VIRAL

Η ανασκόπηση του YouTube για το 2018 θα είναι σύντομα το βίντεο με τα περισσότερα “dislike” στην ιστορία

Το YouTube κατάφερε να βάλει τα χεράκια του και να βγάλει τα ματάκια του με έναν άκρως fail τρόπο. Τι κι αν έχει συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια views και έχει γινει ξεγυρισμένο viral, το "YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind" δεν άρεσε καθόλου.

Το διάρκειας 8 λεπτών κάνει κατι σαν αναδρομή στους YouTubers, τα videos και τις στιγμές που καθόρισαν το 2018, σύμφωνα πάντα με το ίδιο το Μέσο. Μέχρι σήμερα, 12/12/18, μετράει 9 εκατομμύρια dislikes και «μόλις» 2.1 εκατομμύρια likes και πλέον συναγωνίζεται στα ίσια το “Baby” του Justin Bieber, το video με τα περισσότερα «κατώ χεράκια» στην ιστορία του YouTube. Κάτι μας λεει ότι θα το ξεπεράσει σύντομα.

Ένας άνθρωπος που δεν έχει ιδέα από YouTubers παρακολουθεί ένα αναίτιο στόρι με άγνωστα νεαρά παιδιά που λένε τι κατάφεραν φέτος κι έφτασαν σ’ αυτό το σημείο. Η αλήθεια είναι πως έγινε καλή δουλειά από κάποιους, αφού πολλές από τις δραστηριότητές τους είχαν φιλανθρωπικό περιεχόμενο. Πώς εξηγούνται τόσα “dislikes”; Σύμφωνα με τους γνώστες, βασική αιτία είναι η απουσία τριών πολύ δυνατών YouTubers, των PewDiePie, Logan Paul και Shane Dawson. Διόλου τυχαίες, όμως αυτές οι απουσίες, αφού έγιναν μάλλον πολύ συνειδητά από τους ιθύνοντες του παντοδύναμου καναλιού. Γιατί πρόκειται για τρία πρόσωπα πολύ αμφιλεγόμενα, που έγιναν διασημα στο YouTube για τους λάθος λόγους. Ο PewDiePie είναι μια αντισιμιτική σχεδόν φιλοναζιστική φιγούρα, ο Logan Paul έχει κάνει ένα ανεκδιήγητο video μέσα σ’ ένα δάσος της Ιαπωνίας που φημιζεται για τις αυτοκτονίες που λαμβάνουν χώρα εκεί (το video έχει κατέβει ήδη) και ο Shane Dawson είναι ο κωμικός του YouTube που δεν χορταίνει να κάνει χοντροκομμένα αστεία, σπάζοντας πλάκα ακόμα και με παιδόφιλους.