ΟΣΚΑΡ

Αλλάζει ο παρουσιαστής των Όσκαρ. Ο Kevin Hart έκανε ομοφοβικά σχόλια κι απομακρύνεται

Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Μόλις την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε η επιλογή της Ακαδημίας Αμερικανικού Κινηματογράφου για τον παρουσιαστή της 91ης τελετής απονομής των Όσκαρ, που δεν ήταν άλλη από τον κωμικό Kevin Hart που τρελάθηκε από τη χαρά του με τα νέα. Η χαρά δεν έμελλε να κρατήσει νωρίς αφού δύο ημέρες αργότερα ο Kevin Hart παραιτήθηκε από την παρουσίαση της φαντασμαγορικής τελετής. Τι μεσολάβησε; Η αφόρητη πίεση από το κοινό να απομακρυνθεί ο Hart για τα ομοφοβικά σχόλια που έκανε στο Twitter αλλά και την ομοφοβική αναφορά του σε κωμικό νούμερο στα stand up show που έκανε την ίδια περίπου εποχή.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Kevin Hart έλεγε στο νούμερό του ότι κάθε φορά που ο τότε 3χρονος γιος του έκανε κάτι που του φαινόταν γκέι, έπρεπε να το καταπνίγει όσο είναι ακόμα νωρίς. Στα «αστεία» του (με τα οποία απορούμε ποιος γελούσε) στο Twitter περιλαμβάνονταν λέξεις που θα μπορούσαν να μεταφραστούν ως «αδερφάρα», «π@@σ@ρ@α» και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Τα επίμαχα tweets κατέβηκαν σε χρόνο ρεκόρ από το Twitter του Kevin Hart με το που ξέσπασε το σκάνδαλο, ωστόσο η ζημιά έγινε. Και μάλιστα ο Kevin Hart τα έκανε χειρότερα αφού αποφάσισε να μη ζητήσει συγγνώμη από τη ΛΟΑΤ κοινότητα. Αρχικά ο ίδιος μοιράστηκε ένα βίντεο στο Instagram στο οποίο έλεγε για το θέμα: «Η ομάδα μου με πήρε και μου είπε Kevin ο κόσμος αναστατώθηκε για Tweet που έκανες  χρόνια πριν. Θεέ μου. Παιδιά είμαι σχεδόν 40 χρονών. Αν δεν πιστεύετε ότι οι άνθιρωποι αλλάζουν, ωριμάζουν και εξελίσσονται καθώς μεγαλώνουν δεν ξέρω τι να σας πω. Αν θέλετε να κρατάτε τους ανθρώπους στη θέση, όπως εμένα, να απολογούνται συνέχεια για πράγματα που έκαναν στο παρελθόν, συνεχίστε». Στο επόμενο του βίντεο τόνισε ότι η Ακαδημία τον κάλεσε και του ζήτησε να απολογηθεί για τα παλιά του Tweet αλλιώς θα έπρεπε να βρει κάποιον για να τον αντικασττήσει.

 

«Επέλεξα να μην απολογηθώ. Ο λόγος είναι επειδή έχω μιλήσει γι’ αυτό το θέμα πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην επιφάνεια. Μίλησα γι’ αυτό, είπα τι είναι λάθος και τι σωστό εδώ. Είπα ποιος είμαι τώρα και ποιος ήμουν τότε. Το έκανα. Δεν θα συνεχίσω να επιστρέφω στις μέρες του παρελθόντος από τη στιγμή που προχώρησα και είμαι σε ένα εντελώς διαφορετικό σημείο στη ζωή μου», τόνισε ο Kevin Hart.

Την επομένη ωστόσο απολογήθηκε τελικά ανακοινώνοντας παράλληλα την απόφασή του να παραιτηθεί από την παρουσίαση της τελετής απονομής. «Επέλεξα να παραιτηθώ από την παρουσίαση των φετινών Όσκαρ γιατί δεν θέλω να αποσπάσω την προσοχή από μια βραδιά στην οποία θα μπορούσαν να τιμηθούν τόσοι πολλοί καταπληκτικοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από την κοινότητα των ΛΟΑΤ για τα σκληρά λόγια που είχα πει κατά το παρελθόν» τόνισε ο Kevin Hart σε Tweet του και η Ακαδημία ψάχνει τον αντικαταστάτη του.

 

Κεντρική φωτογραφία: Photo by Chris Pizzello/Invision/AP