STREET STYLE

Μπροκάρ: Η επιστροφή του πολυτελούς υφάσματος στο στιλ της καθημερινότητας

Το brocart (μπροκάρ στα ελληνικά) είναι ένα ύφασμα που μέχρι τώρα έντυνε πολυτελή ρούχα. Έχει μεγάλη ιστορία και μέχρι πρόσφατα σε κάθε σεζόν που είχε κάνει εμφάνιση, έντυνε επίσημες δημιουργίες. Πρόκειται για ένα περίτεχνο ύφασμα που σταδιακά όμως, βρίσκει την καθημερινή του χρήση. Φυσικά δεν πρόκειται να χάσει την αξία του, ούτε τον εμβληματικό του χαρακτήρα, αλλά σίγουρα υπάρχει τρόπος να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο στο street style.

Η αλήθεια είναι ότι και οι τάσεις τελευταία βοηθούν, ώστε τα μπροκάρ κομμάτια να γίνουν εύκολα αποδεκτά από street looks, αφού πλέον οι συνδυασμοί δεν έχουν τόσους περιορισμούς. Εξάλλου, πώς αλλιώς οι fashionistas θα μπορούσαν να φορέσουν τα υπέροχα παλτό των D&G, οι οποίοι έχουν επενδύσει σε αυτό το ύφασμα πολλές φορές.

Τώρα, αν σου έχει ξεμείνει κανένα μπροκάρ κομμάτι ή αν απλά σου αρέσει σαν τάση και θες να τη δοκιμάσεις, παρακάτω θα δεις τους πιο εύκολους τρόπους να τα καταφέρεις μια χαρά, χωρίς φυσικά να μοιάζεις σαν βυζαντινή αυτοκράτειρα.

Ίσως στην πιο girly εκδοχή του, η υπερβολή που το χαρακτηρίζει να απενοχοποιείται και να παίρνει ρομαντικές και μόνο διαστάσεις.

Ένα μπροκάρ παλτό δεν είναι ποτέ μία χαμένη επένδυση. Τώρα μπορείς να το φοράς ακόμα και με ένα denim outfit, αλλά ακόμα κι αν αυτό αλλάξει κάποια στιγμή, θα δέσει άψογα με ένα καλό σου φόρεμα.

Ο πιο mainstream τρόπος να το φορέσεις είναι σαφώς να το επιλέξεις σε ένα παντελόνι, το οποίο θα συνδυάσεις με ένα απλό t-shirt. Αυτή η αντίθεση του ύφους κυρίως θα σου χαρίσει ένα άψογο στιλιστικά αποτέλεσμα.

Plus: Το μπροκάρ μπορεί να δείξει εξίσου ωραίο και σε παπούτσια, αλλά σε πολύ επιλεγμένα είδη.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/dolcegabbana