WATCHLIST

Ιωάννης Αθανασόπουλος: “Ο Γιάννος είναι ο πιο αμερόληπτος ήρωας της σειράς”

Οι αντιδράσεις στον θάνατο του Γιάννου, ενός από τους χαρακτήρες που θεωρούσαμε βασικούς της σειράς «Άγριες Μέλισσες», στα social media, μας θύμισαν αντίστοιχες αντιδράσεις από τότε που πέθαινε ένας αγαπημένος χαρακτήρας του Game Of Thrones. Πες με υπερβολική αν θες, αλλά η σύσσωμη αντίδραση του κόσμου αυτό το «Όχι» που ήταν σαν να ακούστηκε ταυτοχρόνως σε όλο το Twitter αυτό μου θύμισε. Τον Ιωάννη Αθανασόπουλο πάλι, αυτή η αγάπη του κόσμου για τον ήρωα που υποδύθηκε και την ερμηνεία του, τον γέμισε δάκρυα χαράς.

Διάβασε επίσης: Η αποθέωση του “Γιάννου” από τις “Άγριες Μέλισσες” στο Twitter και η απογείωση της τηλεθέασης

Ο ηθοποιός που αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή το 2015 και έκανε στις «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1 το τηλεοπτικό του ντεμπούτο, μίλησε στο News247.gr για τον ρόλο του, την «επιστροφή» του Γιάννου στη σειρά μέσω Flashbacks αλλά και το στίγμα της ψυχικής ασθένειας.

«Ο Γιάννος ουσιαστικά είναι ένας χαρακτήρας αρκετά κλειστός. Είναι ένα παιδί το οποίο έχει μια μορφή σχοζοφρένειας θα λέγαμε, γιατί ακούει φωνές, βλέπει σκιές. Είναι ένα παιδί που, αν μπορούμε να το πούμε με σημερινούς όρους, υφίσταται bullying, τον χτυπούν, τον υποτιμούν, τον υποβιβάζουν και όλα όσα συνεπάγεται το bullying. Για μένα είναι ο πιο αμερόληπτος ήρωας της σειράς, ο πιο δίκαιος και ο πιο σωστός, γιατί δεν υπάρχει τίποτα σκοτεινό σ’ αυτόν. Δηλαδή, οτιδήποτε τον αφορά, ακόμα και τα πιο άσχημα συναισθήματα, τα εκφράζει εκείνη την ώρα. Δεν κρατάει το μίσος του. Ενώ οι άλλοι ρόλοι, που θα δείτε και στην πορεία της σειράς να φωτίζονται περισσότερο και να ξεδιπλώνονται, έχουν ένα μυστικό, έχουν κάτι σκοτεινό. Μπορεί να λένε ότι ο Γιάννος είναι το «ζαβό» ή «ο τρελός του χωριού», αλλά είναι πολύ έξυπνος ήρωας. Γι΄αυτό και θυσιάζει στο τέλος τη ζωή του για να σωθούν τα τρία κορίτσια, κάτι που δείχνει έναν άνθρωπο ευαίσθητο, καλόψυχο και με τόλμη» σημείωσε για τον ρόλο του ο Ιώαννης Αθανασόπουλος.

Ο ίδιος ως παιδί που προέρχεται από την επαρχία τόνισε ότι: «Είναι φοβερή η δουλειά που έχει κάνει η σεναριογράφος, η Μελίνα Τσαμπάνη, γιατί είναι τόσο ωραία τα θέματα που θίγει και τόσο επίκαιρα. Εγώ, για παράδειγμα, που είμαι από επαρχία, θυμάμαι, όντως, να υπάρχει «ο τρελός του χωριού». Στην επαρχία υπάρχουν σίγουρα άνθρωποι και χαρακτήρες που βλέπουμε τώρα στη σειρά. Γιατί έτσι είθισται. Είναι ο τρελός, ο καφετζής, ο παπάς και όλοι οι λαϊκοί ήρωες. Η Μελίνα έχει καταφέρει να μας μεταφέρει στο 1958 και να θίγει θέματα, τα οποία μετά από 50 χρόνια υπάρχουν και μας απασχολούν ακόμη».

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος, επεσήμανε ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά στην ελληνική κοινωνία στα θέματα «ψυχικής υγείας, της διαφορετικότητας, της σεξουαλικότητας και της εθνικότητας», αποκάλυψε οτι ο Γιάννος θα εμφανιστεί κι αργότερα σε κάποιες σκηνές της σειράς και ανανέωσε το ραντεβού του με το κοινό στο θέατρο. «Θα είμαι σίγουρα σε δύο παιδικές παραστάσεις που θα είναι εναλλάξ και τις έχει αναλάβεει η ίδια παραγωγή, οι οποίες θα ξεκινήσουν στα τέλη, από 24 Νοεμβρίου. Θα είμαι στα “Στρουμφάκια” στο Θέατρο Αλάμπρα που είναι μια εξωτερική παραγωγή και έχουν αγοράσει τα κοστούμια και όλη την παράσταση από το εξωτερικό. Εγώ θ ακάνω τον Δρακουμέλ, άλλη μία μεγάλη πρόκληση και ωραία εμπειρία! Επίσης, θα είμαι στη «Μάγια τη Μέλισσα» που θα κάνω τον σοφό Φίλιπ, την ακρίδα. Επιπλέον, θα είμαι στο Θέατρο 104 από το Πάσχα του 2020 και μετά, σε ένα ισπανικό έργο που λέγεται “Nerium Park”, το οποίο θα σκηνοθετήσει ο Γρηγόρης Καραντινάκης και θα παίζω με τη Βιργινία Ταμπαροπούλου», είπε χαρακτηριστικά.