CHANEL

H απρόσκλητη εισβολέας στο show του οίκου Chanel και μια συλλογή “μετράω προβατάκια”

ImaxTree

Γέλασα όταν είδα τα πρώτα βιντεάκια. Στην αρχή, δεν το παίρνεις πολύ χαμπάρι, γιατί φορούσε ρούχα που λιγάκι «έβγαζαν» κάτι από Chanel, αλλά γρήγορα καταλάβαινες ότι δεν πρόκειται για μοντέλο που έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο show, αλλά για «εισβολέα».

Δες ακόμα: Chanel Fall 2019: Η τελευταία συλλογή του Karl Lagerfeld ήταν όσο εντυπωσιακή περιμέναμε

Μια γυναίκα καλεσμένη του show, αποφάσισε να σπάσει λίγη πλάκα ανεβαίνοντας την πασαρέλα/ταράτσα του show του οίκου Chanel και να περπατήσει για λίγα λεπτά με μπρίο και αυτοπεποίθηση, γιατί ήθελε να ζήσει αυτή την εμπειρία βρε, αδερφέ. Θα ‘χει να το λέει και στα εγγόνια της πάντως: «Έχω περπατήσει σε show της Chanel», θα λέει, «και μετά με κατέβασε η Gigi Hadid».

ImaxTree

 

To γνωστό μοντέλο, η Gigi, λοιπόν, μόλις είδε τη γυναίκα/φαρσέρ μπήκε μπροστά της και την εμπόδισε από το να συνεχίσει την πορεία της. Αφού αντιλήφθηκαν την κατάσταση και μερικά ακόμη μοντέλα, σχημάτισαν έναν κύκλο και τη σταμάτησαν από το να αντιδράσει, αφού οι φύλακες την κατέβασαν τελικά από το runway.

 

Το στιγμιότυπο έγινε διακριτικά, χωρίς πολύ σούσουρο και το συμβάν έληξε αισίως. Λόγω του ότι ζούμε στην εποχή της γρήγορης ενημέρωσης, λίγο μετά το γεγονός αυτό, πολλοί που είδαν τα βίντεο από το show, αναγνώρισαν τη γυναίκα της οποίας η ταυτότητα αποκαλύφθηκε τελικά. Πρόκειται για τη Marie S’Infiltre, μια YouTuber/κωμικό. Όσο κι αν διασκέδασε κάνοντας αυτό, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε, ότι η Marie δεν θα παραλάβει ξανά πρόσκληση για τα επερχόμενα shows του οίκου. Η ίδια μάλιστα, ανέβασε και σχετικό (θριαμβευτικό) post από στο προφίλ της στο Instagram.

 

Δες ακόμη: Τα fashion shows του Karl Lagerfeld που άλλαξαν τη μόδα

Αυτή η στιγμή, ίσως να ήταν και η πιο απολαυστική μετά από μια κάπως αδιάφορη συλλογή. Η Spring 2020 κολεξιόν της Chanel είναι η πρώτη ready-to-wear της Virginie Viard, της ακόλουθου του Karl Lagerfeld μετά τον θάνατό του. Στεγασμένο όπως πάντα στο Grand Palais, σε ένα σκηνικό που θύμιζε ταράτσα παριζιάνικου σπιτιού, η συλλογή ήταν μια ωδή στην πόλη και το cool girl, γαλλικό στιλ.

ImaxTree

ImaxTree

 Χωρίς να πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια κολεξιόν που δεν είχε όμορφα ή καλοραμμένα ρούχα, δεν είχε την αίγλη και το “extra something” που έχουν πάντα οι συλλογές Chanel.

ImaxTree

ImaxTree

Η πρώτη συλλογή της Viard για τον Chanel (για την Haute Couture σειρά), είχε όλα όσα εκφράζουν την ταυτότητα του οίκου και κομμάτια που ήταν εξαιρετικά κατασκευασμένα. Είχε φινέτσα, ήταν σοφιστικέ αλλά και fun αρκετά ώστε να ανταποκριθεί σε ένα ευρύτερο κοινό: σε γυναίκες που είτε επιλέγουν τα ρούχα του οίκου, γιατί αγαπούν τη διαχρονικότητά τους -άρα είναι και πιο κλασικά-, αλλά και σε ένα νεότερο καταναλωτικό κοινό που εκτιμούν το twist που πρόσφερε ο οίκος στα κλασικά κομμάτια της Chanel.

ImaxTree

ImaxTree

Tα κλασικά κομμάτια ήταν «εκεί» σε αυτή τη συλλογή, οι μούσες του Karl, και του οίκου γενικότερα, επίσης (βλ. Gigi Hadid, Kaia Gerber, Anna Ewers, Vittoria Ceretti κ.ά.), αλλά έλειπε η φρεσκάδα που είχαν προηγούμενα shows. Ναι, σύνολα όπως τα ’80s εμπνευσμένα total denim σύνολα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά ίσως να μην ήταν αρκετά για να «δοθούμε» ολοκληρωτικά στο concept της συλλογής.

ImaxTree

ImaxTree

Η άποψή μας αυτή και τίποτα παραπάνω.

Κεντρική φωτογραφία: ΙmaxTree