STYLING TIPS

Βρες το ιδανικό παλτό ανάλογα με το σωματότυπό σου

Αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση του επόμενου παλτό σου, τότε διαβάζεις σίγουρα το σωστό post. Δεν θα σου μιλήσω για τάσεις, ούτε για χρώματα και υφές. Θα μάθεις όμως τα πιο χρήσιμα tips για να διαλέξεις το παλτό που είναι ιδανικό για το δικό σου σωματότυπο. Είμαι σίγουρη ότι δεν θες ένα τέλειο outfit να καταστρέφεται ή να κρύβεται πίσω από το λάθος παλτό.

Tip #1

 

Αν είσαι petite, ένα κοντό παλτό είναι αυτό που χρειάζεσαι. Μπορείς να διαλέξεις ακόμα και γούνινο (faux φυσικά), αφού ο πρόσθετος όγκος δε δείχνει καθόλου υπερβολικός πάνω σου.

Tip #2

 

Για τα ψηλά κορίτσια ένα cocoon παλτό είναι ιδανικό. Βρες ένα που φτάνει στο ύψος του γονάτου, έτσι ώστε να φέρεις σε ισορροπία τις αναλογίες σου. Προτίμησε τις ίσιες γραμμές και τις μάλλινες υφές.

Tip #3

 

Αν έχεις μεγάλη πλάτη, τότε αυτό που θες είναι να πάρεις την προσοχή από τους ώμους σου. Επομένως, ένα παλτό χωρίς γιακά είναι σαφώς το κατάλληλο για σένα, καθώς δε θα τους τονίζει καθόλου. Αν σχηματίζει ένα βαθύ V στο ντεκολτέ είναι ιδανικό.

Tip #4

 

Τα κορίτσια με στενή μέση και πιο ανοιχτή λεκάνη (σωματότυπος ”αχλάδι”) χρειάζονται ένα παλτό με ζώνη που δένει στη μέση. Φρόντισε να βρεις ένα παλτό που θα έχει μεγάλο γιακά για να τραβά την προσοχή προς τα πάνω.

Tip #5

 

Για σένα που έχεις πλούσιο στήθος, ένα παλτό με V κόψιμο στο ντεκολτέ θα σου χαρίσει ένα κομψό αποτέλεσμα. Αντίστοιχα με τα tops, έτσι και με το παλτό, καλό είναι να αποφύγεις τα πολύ χοντρά υφάσματα γιατί προσθέτουν.

Tip #6

 

Ένα ντραπέ παλτό θα κολακεύσει τη σιλουέτα σου και θα τραβήξει το βλέμμα στο επάνω μέρος του σώματος.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/thestyleograph