WATCHLIST

Το “Κόκκινο Ποτάμι” φούσκωσε και παρέσυρε το “Voice” και το “Final Four”

NDP Photo Agency

Το βράδυ της Κυριακής περιλάμβανε δύο πρεμιέρες για τους λάτρεις της ελληνικής τηλεόρασης. Από τη μια πλευρά το talent show "The Final Four" στον ΑΝΤ1 με ηχηρά ονόματα στην παρουσίαση (Ζέτα Μακρυπούλια) και στην κριτική επιτροπή (Μιχάλης Χατζηγιάννης, Μιχάλης Κουϊνέλης, Ελένη Φουρέιρα) και την εγγύηση ενός ξένου φορμάτ που παίζεται με επιτυχία σε άλλες χώρες, από την άλλη το όνειρο ζωής του Μανούσου Μανουσάκη, μια σειρά εποχής για τη γενοκτονία των Ποντίων, το «Κόκκινο Ποτάμι» στο Open. Στη μέση όλων αυτών ένα talent show εγγύηση για τον ΣΚΑΪ, το "The Voice". Και το περίμενες, δεν το περίμενες, πάντως σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν στους πίνακες τηλεθέασης μάλλον παράγουμε περισσότερα talent show από όσα μπορούσαμε να καταναλώσουμε.

Διάβασε κι αυτό: Κόκκινο Ποτάμι – Η σειρά με τους 171 ηθοποιούς και του 1140 κομπάρσους κάνει πρεμιέρα

Η μυθοπλασία που μας έλειπε τα προηγούμενα χρόνια δικαιώθηκε ξανά και το «Κόκκινο Ποτάμι» στην ώρα προβολής του στέφθηκε νικητής ανάμεσα στα προγράμματα της τηλεόρασης. Πιο συγκεκριμένα το «Κόκκινο Ποτάμι» σημείωσε 29,8% στο γενικό σύνολο της τηλεθέασης, το “The Voice” 25% και το “The Final Four” 11,6%. Την ώρα προβολής της σειράς (21.00 – 22.45) τα ποσοστά των talent show κινήθηκαν αντίστοιχα σε 20,7% και 9,2%. Σε ό,τι αφορά το δυναμικό κοινό, η σειρά του Open με πρωταγωνιστές τον Ιωάννη Παπαζήση και την Αναστασία Παντούση άγγιξε το 31,6% ενώ το “The Voice” 24,4% (21.00 – 22.45: 17,1%) και το “The Final Four” 12,3% (21.00 – 22.45: 10,1%).

Το «Κόκκινο Ποτάμι» πραγματοποίησε γυρίσματα σε 10 πόλεις της Ελλάδας, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας αλλά και το Παρίσι της Γαλλίας, με 171 ηθοποιούς και 1140 κομπάρσους ένα μόνιμο συνεργείο με περισσότερους από 40 συντελεστές, ανάμεσά τους και καθηγητές Τουρκικών, Ποντιακών, Ρωσικών, Αρμένικων και Γαλλικών, αλλά και 629 κοστούμια εποχής (από τη Μαρία Μαγγίρα). Το σενάριο της σειράς βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη και διαδραματίζεται στην περίοδο 1895- 1925.

Η ιστορία του «Κόκκινου Ποταμιού» ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895 όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, Μίλτο, με την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη και της Σοφίας Νικολαΐδη. Είναι ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή ανάμεσα σε παιδιά οικογενειών Ελλήνων, καθώς σύμφωνα µε τα μουσουλμανικά ήθη αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα µουσουλµάνου.

Οι ραγδαίες πολιτικο-κοινωνικές εξελίξεις κλυδωνίζουν τον ελληνισμό του Πόντου και επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή των ηρώων. Οι επιθέσεις φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις οικογένειες Παυλίδη και Νικολαϊδη, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Ο Μίλτος και η Ιφιγένεια, θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα.

Ένας έρωτας που δοκιμάζεται σε μια δύσκολη ιστορικά συγκυρία που ανατρέπει κάθε δεδομένο. Ένα όνειρο ζωής που θα αντισταθεί στα δεινά με μόνο όπλο την αγάπη. Η σειρά προβάλεται κάθε Κυριακή στο Open.

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency