FASHION SHOW

Leon Dame: Το 20χρονο μοντέλο με το πιο viral περπάτημα στην πασαρέλα του Maison Margiela

ΙmaxTree

Ο Kanye West δεν χαμογελάει συχνά. Πιστεύει ότι ένα χαμόγελο δεν «χωράει» στο στιλ του, το παρουσιαστικό του σαν καλλιτέχνης. Το ίδιο και η Anna Wintour. Δηλαδή, σκέψου να είσαι από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στο χώρο της μόδας και να πρέπει να γελάς. Απαράδεκτο. Δεν είναι “couture” το γέλιο. Παρ’ όλα αυτά, ο Leon Dame έκανε αυτό που λίγοι μπορούν να καταφέρουν: να κάνουν τη διευθύντρια της αμερικάνικης Vogue να γελάσει. Όχι απλά να χαμογελάσει, αλλά να πετάξει και ένα «απφ, χα,χα». Ξέρεις αυτά τα ξεφυσήματα αέρα που προσφέρουν οι απρόσμενες στιγμές γέλιου.

Διάβασε ακόμη: Paris Fashion Week: Ένας “διαφορετικός” John Galliano παρουσιάζει μια “διαφορετική” συλλογή για το Maison Margiela

Όταν εμφανίστηκε το 20χρονο μοντέλο, λοιπόν, στην πασαρέλα του Maison Margiela για τη Spring 2020 συλλογή του, η μόνη πιθανή αντίδραση -όχι μόνο της Wintour- αλλά και εκατομμύρια ακόμη ανθρώπων ήταν να γελάσουν. Όχι με τα ρούχα, ούτε με τον ίδιο απαραίτητα, αλλά με το περπάτημά του. Αν και προμελετημένο από πριν, το “fierce” (όπως το αποκάλεσε το vogue.com, anyway) περπάτημα του Dame ήταν ένα το οποίο ο ίδιος μπορεί να μην είχε φανταστεί ότι θα λάμβανε τόση προσοχή.

Δες ακόμη: Από τον χρωματιστό κόσμο του Dries Van Noten στον dark του Maison Margiela

Φορώντας ένα δερμάτινο ναυτικού ύφους jacket, ψηλές μαύρες μπότες και ναυτικό καπέλο, το μοντέλο έκανε ένα περίεργο κάπως σκυφτό και σίγουρα πολύ εκφραστικό περπάτημα στο runway του οίκου Margiela. Διασχίζοντας την πασαρέλα με ζιγκ ζαγκ βηματισμό, έκανε όλους τους καλεσμένους να βγάλουν τα smartphones τους και να απαθανατίσουν το στιγμιότυπο και φυσικά την Wintour να γελάει.

Όσο κι αν μοιάζει αυθόρμητο, το περπάτημα αυτό ήταν σχεδιασμένο. Συγκεκριμένα, ο ίδιο δήλωσε στο vogue.com: «Είχα ήδη κάτι στο μυαλό μου, αλλά το δούλεψα περισσότερο στις πρόβες με τον Pat Boguslawski (χορογράφος), το βράδυ πριν το show». Βλέποντας μόνο τον Leon Dame στην πασαρέλα της Spring 2020 συλλογής του Maison Margiela, ίσως να μην βγαίνει κανένα απολύτως νόημα. Βλέποντας όμως, το show από την αρχή μέχρι το τέλος, καθώς και τα υπόλοιπα μοντέλα τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις τα έδωσαν εξίσου «όλα» στην πασαρέλα, μπορεί να καταλάβει κανείς ότι ο σχεδιαστής του οίκου (aka John Galliano) τους έδωσε τη δημιουργική ελευθερία ώστε να αφήσουν το δικό τους στίγμα στην πασαρέλα.

Όπως και να έχει, αυτή είναι μια φανταστική στιγμή για τον Leon Dame, ο οποίος είναι από τα πιο ανερχόμενα ανδρικά μοντέλα στον χώρο και το όνομα του από χθες έγινε ακόμα πιο γνωστό. Εκτός από την πασαρέλα του Maison Margiela, στην οποία δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει μέρος, ο Dame έχει συμμετάσχει στα shows αναγνωρισμένων οίκων όπως Bottega Veneta, Dries van Noten, Jil Sander μεταξύ άλλων.

Κεντρική φωτογραφία: ΙmaxTree