FASHION SHOW

Η Naomi Campbell έκλεισε το show του Saint Laurent γιατί είναι η βασίλισσα του runway

Vianney Le Caer/Invision/AP

Δεν με νοιάζει καθόλου που οι πάντες την αντιπαθούν. ΟΚ, ίσως η λέξη «πάντες» να έχει μια υπερβολή, αλλά είναι γεγονός ότι η Naomi Campbell δεν είναι για όλους. Όχι από την άποψη ότι δεν θαυμάζουν το ταλέντο της, αλλά σαν μια προσωπικότητα που είχε, στο παρελθόν περισσότερο, -όχι τόσο τα τελευταία χρόνια μιας και προσπαθεί να ανακτήσει την εικόνα της-, αντιπαραθέσεις.

Διάβασε ακόμη: Paris Fashion Week: Blue lights,’80s αισθητική και το απόλυτο ρέιβ πάρτι η νέα συλλογή Saint Laurent

Λίγο οι φήμες ότι είχε πετάξει το κινητό της στην καθαρίστριά της, λίγο το φημισμένο αλλά τόσο απολαυστικό της feud με την Tyra Banks και η Naomi Campbell έγινε γρήγορα από τα μοντέλα που λατρεύεις να μισείς. Δε λέω ότι, ό,τι συμβάν της χρέωσαν δεν είναι αληθινό, και χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω έναν άνθρωπο που φέρεται βίαια στους ανθρώπους, δεν μπορώ να ξεπεράσω με τίποτα το fierceness που φέρνει ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που περπατάει στην πασαρέλα ενός show.

Δικαιολογημένα την αποκαλούν τη «Μαύρη Γαζέλα», δικαιολογημένα την εκθειάζουν (αυτοί δεν λατρεύουν να τη μισούν) και δικαίως είναι από τα μεγαλύτερα μοντέλα του 20ού και 21ου αιώνα. Χωρίς τη Naomi (και τη Tyra και πολλές ακόμη μαύρες γυναίκες/μοντέλα) ίσως να μην βλέπαμε τις Jourdan Dunns και τις Joan Smalls’ αυτού του κόσμου να κάνουν καριέρα. Τη Naomi μπορείς  να την κατηγορήσεις για πολλά, μπορείς να την ευχαριστείς και για άλλα τόσα καλά, ακόμη. Στο δια ταύτα όμως.

Δες ακόμη: Η Naomi Campbell στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue αποδεικνύει ότι θα είναι για πάντα το supermodel που θυμάσαι

Κάθε φορά που περπατάει σε πασαρέλα, η αιθέρια παρουσία της δεν μπορεί παρά να μας κάνει να μένουμε το στόμα ανοιχτό. Αυτό το περπάτημα, αυτό το κορμί (αυτό είναι ψηλόλιγνο κορμί κ. Μπράτη), αυτό το βλέμμα αυτοπεποίθησης που σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτή η γυναίκα μπορεί να κάνει τα πάντα, ακόμα και το να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Αμερικής είναι από τους λόγους που ο Anthony Vaccarello την προσκάλεσε στην πασαρέλα του.

Vianney Le Caer/Invision/AP

Vianney Le Caer/Invision/AP

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Saint Laurent,λοιπόν,  έφερε την OG των μοντέλων, Naomi Campbell στην πασαρέλα της Spring 2020 συλλογής του και της ζήτησε να κλείσει το show. Φυσικά, όταν πρόκειται για μια γυναίκα σαν αυτή, το «κλείσιμο» του show δεν υπήρχε περίπτωση να είναι κάτι απλό. Γι’ αυτό και υπήρχαν πολλοί προβολείς σε ένα κατάμαυρο runway να φωτίζουν τον χώρο όταν η Naomi βγήκε στη «σκηνή».

 

Φορώντας μια σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού “Le Smoking” κοστουμιού το οποίο δημιούργησε ο Yves Saint Laurent το 1966, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες το στιλ τους και απενεχοποιώντας το ανδρόγυνο ντύσιμο, η Campbell άφησε τους πάντες άφωνους όταν η αβυσσαλέα παρουσία της εμφανίστηκε στην πασαρέλα. Η νέα εκδοχή του κοστουμιού διέθετε μαύρες παγιέτες οι οποίες στόλιζαν όλο το σύνολο, και το οποίο συνοδεύονταν από τις πιο σέξι γόβες στιλέτο με λουράκι.

Τo look αυτό ήταν μέρος μιας κολεξιόν εμπνευσμένης από τα αρχεία του θρυλικού Yves Saint Laurent και το χαρακτηριστικό του στιλ σαν σχεδιαστή στο οποίο ο Vaccarello πρόσθεσε ένα νέο ’70s twist μέσα από τα βελούδινα bomber jackets, τα μπροκάρ χρυσά κοστούμια, τα υπέρλαμπρα φορέματα με βαθιές V λαιμοκόψεις και τα τόσο λαχταριστά metallics αξεσουάρ και slouchy μπότες. Φυσικά, οι αναφορές στο στιλ των style icons των zeroes, όπως της Kate Moss και Sienna Miller ήταν ξεκάθαρες.

Για την ακρίβεια, η Naomi Campbell ευχαρίστησε τον σχεδιαστή για την κληρονομιά που άφησε στον χώρο της μόδας. «Είμαι ευγνώμων για εσένα και για όλες τις αναμνήσεις που δημιουργήσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Αγαπητός, μια δημιουργική ευφυΐα και οραματιστής της μόδας. Μας λείπεις πραγματικά», δήλωσε σχετικά. Καλά τα ‘πε.

Κεντρική φωτογραφία: Vianney Le Caer/Invision/AP