ΜΟΥΣΙΚΗ

“Όνειρα γλυκά”: Ένα τρυφερό ταξίδι μέσα μας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

ndp

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι όλα τα τραγούδια έχουν γραφτεί για εσένα; Αν παρακολουθήσεις την παράσταση «Όνειρα γλυκά» της Σαλίνας Γαβαλά, με πρωταγωνίστρια την ίδια και την Ελπίδα θα καταλάβεις πως όλα τα τραγούδια που αγαπάς έχουν γραφτεί για την προσωπική ιστορία του καθένα. Η παράσταση επέστρεψε και φέτος μετά την εξαιρετικά θερμή υποδοχή που είχε την προηγούμενη σεζόν στο Σύγχρονο θέατρο, και παρουσιάζεται πλέον στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

«Δεν ξέρω τι είναι πιο άδειο, το σπίτι ή η ζωή μου», αναρωτιέται η νεαρή ηρωίδα που ενσαρκώνει η Σαλίνα Γαβαλά στην αρχή κιόλας της παράστασης κάνοντας λίγο από μία ακόμα μετακόμιση τη δική της αναδρομή στη ζωή. Γυρνά πίσω, περιγράφει, τραγουδάει με την εντυπωσιακή της ζωή και επιθυμεί να βρει τις απαντήσεις για όλα όσα δεν έχουν γίνει στη ζωή της όπως ονειρευόταν, για τον εαυτό της και το μέλλον της. Σε αυτό το ταξίδι έρχεται αντιμέτωπη με τον μελλοντικό της εαυτό, τον οποίο στην παράσταση υποδύεται η Ελπίδα.

Τωρινός και μελλοντικός εαυτός με τη συνοδεία της ζωντανής ορχήστρας ανακαλύπτουν μαζί μέσα από ένα ταξίδι αναμνήσεων πώς να κατακτήσουν την ευτυχία. Η Σαλίνα Γαβαλά έχει υπογράψει έναν οδηγό αυτοαποδοχής, αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας για το μέλλον.

ndp

 

Δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις από το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο χωρίς να χαμογελάς, χωρίς να σκέφτεσαι πως όλα θα πάνε καλά, χωρίς να έχεις αγαλιάσει έστω και λίγο. Γιατί μέσα στο κείμενο της Σαλίνας Γαβαλά, θα αναγνωρίσεις τον εαυτό σου, τους έρωτές σου, τις απογοητεύσεις σου, τα όνειρά σου και τη χαρά που βιώνεις όταν κάθε φορά που νιώθεις πώς «χάνεις» τον εαυτό σου επιστρέφεις σε αυτό.

Και σίγουρα σε αυτό βοηθάει και η ιδιαίτερη φωνή της καθώς και οι υποκριτικές δυνατότητες της Ελπίδας που εκπλήσσουν, συμπληρώνοντας μοναδικά τις φωνητικές της που ξέραμε. Οι ερμηνείες των δύο γυναικών τόσο στην πρόζα όσο και στα τραγούδια συγκινούν με την ειλικρίνειά τους. Πιστές σε αυτό που καλούνται να υπηρετήσουν: Να ενσαρκώσουν τον ίδιο εαυτό που αλλάζει μέσα στο χρόνο. Και σίγουρα σε ένα βαθμό και ο δικός σου εαυτός θα βγει αλλαγμένος από όλο αυτό το ταξίδι. Έχοντας διασκεδάσει, γελάσει, δακρύσει και κρατήσει τη ζεστασιά και την αισιοδοξία στην καρδιά του.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Αντώνης Λουδάρος, φτιάχνοντας ένα απολαυστικό μιούζικαλ δωματίου, όπου ακούγονται μεταξύ άλλων, τραγούδια των Σταμάτη Κραουνάκη, Λίνας Νικολακοπούλου, Νίκου Ζούδιαρη, Παρασκευά Καρασούλου, Δήμητρας Γαλάνη, Χαρούλας Αλεξίου, Γιώργου Ανδρέου, Θέμη Καραμουρατίδη, Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Κώστα Χατζή, Κώστα Τουρνά, Ρεβέκκας Ρούσση.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Τσολάκος: πιάνο – ενορχηστρώσεις, Αχιλλέας Διαμαντής: κιθάρα, Μιχάλης Κεχαγιάς: μπάσο, Αλέξης Κώστας: κρουστά.    

Εμείς απολαύσαμε την παράσταση αυτή και με το παραπάνω. Σειρά σου!