 

Ο Κώστας Κόκλας θα υποδυθεί τον πατέρα της Ματίλντα και οι Μπέττυ Μαγγίρα και Αντιγόνη Ψυχράμη τη μητέρα της. Στον ρόλο της ευγενικής δασκάλας της Ματίλντα που κρύβει ένα τρομερό μυστικό, η Νάντια Κοντογεώργη.

 

Τους πρωταγωνιστές πλαισιώνει ένας 40μελής θίασος με τραγουδιστές, χορευτές, παιδιά και ζωντανή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ηλία Καλούδη. Τις χορογραφίες δημιούργησε η Άννα Αθανασιάδη. Τα σκηνικά σχεδίασε η Μαίρη Τσαγκάρη, ενώ τα κουστούμια της παράστασης έχει επιμεληθεί η Παναγιώτα Κοκκορού.  Η σκηνοθέτιδα επίσης ανεβαίνει στη σκηνή για να ενσαρκώσει την αγαπημένη βιβλιοθηκάριο της Ματίλντα, την κα Φελπς.

Οι συντελεστές της παράστασης έδωσαν πρόσφατα σύσσωμοι το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσιάση της παράστασης και απαθανατίστηκαν περιχαρείς ανάμεσα στα ταλαντούχα παιδιά που θα καταλάβουν τη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ.

ndp

ndp