ΜΟΥΣΙΚΗ

Το νέο trailer του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017

Με περισσότερες από 130 παραγωγές, 7 θεατρικές παραγωγές αξιώσεων στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 4 στη Μικρή Επίδαυρο και εγκαίνεια στο θέατρο Ολύμπια της νεοσύστατης Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο θεσμός του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μπαίνει και πάλι δυναμικά στο φετινό εγχώριο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Οι μασκότ της διοργάνωσης του 2017 μας έρχονται από την ελληνική μυθολογία: ο Πήγασος, ο Μινώταυρος και η Σφίγγα παίρνουν animation μορφή, ενώνοντας το παλιό με το καινούριο στο νέο trailer, το οποίο μας περιηγεί σύντομα στους χώρους που θα λάβει χώρα το Φεστιβάλ. 

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θα “ζωντανέψει” και φέτος στις 30 Ιουνίου, με την επανάληψη των Επτά επί Θήβας του Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις. Στο μεταξύ θα έχει πραγματοποιηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα προφεστιβαλική περίοδος από τις 22 έως τις 28 του Μάη στην οδό Πειραιώς 260 με το Bob Festival το οποίο δίνει βήμα σε νέες θεατρικές βδομάσες και στην Queer πλατφόρμα Sound Acts.

Aνάμεσα στις παραστάσεις που θα επιχειρήσουν να μας ταξιδέψουν φέτος μέχρι την Επίδαυρο είναι η Οιδίπους επί Κολωνώ (σκην. Σταύρος Τσακίρης), η Βάκχες (σκην. Έκτορας Λυγίζος), η Ειρήνη (σκην. Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης). η Άλκηστη (σκην. Κατερίνα Ευαγγελάτου), η Μήδεια (σκην. Μαριάννα Κάλμπαρη και οι Πέρσες (σκην. Άρης Μπινιάρης).