LIFE

Ναταλία Καποδίστρια: Η Αννίτα Ρασσιά του “Κακού Βεζύρη” παραμένει μέχρι σήμερα είδωλο

Πριν από 21 χρόνια η Ναταλία Καποδίστρια έκανε την ατάκα «Προσκυνήστε το είδωλο» να εντυπωθεί στο μυαλό κάθε τηλεθεατή του Mega. Η ηθοποιός πρωταγωνιστούσε στον ρόλο της λαϊκής τραγουδίστριας Αννίτας Ρασσιά στην σειρά των Χάρη Ρώμα και Άννας Χατζησοφιά «Ο κακός βεζύρης» που έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 1997.  Έκτοτε ακολούθησαν λίγες ακόμα τηλεοπτικές σειρές όλες στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και η Ναταλία Καποδίστρια άρχισε να φεύγει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

 

Η δισεγγονή του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, δεν έχει ωστόσο αποσυρθεί από την τέχνη της. Η Ναταλία Καποδίστρια ζει και δραστηριοποιείται έντονα τα τελευταία χρόνια στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Κέρκυρα. Χαρακτηριστικά έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις οργανωμένες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Κέντρο Unesco του Ιονίου και από άλλους πολιτιστικούς φορείς, με ομιλίες και απαγγελία ποιητικών και λογοτεχνικών κειμένων.

Παρακάτω θα την δεις σε ένα στιγμιότυπο από πρόσφατη εκδήλωση της Ιονίου Ακαδημίας αλλά και σε μία παλαιότερη φωτογραφία της με στελέχη της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας και τον συγγραφέα Βαγγέλη Ζαφειράτη. Η ίδια ασχολείται ακόμα με την ζωγραφική ενώ έχει κυκλοφορήσει και την ποιητική συλλογή της με τίτλο «Στους Κήπους της Ψιρικότας».

Instagram/spyros mavropoulos

 

 

Έχοντας αφήσει πίσω της την θορυβώδη ζωή της Αθήνας και ακόμα πιο πίσω την περσόνα της Αννίτας Ρασσιά που σίγουρα τη σημάδεψε τη δεκαετία του 90 η ηθοποιός που αποπνέει ηρεμία και διατηρεί τη γοητεία της παραμένει ένα «είδωλο» ακόμα και σήμερα, όπως είδες. Όσο για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στην Αθήνα η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο νησί των Φαιάκων. «Όχι. Αν και οι δικοί μου άνθρωποι μου λείπουν καθώς ζουν στην Πρωτεύουσα, αν και εδώ αντιμετωπίζω άλλου είδους δυσκολίες, όπως η απόσταση του σπιτιού μου από την πόλη, σε καμία περίπτωση δεν θέλω να επιστρέψω στην Αθήνα. Είμαι χορτάτη, δεν έχω απωθημένα, δεν μου λείπει τίποτα. Νιώθω ευλογημένη που ζω στην Κέρκυρα».