ΣΕΙΡΕΣ

Big Little Lies: Έχουμε κι επίσημα νέες πληροφορίες για τη 2η σεζόν

Άνοιξη, καλοκαίρι, HBO. Δεν πρόκειται για κάποιον αυθαίρετο συνειρμό, από τη στιγμή που το αγαπημένο δίκτυο- μέσα από το οποίο έχουν ξεπηδήσει μερικά από τα καλύτερα τηλεοπτικά προϊόντα μυθοπλασίας των τελευταίων ετών- ετοιμάζεται για βαρβάτη σεζόν, μόνο και μόνο από δύο συνέχειές του. "Game of Thrones" τον Απρίλη, "Big Little Lies" τον Ιούνιο. Τι άλλο να ζητήσεις;

Τα καλά νέα ήρθαν με ανταπόκριση μέσω Vanity Fair, με αφορμή μία κλειστού τύπου press conference των υπευθύνων του HBO στην αίθουσα της Αμερικανικής Ένωσης Τηλεκριτικών πριν λίγες μέρες. Οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα νέο τρέιλερ του “Big Little Lies 2”, με την υπογραφή της Andrea Arnold, αντικαταστάτριας του Jean Marc Valllee (και ναι, γυναίκα στην καρέκλα του σκηνοθέτη) το οποίο προσέφερε νέες πληροφορίες γι’ αυτό που έρχεται.

Το οποίο, όπως ήδη γνωρίζαμε, από τη στιγμή που το περιεχόμενο του ομώνυμου βιβλίου της Liane Moriarty εξαντλήθηκε στην πρώτη σεζόν, θα είναι φρέσκο και θα παραπέμπει σε σαιξπηρικό δράμα- σε αντίθεση με τον 1ο κύκλο που είχε περισσότερο επιρροές ελληνικής τραγωδίας, όπως επισημαίνει σχετικά και το Vanity Fair (οι επικριτικοί κάτοικοι του Μοντερέι πράγματι, λειτουργούσαν σαν Χορός). Παρ΄όλα αυτά, η συγγραφέας ετοιμάζει για τους φανς ένα εγχειρίδιο καθοδήγησης για όσα έρχονται.

Σύμφωνα τώρα με τον δημιουργό του “ΒLL”, David Kelly, αυτός που έρχεται θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και ο τελευταίος κύκλος της σειράς. Αυτή είναι η πρόθεση προς το παρόν. Όλα θα ξεκινήσουν ακριβώς εκεί που τελείωσαν για τις Renata, Madeline, Bonnie, Celeste και Jane. Όπως καταλαβαίνεις, θα τα πούμε στο αστυνομικό τμήμα. Προφανώς και οι 5 του Μοντερέι θα τη γλιτώσουν για τη δολοφονία του συζύγου της Celeste, η οποία θα υποδεχτεί τη μητέρα του, την πολυαναμενόμενη Meryl Streep. Ωστόσο, μην περιμένεις να βγουν μαχαίρια ανάμεσα στις δυο γυναίκες. Η Mary Louise Wright έρχεται εν ειρήνη και σε πλήρη εναρμόνηση με το γενικότερο πνεύμα του #MeToo που επικρατεί και θέλει τις γυναίκες συμμάχους απέναντι σε εχθρούς όπως η έμφυλη βία.