FASHION SHOW

Mary Katrantzou: Τι θα δούμε στο show της σχεδιάστριας στον Ναό του Ποσειδώνα

ImaxTree

Σε μερικές ώρες, θα συμβεί κάτι «πρώτο» στην Ελλάδα. Μια διεθνούς φήμης σχεδιάστριας μόδας θα παρουσιάσει τη συλλογή της σε ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της χώρας μας, τον Ναό του Ποσειδώνα. Η Mary Katrantzou είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να «πείσει» το K.A.Σ. (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) και να οργανώσει, αυτό που πιστεύουμε ότι θα είναι, ένα θεαματικό show. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο σημαντικό μνημείο «ανοίγει» τις πόρτες του για μια επίδειξη μόδας, αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τόσο επιτυχημένη σχεδιάστρια (τα ρούχα της έχουν φορέσει από τη Naomi Harris, η Lupita Nyong'o, η Beyonce, μεταξύ άλλων) θα διοργανώσει επίδειξη μόδας στη χώρα μας, αυτή είναι η πρώτη φορά που λαμπρά ονόματα της διεθνούς βιομηχανίας βρίσκονται στην Ελλάδα (βλ. η θρυλική κριτικός της Vogue, Suzy Menkes), όχι για διακοπές, αλλά για να καταγράψουν ένα σημαντικό event.

Διάβασε ακόμη: O Ναός του Ποσειδώνα θα μετατραπεί σε πασαρέλα για show της Mary Katrantzou. Το πρώτο της post από την Αθήνα

Με αφορμή τα 10 χρόνια από την ίδρυση του brand της και την επέτειο των 30 χρόνων του Συλλόγου Ελπίδα σε συνεργασία με Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, θα πραγματοποιηθεί το show και Ελληνίδα σχεδιάστρια που θα παρουσιάσει τη Spring/Summer 2020, μίλησε στη vogue.au για το επερχόμενο show.

 

«Ήθελα να κάνω κάτι στην Ελλάδα εδώ και καιρό και με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων πέρσι, μας φάνηκε η τέλεια στιγμή», δήλωσε σχετικά η Katrantzou. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Σύλλογος Ελπίδα πριν 30 χρόνια ίδρυσε την πρώτη μονάδα μεταμόσχευσης και το πρώτο παιδικό ογκολογικό νοσοκομείο, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στράφηκε στην Katrantzou για να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

ImaxTree

Mary Katrantzou Spring 2019 (ImaxTree)

Δες ακόμη: Τη νέα beachwear συλλογή της Mary Katrantzou θα μπορούν να φορέσουν όλες οι γυναίκες, όλων των μεγεθών

«Νομίζω ότι η Μαριάννα πίστευε ότι θα ήθελα να κάνω ένα πολύ κλειστό show. Όταν είπα σ’ εκείνη και την επιτροπή ότι ήθελα να κάνω κάτι αφιερωματικό στην Ελλάδα και ότι το μέρος που πάντα ονειρευόμουν να το κάνω είναι ο Ναός του Ποσειδώνα, όλοι έμειναν άφωνοι». Και λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι οι αυστηροί κανονισμοί του Κ.Α.Σ. απέρριψαν το 2017 το αίτημα του οίκου Gucci από το να παρουσιάσει τη δική του επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη. «Είναι πολύ δύσκολο γιατί πρέπει να πάρεις την έγκριση και από τον Υπουργό Πολιτισμού και από το Κ.Α.Σ. και γενικά όλη η διαδικασία θέλει πάνω από έξι μήνες», αναφέρει η Katrantzou.

 

Όταν πήρε την έγκριση η σχεδιάστρια τον Ιούλιο, οι προετοιμασίες ξεκίνησαν. Το show θα έχει φιλανθρωπικό σκοπό που σημαίνει ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός θέσεων (από τον ήδη περιορισμένο αριθμό καλεσμένων) έχει πουληθεί σε δωρητές που θέλουν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση, ενώ η συλλογή είναι εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία. «Το κάθε look της συλλογής έχει δημιουργεί με διαφορετικές τεχνικές που έχουμε επινοήσει εμείς, και είναι εμπνευσμένο από τις φιλοσοφίες που έχουν γεννηθεί μέσω των τεχνών, της λογοτεχνίας και της επιστήμης την περίοδο που χτίστηκε ο ναός».

ImaxTree

Mary Katrantzou Spring 2019 (ImaxTree)

Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Vangelis που συνεργάστηκε με την Katrantzou για τη θεατρική παράσταση του Russell Maliphant, “The Thread”, έχει συνθέσει ένα soundtrack αποκλειστικά για το show, ενώ ο Etienne Russo θα κάνει την παραγωγή (έχει συνεργαστεί με οίκους όπως τον Chanel, Dior και Givenchy).

Πρωτοπήγα στον ναό όταν ήμουν 10 χρονών. Νιώθεις τελείως αποκομμένος, είναι ένα μέρος που σαν έφηβη πήγαινα εκεί για να σκεφτώ. Αν και τώρα γεμίζει με τουρίστες, ακόμα νιώθεις τη σύνδεση με τα στοιχεία της φύσης γύρω σου. Δεν έχω επισκεφθεί άλλο μνημείο που να συνδέει τον ουρανό με τη θάλασσα και τη Γη, όπως ο Ναός του Ποσειδώνα.

Το βράδυ της Τετάρτης (02/10) πραγματοποιήθηκε ένα δείπνο πριν το πολυαναμενόμενο show, στη Λίμνη της Βουλιαγμένης με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων, ανάμεσά τους η Ευγενία Νιάρχου, η Suzy Menkes της αμερικάνικης Vogue, η ομάδα της Bulgari, διεθνείς αλλά και εγχώριες fashion bloggers, όπως η Ευαγγελία Σμυρνιωτάκη. Οι καλεσμένοι χόρεψαν μέχρι και συρτάκι και ήπιαν λικέρ μαστίχα. Τέλος, η σχεδιάστρια πριν μερικές ημέρες ανέβασε ένα post στο Instagram με τους χορηγούς του show, όλοι με βάση την Ελλάδα, δείχνοντας έτσι τη στήριξή της στις ελληνικές επιχειρήσεις. Περιμένουμε με ανυπομονησία το show της Mary Katrantzou.

Kεντρική φωτογραφία: ImaxTree