FASHION SHOW

Οι σχεδιαστές που αξίζει να θυμάσαι από την Εβδομάδα Μόδας της Στοκχόλμης

Η σκανδιναβική αισθητική που ξεκίνησε να αφορά σχεδιαστικά το interior design, έχει πλέον μεταφερθεί και στον κόσμο της μόδας. Κάθε σεζόν, όλο και περισσότερες είναι οι επιρροές από τις σκανδιναβικές πρωτεύουσες που έχουν πλέον τη δική τους αξιοσημείωτη εβδομάδα μόδας. Ταυτόχρονα, δεν είναι καθόλου λίγες οι influencers από τις χώρες αυτές που έχουν καταφέρει να ενταχθούν στις παγκόσμιες λίστες παγκοσμίως, μεταδίδοντας τη μινιμαλιστική αισθητική τους.

Σταδιακά, ανάμεσα στις τέσσερις μεγάλες πρωτεύουσες, θα κερδίσουν χώρο και οι σκανδιναβικές στις εβδομάδες μόδας. Φέτος, για παράδειγμα, η Στοκχόλμη είχε αρκετά πράγματα να δείξει κι όχι μόνο όσον αφορά στο street style. Τα runways είχαν επίσης αρκετό ενδιαφέρον, ενώ οι σχεδιαστές έδωσαν την δική τους οπτική για τις τάσεις του επόμενου φθινοπώρου, καλύπτοντας ίσως ένα κενό ή απλά δημιουργώντας μία νέα σχολή που αφορά στη σκανδιναβική ματιά στα fashion trends.

Εδώ λοιπόν, θα γνωρίσεις, τέσσερις fashion designers που έδειξαν τις συλλογές τους στην Εβδομάδα Μόδας της Στοκχόλμης και αξίζουν την προσοχή σου, πάντα με την σύμφωνη γνώμη της «Βίβλου» της μόδας, την Vogue.

Stylein

H Elin Alemdar είναι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από αυτό το fashion brand, το οποίο είναι γνωστό για τις αιχμηρές, μινιμαλιστικές γραμμές που δεν ξεφεύγουν σαφώς από την creamy παλέτα που ταιριάζει τόσο με το σκανδιναβικό ύφος.

Hope

Η εμπειρία των 18 χρόνων έχει καταστήσει αυτό το brand ένα από τα αγαπημένα των Scandi IT girls. Το tailoring είναι χαρακτηριστικό κάθε συλλογής, ενώ σχεδόν σε κάθε ρούχο διακρίνει κανείς την ευκολία του να το εντάξεις στο στιλ σου.

House of Dagmar

Ένας παράδεισος για όσες εκτιμούν το καλό knitwear στην πιο απλή και κομψή εκδοχή του. Γραμμές μινιμαλιστικές με ένα twist όμως που καθιστά κάθε ρούχο ένα ιδιαίτερο κομμάτι που σαφώς αξίζει να έχει θέση σε κάθε γυναικεία ντουλάπα που αγαπά τη σκανδιναβική αισθητική.

Rave Review

Η αναρθόδοξη ανακύκλωση υλικών που μετατρέπονται από κάτι απλό σε εντυπωσιακά κομμάτια μόδας είναι το χαρακτηριστικό αυτού του φρέσκου brand που φαίνεται ότι θα απασχολήσει το πεδίο της μόδας ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Τα χρώματα και τα patterns ξεφεύγουν από το κλασικό δειγματολόγιο που έχει η σκανδιναβική αισθητική και σε περίπτωση που ψάχνεις κάτι από αυτό το brand, μάλλον πρέπει να περιμένεις μέχρι την μαζική παραγωγή, εκτός κι αν θες να κάνεις τη δική σου παραγγελία.

Επ πού πας; εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike; 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/houseofdagmar