ΜΟΔΑ

Η Η&Μ γιορτάζει την αγάπη και δημιουργεί μια συλλογή ρούχων για όλους, χωρίς εξαιρέσεις

Δικαίωμα στην αγάπη έχουμε όλοι. Ποιον επιλέγουμε ν' αγαπάμε αλλά και πώς επιλέγουμε να ορίσουμε την ταυτότητα ή την σεξουαλικότητά μας, είναι δικαίωμα αναφαίρετο. Το πόσο αγαπάμε τον εαυτό μας, φαίνεται ακόμα και στον τρόπο που ντυνόμαστε. Το στιλ είναι μια προσωπική έκφραση εαυτού, ακόμα κι αν επιλέξουμε να φορέσουμε ένα ρούχο που θεωρείται «γυναικείο» ή «ανδρικό».

Οι ταμπέλες που έχουν τα ρούχα μας δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Το μόνο σημαντικό είναι να μπορούμε να αφεθούμε ελεύθεροι, είτε αυτό αφορά στο στιλ ή στο lifestyle μας. Σκέψεις τέτοιου τύπου επανέρχονται στο μυαλό μας, κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ο Ιούνιος σηματοδοτεί την έναρξη του Pride σε όλο τον κόσμο που στην Ελλάδα φέτος θα γιορτάσουμε στις 8 του μήνα.

Διάβασε ακόμη: H H&M συνεργάζεται με τον Giambattista Valli. Ετοιμάσου να φορέσεις τούλι

Με αφορμή, λοιπόν, το Athens Pride Festival, η Η&Μ γιορτάζει το δικαίωμα στην αγάπη και για άλλη μια φορά, υποστηρίζει τα δικαιώματα της LGBTQI κοινότητας μέσα από τη δημιουργία μιας capsule συλλογής για γυναίκες, άντρες και non-binary άτομα αλλά και τη συμμετοχή της στο 15ο Athens Pride Festival.

Λίγα λόγια για τη συλλογή

 

Στη συλλογή θα βρεις μια μεγάλη γκάμα από t-shirts με slogans, ρούχα σε sportswear στιλ και αξεσουάρ, όπως τσαντάκια μέσης, σφυρίχτρες και τσάντες πλάτη στα οποία πρωταγωνιστούν ζωηρόχρωμα μοτίβα που εκφράζουν τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την υπερηφάνεια, καθώς και το εμβληματικό σήμα του ουράνιου τόξου.

Οι σιλουέτες εναλλάσσονται: από cropped tops και boxy φόρμες σε ρούχα με sport διάθεση και γραμμές που αγκαλιάζουν αρμονικά το σώμα, όλα αυτά με διακριτικές ρετρό αναφορές δοσμένες με μια πιο μοντέρνα αισθητική.

 

Η συμμετοχή της H&M στο Athens Pride Festival

Με αφορμή το λανσάρισμα της 2ης capsule συλλογής Love For All, η Η&Μ Ελλάδος συμμετέχει φέτος στο Athens Pride Festival, υποστηρίζοντας με υπερηφάνεια το δικαίωμα στην αγάπη και την αυτοέκφραση. Στις 8 Ιουνίου, η Η&Μ θα βρεθεί στο 15ο φεστιβάλ υπερηφάνειας μαζί με αγαπημένους φίλους και συνεργάτες δίνοντας το ρυθμό σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για την αγάπη και ευαισθητοποιώντας μικρούς και μεγάλους σχετικά με τα ίσα δικαιώματα της LGBTQI κοινότητας. Γι’ αυτό και το 10% των πωλήσεων της συλλογής θα δοθεί για την ενίσχυση της καμπάνιας Free & Equal των Ηνωμένων Εθνών. Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη από τις 30 Μαΐου σε επιλεγμένα καταστήματα παγκοσμίως, καθώς και online στο hm.com.

 

«Στην Η&Μ μας δένει ένα κοινό όραμα για έναν κόσμο, όπου ο καθένας θα μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα ανεξάρτητα από το πως επιλέγει να αυτό-προσδιορίζεται, και να κάνει τις δικές του επιλογές, χωρίς να φοβάται. Το μήνυμα που θέλουμε να μοιραστούμε είναι πως η διαφορετικότητά μας είναι αυτό που μας κάνει μοναδικούς, και πιστεύουμε στην ισότητα για όλους. Προσκαλούμε όλους τους πελάτες και τους φίλους μας να δώσουν το παρών στο φετινό Athens Pride Festival για να γιορτάσουμε μαζί το δικαίωμα να μπορεί ο καθένας να είναι ο μοναδικός εαυτός του», αναφέρει η Άννα Κωτσαρελη, PR & Sustainability Manager της H&M Ελλάδος.

«Η Η&Μ προσπαθεί να γίνει καθρέφτης της παγκόσμιας κοινωνίας – μιας κοινωνίας που στηρίζει απόλυτα ένα καθολικό μήνυμα, αυτό της «Αγάπης για Όλους» (“Love for All”) και υπερασπίζεται το δικαίωμα των ανθρώπων να αγαπούν όποιον θέλουν, όπου κι αν βρίσκονται. Είμαστε υπερήφανοι που  υποστηρίζουμε με συνέπεια τα δικαιώματα της LGBTQI κοινότητας, γιορτάζοντας την αγάπη και ευαισθητοποιώντας τον κόσμο σχετικά με την ισότητα των δικαιωμάτων και τη διαφορετικότητα», τονίζει η Sara Spännar, Global Marketing and Communications Director της H&M.

Τα items που ξεχωρίσαμε

 

Τα key pieces της συλλογής που ξεχωρίσαμε είναι το φανταστικό μαύρο bodysuit με φτερά στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ένα top με τις αποχρώσεις της σημαίας Pride και τα ασορτί biker σορτς και ένα πολύχρωμο nylon τζάκετ με το αγαπημένο χρωματιστό μοτίβο.

Ακόμη, τα crop tops με σλόγκαν του τύπου “Stay True Stay You” και οι παντόφλες/ slides που αναγράφουν τη λέξη “proud”, μας κέντρισαν εξίσου το ενδιαφέρον.

 

 

Σημείωση: Η καμπάνια UN Free & Equal των Ηνωμένων Εθνών προασπίζεται τα ίσα δικαιώματα και την ισότιμη αντιμετώπιση των ανθρώπων που ανήκουν στην LGBTQI κοινότητα σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα για την καμπάνια Free & Equal των Ηνωμένων Εθνών.