ΒΙΒΛΙΑ

Κουίζ: Ποιο βιβλίο πρέπει να διαβάσεις φέτος στην παραλία

Περιμένω τη στιγμή που θα βγάλω κάθε σκέψη από το μυαλό μου, θα καθίσω αναπαυτικά σε μία ξαπλώστρα, θα φορέσω τα γυαλιά ηλίου μου, θα ακούσω τη θάλασσα να ''γαργαλά'' τα βότσαλα και θα πάρω στα χέρια μου το βιβλίο που θα μου κάνει παρέα στις φετινές μου διακοπές. Θα γυρίσω τις σελίδες, θα μυρίσω το χαρτί και θα πω ''ξεκινάμε''.

Η καλύτερη συντροφιά. Μία ιστορία που θα σε ”ρουφήξει” και θα σε κάνει κομμάτι της. Επόμενη σελίδα, δικά σου σενάρια για την τροπή, επόμενη σελίδα, η έκπληξη, επόμενη σελίδα, ο ήλιος έχει πια χαθεί.

Φέτος ”Διαβάζουμε Νεανικά”. Δε βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Το καλοκαίρι του 2016 θα έχει αέρα ανανέωσης. Οι εκδόσεις Ψυχογιός  προτείνουν νεανική λογοτεχνία. Βιβλία που διαβάζονται (πάρα πολύ) άνετα από ενήλικες. Να θυμάσαι πάντα πως σημασία δεν έχει πόσων χρόνων είσαι, αλλά πόσων χρόνων αισθάνεσαι.

Θεματολογία για κάθε αναγνωστική προτίμηση. Μία μικρή γεύση. Μυθιστορήματα κοινωνικά, αισθηματικά, ιστορικά, περιπέτειας, επιστημονικής φαντασίας. Το ζητούμενο είναι να καταλήξεις ποιο είναι το βιβλίο που θα σου κάνει παρέα στα ελληνικά νησιά.

Για να δώσουμε τη βοήθεια της απόφασης πρέπει να απαντήσεις στις 10 ερωτήσεις που ακολουθούν. Κάνε την αγορά σου και μπες στο πλοίο της γραμμής. Το νησί και η ανάγνωση σε περιμένουν.