ΜΟΔΑ

Παπούτσια για το γραφείο: Σου βρήκαμε τα πιο άνετα αλλά και τα πιο stylish

ImaxTree

Είμαι άνθρωπος που δουλεύει πολλές ώρες που σημαίνει ότι προτεραιότητα στις εμφανίσεις μου για το γραφείο έχει η άνεση. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν μέρες που δεν θέλω τα ρούχα που φοράω να είναι βαρετά, να μην είναι προσεγμένα. Υπάρχει ένα «μπρος-πίσω», όσον αφορά τα office looks μου, γιατί ναι μεν θέλω να νιώθω άνετη με ό,τι φοράω, αλλά θέλω ταυτόχρονα τα outfits μου να είναι stylish και να εκφράζουν τον χαρακτήρα μου.

Διάβασε ακόμη: 10 stylish φλατ παπούτσια κάτω των 50 ευρώ

Έχω καταλάβει το εξής, αυτά τα 32 χρόνια ζωής σε αυτό τον πλανήτη: όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στα άκρα μας και συγκεκριμένα στα πόδια μας. Πιστεύω πολύ στην ισχύ ενός άνετου παπουτσιού δηλαδή. Αν συμβαίνει το αντίθετο και μια γυναίκα (ή ένας άνθρωπος γενικότερα) φοράει παπούτσια που τη χτυπάνε, τότε είναι λογικό να έχει νεύρα ή τελοσπάντων να μην είναι και ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν φοράω ψηλά τακούνια (αυτό και το γεγονός ότι δεν μπορώ να τα περπατήσω).

Δες ακόμη: 5 τάσεις στα sneakers από τις Spring 2020 συλλογές που μπορείς να φορέσεις από τώρα

Όσον αφορά, λοιπόν, τις εμφανίσεις στο γραφείο η θεωρία μου είναι η εξής: άνετα και stylish παπούτσια, άνετη και stylish καθημερινότητα. Δηλαδή, περνάμε που περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας στους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου, ας μην αισθανόμαστε δυσφορία τις ώρες αυτές, χωρίς να στερούμε πόντους από το στιλ μας που, ας είμαστε ειλικρινείς, είναι και ένας τρόπος να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας άρα και πιο δυναμικές.

Τι έκανα: με βάση τις τάσεις στα παπούτσια βρήκα τα πιο άνετα και stylish παπούτσια για να φοράς στο γραφείο και φυσικά εκτός, αν το επιθυμείς.

 

Ankle boots με μεσαίο τακούνι

Μποτάκια με snakeskin print, Adam’s Shoes

Όλων των ειδών οι μπότες είναι της μόδας φέτος, αλλά αυτές με χαμηλό τακούνι είναι και αυτές που μπορούμε με μεγαλύτερη ευκολία να φοράμε κάθε μέρα. Οφείλουμε να πούμε ότι έχουμε μια αδυναμία στα cowboy boots που το τακούνι τους είναι άνετο, αλλά δίνει και ύψος. Γενικά, οτιδήποτε μέχρι 5-6 cm τακούνι προσφέρει άνεση,

Τα sneakers που πάνε με όλα

Αθλητικά Club C 85, Reebok

Τα sneakers είναι ένα must είδος παπουτσιού που πλέον το φοράμε όλες τις ώρες, πρωί-βράδυ. Ένα όμως σε ουδέτερη απόχρωση, ίσως και σε ρετρό ύφος, είναι ευκολοσυνδύαστο, ενώ προσφέρει δόσεις coolness στις εμφανίσεις μας. Ε, και λίγο coolness είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

Mules με μεσαίο ή χωρίς τακούνι

Mules με μυτερή κόψιμο, Envie

Τα mules αν και ανοιχτά παπούτσια φοριούνται και το φθινόπωρο, είτε σκέτα, είτε καλτσάκια ή καλσόν. Είναι ένα στιλ παπουτσιού που αποδίδει κομψότητα, ενώ ταιριάζει φανταστικά με τα looks της δουλειάς. Μπορείς να επιλέξει ένα φλατ ή αν θέλεις λίγους πόντους παραπάνω, επίλεξε ένα με kitten heel (χαμηλό τακούνι).

Γόβες με block heel

Σουέτ γόβες με λουράκι, NAK

Αν είσαι από τις γυναίκες που δεν μπορείς να αποχωριστείς τις γόβες, παρ’ όλα αυτά θέλεις να περπατάς με άνεση στους διαδρόμους του γραφείου, τότε η λύση βρίσκεται στις επόμενες δυο λέξεις: τετράγωνο τακούνι. Γνωστά και ως block heel, οι γόβες με τετράγωνο τακούνι συνδυάζουν άνεση και θηλυκότητα μαζί. To τακούνι αυτό είναι πιο σταθερό την ώρα που περπατάς άρα και πιο άνετο όταν το φοράς για ώρες (και πολύ της μόδας φυσικά). Υπάρχουν διάφορα ύψη τετράγωνου τακουνιού, αλλά εμείς αγαπάμε τα μεσαία, statement τακούνια. Η επιλογή δική σου.

Φλατ ψηλές μπότες

Φλατ δερμάτινες καουμπόικες μπότες, Zara

Οι μπότες που ξεπερνούν το ύψος του γονάτου, γνωστές και ως “knee high”, είναι από τις κυρίαρχες τάσεις στις μπότες φέτος. Προσφέρουν fashion forward αισθητική, θηλυκότητα ενώ λειτουργούν σαν έξτρα ρούχο, ειδικά όταν το φοράς με μίνι φορέματα ή φούστες. Ένα ζευγάρι φλατ ψηλές μπότες μπορούν να φορεθούν και στο γραφείο, πάνω από τα τζιν σου ή με μίντι φούστες και να προσφέρουν απαράμιλλο στιλ.

Κεντρική φωτογραφία: ΙmaxTree