WATCHLIST

Πες μου ποια σειρά θα δεις, να σου πω τι να παραγγείλεις

Κάθε άνθρωπος εκεί έξω έχει τις ιδιαίτερότητές του, τα δικά του γούστα, τις παραξενιές του. «Δείξε μου τον φίλο ή τη φίλη σου, να σου πω ποιος είσαι», δεν λένε; Δεν έχουν κι άδικο, αφού συμβαίνει συχνά τα άτομα με τα οποία κάνουμε παρέα και συναναστρεφόμαστε να κρύβουν ένα μικρό κομμάτι του εαυτού μας. Να ταυτίζονται με καταστάσεις και στοιχεία του χαρακτήρα μας.

 

Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και με το φαγητό που επιλέγει κάποιος να παραγγείλει. Γιατί όχι και με τη σειρά που θα επιλέξει να δει; Τι συμβαίνει, όμως, στην περίπτωση που έχει επιλέξει να παρακολουθήσει ένα επεισόδιο μιας σειράς και δεν μπορεί να αποφασίσει τι θα παραγγείλει. Εκεί το ρητό παραφράζεται σε «πες μου ποια σειρά θα δεις, να σου πω τι να παραγγείλεις», μιας και κάθε σειρά έχει το δικό της ιδανικό γευστικό συνδυασμό.

La Casa de Papel, Part 3: Πίτσα

Η 3η σεζόν δεν ήταν στο πρόγραμμα. Για την ακρίβεια, η υποδοχή της σειράς στην Ισπανία ήταν χλιαρή, τουλάχιστον σε σχέση με την επιτυχία της στην υπόλοιπη Ευρώπη μετά τη διάθεσή της στο Netfllix. Λίγο μόλις καιρό μετά το ανέβασμά της στην πλατφόρμα, η σειρά έγινε το ξενόγλωσσο show με τη μεγαλύτερη απήχηση και κάπως έτσι προέκυψε και το reunion δημιουργών και καστ για έναν τρίτο γύρο. Τι θα παραγγείλεις για να δεις τα επεισόδια της σειράς; Σε αυτή την περίπτωση δεν χωράει δεύτερη επιλογή. Η πίτσα Pepperoni ή η Sweet Chilli Philly της L’ Artigiano είναι μονόδρομος. Έρχονται σε τρομερό κουτί με τη μάσκα του Νταλί απ’ έξω για να νιώσεις ακόμη περισσότερο σαν την Tokio, πανέτοιμη για την τέλεια ληστεία.

Stranger Things, Season 3: Ζυμαρικά

 

Η σειρά-φαινόμενο έχει ανεβάσει τις δόσεις τρόμου στην 3η της σεζόν και τις μοιράζει σε πολλά διαφορετικά πρόσωπα που θα φτάσουν στα όρια των δυνάμεών τους. Ο τρίτος κύκλος αποτελεί την πιο κινηματογραφική βερσιόν του show που έχουμε δει μέχρι τώρα, με κέντρο τους λατρεμένους μας χαρακτήρες. Τι χρειάζεσαι με μια σειρά όπως το Stranger Things; Μα φυσικά, κάτι ντελικάτο και γευστικό όπως τα ζυμαρικά της  L’ Artigiano. Μια εξαιρετική επιλογή αποτελούν τα Rigatoni Arrabbiata ή η All time classic Spaghetti Carbonara.

Dark, Season 2: Σαλάτα

Τρία timelines, με 33 χρόνια διαφορά, ενωμένα από τα ίδια πρόσωπα σε διαφορετικούς ρόλους. Οι ενήλικοι, οι έφηβοι, τα παιδιά που παρακολουθείς στο ‘Dark’, είναι όλοι τους ενήλικοι, έφηβοι, παιδιά σε καθένα από τα timelines, και οι αποφάσεις τους επηρεάζουν το τώρα, το χθες, το αύριο. Στο σκυθρωπό, γερμανικό show που μας κόλλησε το 2017, οι άνθρωποι θέλουν να ελέγξουν τον χρόνο. Αλλά με τι κόστος; H σειρά είναι σκοτεινή, έχει αγωνία μέχρι τέλους και η αδρεναλίνη είναι στο κόκκινο. Τι καλύτερο από μια δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα, προκειμένου να σε βοηθήσει να ρίξεις κάπως παλμούς και να ηρεμήσεις; Θα σου πρότεινα να σκεφτείς σοβαρά την παραγγελία της Insalata Bella Vita με άισμπεργκ, κινόα, καρύδι, κράνμπερι, λεπτές φέτες παρμεζάνας, πράσινο μήλο, ανανάς, ντοματίνια, βινεγκρέτ μελιού. Μια αχτίδα φωτός κόντρα στο σκοτάδι του Dark.

Queer eye, Season 4: Επιδόρπιο

 

Η σειρά έχει κερδίσει 3 βραβεία Emmy και 3 ακόμη υποψηφιότητες ως τώρα. Πέντε άνδρες που ξέρουν από μόδα, σωστή διατροφή, design, grooming και κουλτούρα, έχουν την υπομονή να τα μεταδώσουν. Αποτελεί το revival μιας ανέλπιστη επιτυχία για την αμερικανική τηλεόραση στις αρχές των ’00s. Έρχεται 15 χρόνια μετά, στην post-Trump Αμερική και δεν αποφεύγει τις δύσκολες συζητήσεις, με τους Fab 5 (ανάμεσα στα μέλη του καστ βρίσκεις έναν μαύρο και έναν μουσουλμάνο παρουσιαστή) να εστιάζουν τα makeovers τους στον Νότο. Θα σε συγκινήσει, θα δακρύσεις και θα χρειαστείς επειγόντως γλυκό. Tι καλύτερο από μια Dolce πίτσα της L’ Artigiano σοκολάτα και μπανάνα ή μια κλασσική κρέπα σοκολάτα μπισκότο;