LIFE

Το μεγάλο φεστιβάλ για τα 50 χρόνια του Woodstock ματαιώθηκε. 9 φωτογραφίες απο το original για να παρηγορηθείς

Ap Photo

Χιλιάδες fans που περίμεναν την αναβίωση του θρυλικού φεστιβάλ του Woodstock που το 1969 άλλαξε μια για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα μουσικά φεστιβάλ ως τώρα, κι έδωσε μια στεντόρια φωνή στη νέα γενιά της Αμερικής και το αντιπολεμικό κίνημα, είναι πλέον βέβαιο πως θα απογοητευτούν. Το φεστιβάλ για τα 50 χρόνια του Woodstock ματαιώθηκε οριστικά.

Το φεστιβάλ – αναβίωση του θρυλικού Woodstock επρόκειτο να διεξαχθεί μεταξύ 16 και 18 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη.  «Το Woodstock 50 ανακοινώνει σήμερα ότι το τριήμερο φεστιβάλ για την 50ή επέτειο ακυρώθηκε», ανέφερε το σχετικό δελτίο τύπου των διοργανωτών.  «Λυπούμαστε που μια σειρά απρόβλεπτων εμποδίων κατέστησε αδύνατον να παρουσιάσουμε το φεστιβάλ που ονειρευτήκαμε, με τη συμμετοχή πολλών διάσημων καλλιτεχνών», ανέφερε ο Michael Lang, συνιδρυτής του Woodstock Music and Arts Festival. «Ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες, τους fans και τους συνεργάτες μας που στάθηκαν στο πλευρό μας ακόμα και μπροστά στις ατυχίες μας», κατέληξε.

Διάβασε κι αυτό: Πώς το Woodstock ενέπνευσε το Coachella style και tips για να το υιοθετήσεις στα looks σου

Η ακύρωση ήταν σχεδόν προδικασμένη αφού εδώ και μήνες καλλιτέχνες είχαν αρχίσει να ακυρώνουν τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ με τη Miley Cyrus και τον Jay -Z να είναι οι τελευταίοι αποχωρήσαντες. Το ίδιο συνέβη και με τον χώρο που θα φιλοξενούσε το φεστιβάλ, το Watkins Glenn International που επίσης ακύρωσε τη συμφωνία του με τους διοργανωτές. Παρόλο που βρέθηκε νέος χώρος τα σχέδια για την επέτειο του φεστιβάλ «Ειρήνης και μουσικής» που έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 1969 σε μία φάρμα  στο Bethel της Νέας Υόρκης, δεν ευοδώθηκαν.

400.000 άνθρωποι είχαν παρακολουθήσει τότε το τριήμερο φεστιβάλ του Woodstock, το οποίο παραμένει θρυλικό ως σήμερα. Για να σου θυμίσουμε το κλίμα της εποχής και τη δυναμική του φεστιβάλ στο οποίο πραγματοποιήθηκαν περίπου 32 εμφανίσεις σόλο καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, βρήκαμε φωτογραφίες από τότε για να σε παρηγορήσουμε για τη ματαίωση του Woodstock 50.

AP Photo

Να πώς μοιάζουν 400.000 άνθρωποι από ψηλά- AP Photo

AP Photo

Οι άνθρωποι που έφταναν χωρίς σταματημό στη φάρμα που φιλοξένησε το φεστιβάλ- AP Photo

AP pHOTO

Αυτοσχέδιες σκηνές των φεστιβαλιστών- AP Photo

AP Photo

AP Photo

AP Photo

AP Photo

AP Photo

AP Photo

AP Photo

Στιγμές ξεκούρασης στα διαλείμματα των εμφανίσεων- AP Photo

AP Photo

Ακόμα και οι μηχανές χρησίμευαν ως σημείο ανάπαυσης- AP Photo

AP Photo

Τα ερείπια μετά το τέλος του φεστιβάλ- AP Photo/Bob Scott

Για να μάθεις περισσότερα για το θρυλικό φεστιβάλ σου συστήνω να δεις το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ “Woodstock” που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ από τον Michael Wadleigh.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo