WATCHLIST

10 ηθοποιοί που απέρριψαν ρόλους σε θρυλικές σειρές

Θυμάστε το 2010; Εκείνη την εποχή που το Netflix ήταν μια εφιαλτική προφητεία του μέλλοντος, εκείνη την εποχή που τα social media βρίσκονταν ακόμα σε μία εμβρυακή ρομαντική εποχή, που χαρακτηριζόταν από αυθόρμητα δημόσια status όπως «Φανταστική σειρά το ‘Νησί’! @GeorgiaΚ ποτέ θα δούμε το επόμενο επεισόδιο μαζί;» Το ‘Νησί’ ήταν η τηλεοπτική σειρά που υπογράμμισε την τελευταία άνθηση της ελληνικής μυθοπλασίας, μέχρι την επόμενη, που ξεκίνησε από την φετινή σεζόν, με παραγωγές όπως οι ‘Άγριες Μέλισσες’ που σαρώνουν σε νούμερα τηλεθέασης. Ένα στοιχείο που ενώνει αυτές τις δυο εποχές, ίσως και να είναι η παρουσία της Κατερίνας Λέχου στο ‘Νησί’ και η (παραλίγο) παρουσία της ίδιας ηθοποιού στις ΄Άγριες Μέλισσες’. Η ίδια η ηθοποιός δήλωσε πρόσφατα πως λίγο έλειψε να βρεθεί στο καστ της σειράς, αλλά «έτσι είναι η ζωή» και προχωράμε. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, συγκεντρώσαμε εκείνους τους ηθοποιούς που έφτασαν ένα βήμα πριν από θρυλικούς ρόλους. Το λες και Βίβλο των Χαμένων Ευκαιριών.

Απαράδεκτοι: Πριν από τον Βλάσση, ήταν ο Τάκης (Μάντουρας)

 

Αφήνοντας στην άκρη τις φήμες περί ενδεχόμενης «ανάστασης» της σειράς, με νέα προσθήκη στον ρόλο του Βλάση, γυρίζουμε πίσω στο 1990, όταν η Δήμητρα Παπαδοπούλου έψαχνε ηθοποιούς για το ρόλο του συγκάτοικου του Γιάννη. Ο θρύλος λέει πως η Δήμητρα πριν δώσει το ρόλο στον Βλάσση Μπονάτσο, είχε πλησιάσει τον Τάκη Παπαματθαίου, ο οποίος είχε αρνηθεί ευγενικά, λόγω συμμετοχής του σε άλλο τηλεοπτικό project. Ο Τάκης Παπαματθαίου έγινε ‘Τάκης Μάντουρας’ και εμφανίστηκε σε επεισόδιο της σειράς, ως ανιψιός του Βασίλη Χαλακατεβάκη.

Σ`Αγαπώ Μ`Αγαπάς: Όταν η Μαρίνα Κουντουράτου γνώρισε τον Θοδωρή

 

Σε ένα σουρεαλιστικό mix της τηλεοπτικής ιστορίας, η Εβελίνα Παπούλια, στον απόηχο της επιτυχίας των ‘Δυο Ξένων’ βρέθηκε ένα βήμα πριν τη συμμετοχής της στο ‘Σ`Αγαπώ Μ`Αγαπάς’, όταν ακόμα η Δήμητρα Παπαδοπούλου δεν είχε εμπλακεί στην διαμόρφωση του σεναρίου, που προερχόταν από παραγωγή της καναδικής τηλεόρασης. Η ίδια παραδέχτηκε πως αρνήθηκε τη συμμετοχή γιατί ‘το σενάριο δεν ήταν καλό’. Στη συνέχεια και ο Κώστας Κόκλας έκανε κάποια γυρίσματα για το ρόλο του Θοδωρή, αλλά η συνεργασία επίσης δεν προχώρησε.

