FASHION SHOW

Τα ιπτάμενα φορέματα στο show του Issey Miyake ήταν η καλύτερη στιγμή στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

ImaxTree

Γενικά, δεν ενθουσιάζομαι εύκολα. Αν και άνθρωπος παρορμητικός που δεν κρύβει τα (καλά ή καλά) συναισθήματά του no matter what, όσον αφορά τη μόδα μπορώ πολύ εύκολα να πωρωθώ με κάτι και ακόμη πιο εύκολα να ξενερώσω. Θα πω, λοιπόν, το εξής: θεωρώ ότι η μόδα, δεν είναι το ίδιο τολμηρή, όσο ήταν για π.χ. το '90 ή στα zeroes. Ίσως να φταίει η τεράστια προβολή που υπάρχει πλέον μέσα από τα social media, ίσως να είναι ο απίστευτος κορεσμός που υπάρχει σε «μόδες» -οι τάσεις πλέον προκύπτουν από παντού και όχι αποκλειστικά από τις πασαρέλες-, με αποτέλεσμα η έλλειψη παρθενογένεσης να επηρεάζει δημιουργικά τους σχεδιαστές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουμε όμορφες δημιουργίες στα runways, ότι δεν εμπνεόμαστε, αλλά  χρειαζόμαστε κάτι ακόμα. Έχουμε ανάγκη από το «κάτι» το έξτρα.

Διάβασε ακόμη: H Maria Grazia Chiuri φυτεύει δέντρα στην πασαρέλα του Dior και παρουσιάζει μία από τις καλύτερες συλλογές του οίκου

Σε αυτό που ποντάρουν, λοιπόν, πολλοί σχεδιαστές είναι στον τρόπο που παρουσιάζουν τα shows. Αν και έχουμε δει στο παρελθόν πραγματικά εντυπωσιακές επιδείξεις μόδας που θύμιζαν περισσότερο παραστάσεις μόδας (βλ. όλα τα shows του Alexander McQueen όσο ζούσε), η δημιουργικότητα των designers ως προς το πώς στήνουν τα shows τους είναι αυτό που μας μας προκαλεί ενδιαφέρον, καμία φορά ίσως και περισσότερο από τα ίδια τα ρούχα στην πασαρέλα. Το show του Issey Miyake για τη Spring 2020 ήταν μια μίξη και των δυο. Επιβεβαιώνοντας τη fun αλλά και «περίεργη» πλευρά που έχει η μόδα, το brand δεν βασίστηκε τόσο στην εκκεντρικότητα των σχεδίων αλλά σ’ αυτή της παρουσίασης της συλλογής, για να κλέψει την παράσταση.

ImaxTree

ImaxTree

Δες ακόμη: Η Naomi Campbell έκλεισε το show του Saint Laurent γιατί είναι η βασίλισσα του runway

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Miyake, Satoshi Kondo παρουσίασε ένα show το οποίο αποτελούνταν δύο μέρη: το πρώτο μέρος, όπου ιπτάμενα ρομπότ στα οποία ήταν τοποθετημένα πολύχρωμα πλισέ φορέματα, έντυσαν τα μοντέλα που αρχικά φορούσαν μόνο εσώρουχα και το δεύτερο μέρος, η χορογραφία/πασαρέλα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Wow, @isseymiyakeusa this is art. #pfw (via: @kristenvbateman & @mathiasrosenzweig)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paper Magazine (@papermagazine) στις

 

Στο δεύτερο μέρος του show, λοιπόν, όλα τα (ντυμένα πλέον) μοντέλα άρχισαν να χορεύουν, να χοροπηδούν, να τρέχουν μέχρι και να κάνουν skateboard στην πασαρέλα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

“Everybody dance now” The final of #isseymiyake Spring’20 @isseymiyakeusa

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Follow For More Fashion Vibes (@catwalkhautecouture) στις

 

ImaxTree

 ΙmaxTree

Ο σκοπός αυτού; Να δείξουν τη κίνηση που είχαν τα πολύχρωμα, ογκώδη jackets και τα πλισέ φορέματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

HAPPY GIRLS ARE THE PRETTIEST – @isseymiyakeusa show #PFW #WDLT117

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WDLT117 (@wdlt117) στις

 

Λόγω της πολύχρωμης παλέτας των ρούχων που περιλάμβανε διάφορες ζωντανές αποχρώσεις, από τα neon κοραλί φορέματα/αερόστατα, τα γαλάζια oversized φορέματα με μακριές ουρές, τα colorful ριγέ και φυσικά τα εκπληκτικά, ανάλαφρα πλισέ που συνδυάστηκαν με ’60s εμπνευσμένα καπέλα, ο οίκος κατάφερε να παρουσιάσει ένα show το οποίο ήταν διασκεδαστικό  και σίγουρα κατάλληλο για να γίνει viral στο Instagram. 

ImaxTree

ImaxTree

Εντύπωση προκάλεσαν και τα αξεσουάρ της συλλογής, όπως τα ψάθινα, κωνικά headpieces, τα slouchy, αφηρημένα καπέλα και τσάντες και φυσικά τα τρακτερωτά σανδάλια σε bold αποχρώσεις που θέλουμε να φορέσουμε εδώ και τώρα.

ImaxTree

ImaxTree

Αν όχι και τα πιο πρωτοποριακά ρούχα που έχουμε αντικρίσει ποτέ, η συλλογή ήταν ευφάνταστη, δημιουργική και σίγουρα κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες παρουσιάσεις που έχουμε δει ως τώρα, κατά τη διάρκεια του Fashion Month.

 

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree