FASHION SHOW

Τι απέγινε η Γενιά Χ; Η νέα συλλογή του Στέλιου Κουδουνάρη εμπνέεται από το grunge και κλείνει το μάτι στο παρελθόν

Eurokinissi

Με τη μελωδία του "Smells Like Teen Spirit" των Nirvana, ν' ακούγεται από το αρμόνιο του Μπομπ Κατσιώνη και τη συνοδεία εγχόρδων, δόθηκε η έναρξη του fashion show του Στέλιου Κουδουνάρη. Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το βράδυ της Τρίτης 28 Μαΐου, γέμισε με αναμνήσεις. Γέμισε με την αυθεντικότητα και τη δημιουργικότητα μιας εποχής που οι 40something του σήμερα, γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Ο Στέλιος Κουδουνάρης παρουσίασε τη συλλογή του για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2019-2020, μια κολεξιόν ωδή σε μια από τις πιο καθοριστικές γενιές της ποπ κουλτούρας: την Generation X.

Με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν, ο Κύπριος σχεδιαστής οραματίζεται το μέλλον αποτίοντας φόρο τιμής στο grunge και τα ’90s, μια εποχή που τη χαρακτηρίζει ο σκεπτικισμός. Με ξεκάθαρες αναφορές στη Γενιά Χ και σε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε την ενέργεια να ξεχειλίζει από μέσα μας, ο Κουδουνάρης παρουσίασε μια πολυτελή εκδοχή του grunge στιλ.

Studio Panoulis

 

Διάβασε ακόμη: Αφέσου και νιώσε πιο ελεύθερη – Αυτό μας προτείνει και ο Στέλιος Κουδουνάρης με τη νέα συλλογή του

 

Studio Panoulis

Επαναπροσδιορίζοντας τις σχεδιαστικές του αξίες μέσα από ενδιαφέροντες όγκους και τη χρήση bold αποχρώσεων, όπως το τιρκουάζ, το μπορντό, το χρυσό, το πράσινο και το μπλε ρουά, η συλλογή είναι η καλύτερη εκπροσώπηση της ελευθερίας.

Eurokinissi

Φωτογραφία: Εurokinissi

Με το μαύρο ως συμπληρωματικό στοιχείο κι όχι ως πρωταγωνιστή τόσο στα ρούχα όσο και στα εντυπωσιακά μακιγιάζ (τα οποία δημιούργησε ο makeup artist Φρέντυ Καλομπράτσος και η ομάδα του), ο σχεδιαστής βασίστηκε στο «δραματικό εφέ» των περίτεχνων βολάν, στις τριχρωμίες των αέρινων φορεμάτων, των μεταλλικών στοιχείων αλλά στα τα ενδιαφέροντα punk hairlooks (τα οποία επιμελήθηκε ο ταλαντούχος Νικόλας Βιλλιώτης) για να εκφράσει την ανεξαρτησία της Γενιάς Χ.

Studio Panoulis

 

 

Eurokinissi

Φωτογραφίες: Εurokinissi

Επιλέγοντας υφάσματα όπως μάλλινα καρώ, βαμβακερά βελούδα, οικολογικό δέρμα και ponyskin, μεταξωτά κρεπ και κοτλέ, τα υλικά που χρησιμοποίησε ο Στέλιος Κουδουνάρη παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανεπιτήδευτη αισθητική της συλλογής.

Studio Panoulis

 

Δες ακόμη: Ο φαντασιακός κόσμος της πολυτέλειας του Στέλιου Κουδουνάρη

Studio Panoulis

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το γεμάτο συναισθήματα show, ενθουσίασε τους καλεσμένους (κι εμάς τις ίδιες που ήμασταν εκεί το βράδυ της Τρίτης) οι οποίοι καταχειροκρότησαν τον σχεδιαστή όταν βγήκε στο τέλος της επίδειξης για την κλασική υπόκλιση.

Eurokinissi

Ράνια Θρασκιά, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μαίρη Συνατσάκη, Κατερίνα Γκαγκάκη/ Φωτογραφίες: Εurokinissi

Στην επίδειξη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Έλλη Κοκκίνου, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Μύρωνας Στρατής, η Ευριδίκη, η Τώνια Σωτηροπούλου, η Ράνια Θρασκιά, η Νικολέττα Ράλλη, η Μαίρη Συνατσάκη, η Στέλλα Καλλή, ο Δημήτρης Αργυρόπουλος, η Μπέττυ Μαγγίρα με το σύζυγό της Δημήτρη Μάζη, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, ο Πέτρος Κωστόπουλος, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, η Μαριέλλα Σαββίδου, η Κατερίνα Γκαγκάκη, η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, η Σίσσυ Φειδά, η Έλενα Χριστοπούλου, η Μαρίνα Βερνίκου, ο Ηλίας Κρασσας και πλήθος δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και ανθρώπων από τον κόσμο της ελληνικής μόδας.

Eurokinissi

 Η Νικολέττα Ράλλη, Έλλη Κοκκίνου και η Τόνια Σωτηροπούλου/Φωτογραφίες: Εurokinissi

Ανεξάρτητη, ελεύθερη, δυναμική, με θηλυκότητα.  με φρεσκάδα και νοσταλγική. Αυτή είναι η γυναίκα που οραματίστηκε ο Στέλιος Κουδουνάρης για τη συλλογή του. Η εικόνα μιας γυναίκας που μας εμπνέει

Studio Panoulis

 

 

Κεντρική Φωτογραφία: Εurokinissi