Διάβασε ακόμα: Γιατί υπάρχουν τα γέλια “κονσέρβα” στις κωμωδίες και τι εξυπηρετούν, σύμφωνα με έρευνα;

Η Αγάπη Ήρθε Από Μακριά: Ο «κερατάς» Απόστολος Γκλέτσος

 

Η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη που αποτέλεσε και το ξεκίνημα της τηλεοπτικής καριέρας του Κώστα Σόμμερ, είχε ένα αρκετά «θορυβώδες» παρασκήνιο. Ο ρόλος του απατημένου συντρόφου της πρωταγωνίστριας Λίνας Σακκά, είχε γραφτεί αρχικά για τον Απόστολο Γκλέτσο, αλλά ό γνωστός ηθοποιός αρνήθηκε. Ο λόγος; «Δεν ήθελα να με πουν κερατά» δήλωσε μερικά χρόνια αργότερα. Ο ρόλος δόθηκε στον Πασχάλη Τσαρούχα.

Κωνσταντίνου και Ελένης: «Δημητρούλα» Βλαχάκη προ των πυλών

 

Ο Χάρης Ρώμας το έχει παραδεχτεί πολλάκις, πως ο ρόλος της Ελένης Βλαχάκη στο Κωνσταντίνου και Ελένης προοριζόταν για τη Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Χάρης Ρώμας ποτέ δεν βρέθηκαν εντός τηλεοπτικών πλατώ και ο ρόλος τροποποιήθηκε σημαντικά για να ταιριάζει στην Ελένη Ράντου.

Δυο Ξένοι: Περισσότερο σαν «Ανατομία Ενός Εγκλήματος»

 

«Καλησπέρα σας»: Ακούγεται η ψυχρή φωνή του αφηγητή μέσα από ένα ημισκότεινο δωμάτιο, μπροστά από μια βιβλιοθήκη. Στο πρώτο μισό της δεκαετίας του `90, ο Γρηγόρης Βαλτινός είχε ταυτιστεί με το ρόλο το αφηγητή στην ‘Ανατομία Ενός Εγκλήματος’, όμως λίγα χρόνια μετά, το δίδυμο Ρήγα-Αποστόλου, έγραψε για εκείνον και την Ελένη Κούρκουλα (!) ένα δίδυμο χαρακτήρων για μια σειρά που θα άφηνε εποχή. Οι ‘Δύο Ξένοι’ προορίζονταν για ένα ντουέτο ηθοποιών που θεωρούνταν ‘έμπειροι’, όμως η τηλεοπτική ιστορία εξελίχθηκε τελείως διαφορετικά.

Κουίζ: Ποιος χαρακτήρας του Λόγω Τιμής είσαι;

Friends – Jon Cryer/Vince Vaughn

AP/Danny Moloshok

  AP/Danny Moloshok

Στις αρχές των `90s, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα ελκυστικό καστ, μια εξάδα νέων που να πείθουν πως είναι πραγματικά ‘Φιλαράκια’. Ο Jon Cryer και ο Vince Vaughn πέρασαν από audition, διάβασαν τους ρόλους του Chandler και του Joey αντίστοιχα, εντυπωσίασαν την ομάδα παραγωγής, αλλά η συνεργασία δεν προχώρησε ποτέ, καθώς και οι δυο ηθοποιοί έβαλαν σε προτεραιότητα μια καριέρα στο σινεμά.

Sex and The City – Alec Baldwin/Dana Delany

AP/Richard Shotwell

AP/Richard Shotwell

H Dana ήταν η πρώτη Carrie και ο Alec ο πρώτος Mr.Big. Η ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε μια ταινία με τίτλο ‘Live Nude Girls’ μαζί με την Kim Cattrall, που ήταν η ιστορία «μιας παρέας γυναικών που μιλούσαν για το σεξ». Η ιδέα της σειράς έμοιαζε πανομοιότυπη και γι`αυτό η Dana είπε κατευθείαν όχι. Ο Alec Baldwin θεώρησε ‘ανόητη’ την ιδέα και προτίμησε να παραμείνει σε κινηματογραφική τροχιά.

The X – Files  – Pamela Anderson

AP/Vianney La Caer

AP/Vianney La Caer

H κεντρική ιδέα για τον χαρακτήρα της Scully δεν ήταν αυτό που φαντάζεσαι. Η πράκτορας του FBI σύμφωνα με συνέντευξη της Gillian Anderson, αρχικά επρόκειτο να είναι μια γυναίκα με πλούσιο μπούστο, καμπύλες και ξανθά μαλλιά. Η Pamela Anderson ποτέ δεν δέχτηκε το ρόλο και η άπειρη – 24 μόλις ετών (το 1993)- Gillian- άρπαξε την ευκαιρία.