TRENDS

Οι καλύτερες μίντι φούστες στο Instagram και 5 στιλάτα σχέδια για να βάλεις στην ντουλάπα σου

ΙmaxTree

Έχω μεγάλη περιφέρεια και πληθωρικά μπούτια και για κάποιο λόγο οι μίντι φούστες δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου. Παλαιότερα, κάθε φορά που δοκίμαζα σε ένα κατάστημα ρούχων μια μίντι φούστα, πίστευα ότι με «τόνιζε», με έδειχνε πιο κοντή (δεν είμαι και το πρώτο μπόι εξάλλου) και ότι γενικά ήταν ένα «καθωσπρέπει» ρούχο που δεν μπορούσα τελικά να υποστηρίξω.

Διάβασε ακόμη: Αυτές είναι οι φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια. Τα 5 ζευγάρια που είναι η επόμενη αγορά σου

Έκανα λάθος σαφώς, γιατί πολύ απλά δε δοκίμαζα το σωστό στιλ φούστας. Όταν έχεις έντονες καμπύλες πρέπει να γίνεσαι πιο ευρηματικός με το είδος των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις. Προσπαθώντας λοιπόν να εκφράσω την πιο streetwear chic αισθητική μου, θεωρούσα πως μια μίντι πλισέ φούστα ήταν ένα item που δεν «μιλούσε» ούτε στο στιλ, ούτε στον σωματότυπό μου. Κατάλαβα -λίγο αργοπορημένα αλλά ΟΚ-, ότι ήταν το συγκεκριμένο είδος φούστας που δεν μου ταίριαζε και όταν για παράδειγμα, τέσταρα μια ψηλόμεση τζιν φούστα με σκίσιμο στο πίσω μέρος, συνειδητοποίησα ότι τελικά οι μίντι φούστες είναι για ‘μένα.

Δες ακόμη: Οι φθινοπωρινές τάσεις στα χρώματα. Προετοιμάσου για την πιο πολύχρωμη σεζόν

Από την προηγούμενη σεζόν, λοιπόν, οι μίντι φούστες ήταν από τις μεγαλύτερες τάσεις. Φέτος, συνεχίζουν να είναι, γιατί -απ’ ό,τι καταλαβαίνω εγώ-, αν μια γυναίκα με περιφέρεια σαν εμένα μπορεί να βρει μια μίντι φούστα που να της ταιριάζει, τότε όλες λίγο-πολύ, μπορούμε να βολευτούμε. Η αγορά προσφέρει πολλές εναλλακτικές. Στα καταστήματα (φυσικά ή e-shops) μπορείς να βρεις πολλά σχέδια που να σου κάνουν, στο στιλ και τον σωματότυπό σου. Πλισέ, τζιν με σκίσιμο, λεοπάρ και γενικά αυτές σε ενδιαφέροντα prints είναι κάποιες από τις επιλογές. Εν τω μεταξύ, μιας και τα stylish κορίτσια του Instagram φορούν (και φωτογραφίζονται) πολύ αυτό το ρούχο, μπορούμε να βρούμε και μπόλικη έμπνευση για το πώς να φορέσουμε μια μίντι φούστα. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις και τα δύο. Και inspo, και ωραίες, στιλάτες φούστες.

 

Μίντι φούστα με prints και t-shirts. Ο τέλειος, casual συνδυασμός.

 

Φούστα με pattern, H&M

 

 

Μια ψηλόμεση σε γήινη απόχρωση είναι το τέλειο ρούχο για το γραφείο.

dermatini_fousta 

Μίντι, λινή φούστα, ΜΑΝGO

 

Συνδυάζοντας μια ψηλόμεση φούστα σε animal prints με τοπ σε animal print θα δημιουργήσεις το πιο fashion forward σύνολο.

 

Φούστα πλισέ σε animal print, Sheena

 

Μια δερμάτινη φούστα είναι κομψή, προσφέροντας παράλληλα ένα edgy αποτέλεσμα στο outfit σου.

 

Δερμάτινη φούστα από βιολογικό δέρμα, Replay

 

 

Μια denim φούστα φοριέται όλες τις ώρες. Με t-shirts και sneakers το πρωί και με ένα cami τοπ και πέδιλα το βράδυ.

 

Μίντι φούστα denim με σκισίματα, ZARA

 

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree