SHOPPING

7 βιβλία που μπορείς να διαβάσεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

Τις περισσότερες φορές που ένα βιβλίο άνω των 500 σελίδων φτάνει στα χέρια μου, με πιάνει τρόμος. Έχω την αίσθηση ότι δε θα μπορέσω ποτέ να το τελειώσω, ανησυχώ μήπως ο συγγραφέας δεν έχει καταφέρει να γράφει ενδιαφέροντα πράγματα σε κάθε σελίδα και γενικά ταραχή. Γι' αυτό προτιμώ συνήθως τα μικρότερα.

Ανάλογα με την όρεξη, ψάχνω για βιβλία που μπορούν να τελειώσω σε μια εβδομάδα. Όμως, ειδικά για κάποια Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, θέλω να έχω υπόψη μου βιβλία – σφηνάκια. Ευκολοδιάβαστα, ενδιαφέροντα βιβλία τα οποία αν είμαι συγκεντρωμένη μπορώ να τελειώσω μέσα σε δύο μέρες.

Παρακάτω, λοιπόν, σου έχω μερικές από τις προτάσεις μου αλλά και βιβλία που δεν έχω διαβάσει όμως υπάρχουν στη λίστα για τα ΣΚ του καλοκαιριού.

Αλχημιστής, Paulo Coelho >> 6.28 €

Δύσκολο να είσαι από αυτούς που δεν το έχουν διαβάσει αυτό το βιβλίο, ωστόσο αν, λέμε αν, τότε βολεύει μια χαρά για Σαββατοκύριακο. Είναι ευχάριστο, ευκολοδιάβαστο και όχι πολλές σελίδες. Στην τελική, διάβασε το για να μπεις και εσύ σε ένα από τα στρατόπεδα: “Μισώ τον Coelho” ή “Aγαπώ τον Coelho.

Έγκλημα στο Κολωνάκι, Γιάννης Μαρής >> 8 €

 

Αν σου αρέσουν τα αστυνομικά, τότε πάρε μαζί σου στην παραλία το πρώτο μυθιστόρημα που έγραψε ο δημιουργός του θρυλικού “Μπέκα”, Γιάννης Μαρής. Είναι αυτό που με την επιτυχία του, τον ώθησε να συνεχίσει το γράψιμο.

Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά, Αύγουστος Κορτώ >> 10.98 €

 

Φυσικά και μπορείς να διαβάσεις αυτό το βιβλίο μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο αλλά προσοχή. Αν το επιλέξεις για την παραλία, είναι πολύ πιθανό να γελάς δυνατά και να σε κοιτάνε περίεργα οι γύρω σου. Ευχάριστο, αστείο, ιδανικό για καλοκαίρι.

Το χαμένο σύμβολο, Dan Brown >> 10.85 €

Παρ’ όλο που αυτό το βιβλίο είναι το μεγαλύτερο της λίστας (έχει 664) σου ορκίζομαι ότι όντως μπορείς να το διαβάσεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο και αυτό γιατί πολύ απλά δε θες να το αφήσεις από τα χέρια σου. Και εδώ μιλάμε για αστυνομική λογοτεχνία και πολύ καλή γραφή.

Κική Δημουλά, Ενός λεπτού μαζί >> 8.44 €

 

Η ποίηση ταιριάζει στο καλοκαίρι και το “Ενός λεπτού μαζί” μπορεί να σου κρατήσει πολύ ωραία συντροφιά στην παραλία. Είναι μικρό και περιέχει αγαπημένα ποιήματα της Κικής Δημούλα τα οποία μπορεί να μη σου πάρει χρόνο να διαβάσεις αλλά σίγουρα θα μπορεί να σου πάρει χρόνο να αναλύσεις κάνοντας μακροβούτια.

Η πρόβα του νυφικού, Ντόρα Γιαννακοπούλου >> 10.44 €

Μια ερωτική ιστορία με πολύ χιούμορ, καλογραμμένη. Η πρόβα του νυφικού που έχει γίνει και μια εξαιρετική σειρά, μπορεί να μη σου πάρει καν όλο το Σαββατοκύριακο να τη διαβάσεις. Ίσως χρειαστείς μόνο μια μέρα.

Πως λειτουργεί ο κόσμος, Noam Chomsky >> 12.89 €

Αν το Brexit σε έχει επηρεάσει και θέλεις να διαβάσεις κάτι πιο πολιτικό, τότε μια καλή επιλογή είναι ο Noam Chomsky και το συγκεκριμένο του βιβλίο που είναι και συλλογή 4 μικρότερων. Διαβάζεται πολύ εύκολα, θα μάθεις πράγματα για την πολιτική των ΗΠΑ που ίσως αγνοούσες και θα σίγουρα θα μπορείς να ανοίξεις στο λεπτό κουβέντα στην παραλία η οποία θα ανάψει τα αίματα.