STYLING TIPS

Τα μυστικά για να αγοράσεις το τέλειο τζιν

Θυμάμαι τον εαυτό μου να ψάχνει μία ζωή ένα ωραίο τζιν παντελόνι. Κάθε φορά που το αναζητούσα κατέληγα με ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα μπουφάν, μία φούστα και κανένα τζιν παντελόνι. Όπως καταλαβαίνεις, έχω κάνει βαθύ searching και πλέον μπορώ να σου πω τι να προσέξεις αν ψάχνεις κι εσύ το ιδανικό. Δεν πρόκειται για κανόνες, μόνο για πρακτικές συμβουλές που μάλλον θα σου φανούν χρήσιμες στην επόμενη αναζήτησή σου.

Η σωστή εφαρμογή

 

Αρχικά ξεκίνα να ψάχνεις όχι με βάση τις τάσεις και μόνο, αλλά με το ποια εφαρμογή είναι η σωστή για σένα. Πιθανότατα να μην είναι μόνο μία, αφού υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικές προτάσεις στην αγορά. Ωστόσο, το ιδανικό τζιν είναι περισσότερο αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα, παρά αυτό που εφαρμόζει τέλεια πάνω σου. Επομένως, αυτό το στάδιο χρειάζεται υπομονή και μερικές ώρες μέσα σε δοκιμαστήρια. Το πίσω μέρος του τζιν είναι ίσως το πιο βασικό. Από εκεί κρίνονται όλα. Σύμφωνα με τα φυσικά σου κάλλη θα διαλέξεις και το σωστό. Θες να τονίσεις τα οπίσθιά σου; Τότε οι μικρές τσέπες είναι ιδανικές, διαφορετικά πήγαινε προς τις πιο κλασικές και πιο μεγάλες. Δουλειά σου είναι να βρεις την ισορροπία εκεί πίσω.

Το κατάλληλο texture στο ύφασμα

 

Θα σκεφτείς ότι αφού μιλάμε για τζιν παντελόνι ένα είναι το ύφασμα. Σε προλαβαίνω όμως γιατί το πιθανότερο είναι να κληθείς να διαλέξεις ανάμεσα από ένα 100% βαμβακερό τζιν και ένα ελαστικό. Εδώ και πάλι μία δοκιμή θα σε πείσει για το πιο είναι πιο κολακευτικό για το δικό σου σώμα. Τα ελαστικό λογικά θα σε «μαζέψει» και θα πάρει πιο εύκολα τη γραμμή του σώματός σου. Το βαμβακερό από την άλλη είναι πιο σταθερό και πιο σκληρό, επομένως μπορεί και να μην αισθάνεσαι πολύ άνετα με αυτό.

Προτίμησε το ψηλόμεσο τζιν παντελόνι

 

Απορείς κι εσύ πώς φορούσαμε εκείνα τα χαμηλοκάβαλα τζιν στα ’00s που με το ζόρι έκρυβαν το εσώρουχο; Δεν ξέρω πώς αντέξαμε αυτή την τάση, αλλά πάει πέρασε. Τώρα τα ψηλόμεσα τζιν είναι εδώ, πιο κολακευτικά και πιο βολικά.

Cropped, flared ή skinny

 

Όλα είναι πολύ ωραία και όταν τα βλέπεις στο street style θες να τα κοπιάρεις. Το ζητούμενο όμως είναι να ταιριάζει στο σώμα σου αλλά και στο στιλ σου. Να μπορείς να το φοράς εύκολα και να το συνδυάζεις με τα περισσότερα από τα ρούχα σου.

Αναζήτησε λίγη έμπνευση

 

Πολύ συχνά ένα καλό searching από street looks θα σε βοηθήσει αρκετά, έτσι ώστε να αναζητήσεις το ιδανικό τζιν παντελόνι ξεκινώντας από μία καλύτερη βάση. Χάζεψε looks από διάφορες δεκαετίες. Οι συνδυασμοί και τα αξεσουάρ που θα δει ίσως σε παραπέμψουν στη δική σου γκαρνταρόμπα, σε κομμάτια που ήδη έχεις. Έτσι, θα ξεκινήσεις το ψάξιμο πιο στοχευμένα.

Αν έχεις κι άλλα tips που σε βοηθούν, μη διστάσεις να τα μοιραστείς με ένα DM στο @christytheo

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/collagevintage2