STREET STYLE

Οι στιλιστικοί κανόνες από το σκανδιναβικό street style

Η πρώτη επαφή με τον μινιμαλισμό που διέπει τις σκανδιναβικές χώρες έγινε μέσα από τη διακόσμηση και την scandi τάση με τις ασπρόμαυρες και γκρι αποχρώσεις μαζί με τις αυστηρές γραμμές. Σταδιακά, αυτή η τάση πέρασε και στη μόδα και συγκεκριμένα στο street style, με τις fashion bloggers να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τώρα πια, η εβδομάδα μόδας στο Όσλο αλλά και την Κοπεγχάγη ή τη Στοκχόλμη είναι σαφώς υπολογίσιμη με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στους δρόμους, όπου οι fashionistas παρουσιάζουν τις δικές τους εκδοχές για τα trends, υιοθετώντας τα και προσαρμόζοντάς τα στην ήδη υπάρχουσα στιλιστική αισθητική και τους άτυπους κανόνες της.

Τα κορίτσια εκεί πρέπει να είναι ζεστά, γι’ αυτό ακόμα και το denim jacket πρέπει να συνοδεύεται από ένα ζεστό ζιβάγκο. Επίσης, δίνουν σημασία στις λεπτομέρειες και αναδεικνύουν τα outfits τους με τα σωστά, mininal αξεσουάρ.

Classy & miimal outfit με το μπεζ σακάκι να σπάει τη μονοτονία του μαύρου.

Faux furs, απαραίτητο συστατικό για ένα στιλάτο αλλά και πρακτικό outfit που δίνει χρώμα στο σύνολο και κρατά τα κορίτσια ζεστά, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα βαριά, μακριά παλτό έχουν επιστρέψει και έχουν βρει την πιο πρακτική τους χρήση, βοηθώντας τις fashionistas να μη χάσουν το στιλ τους.

Μπορεί το ασπρόμαυρο, το μπεζ και το γκρι να κυριαρχούν στο σκανδιναβικό street style, τα έντονα χρώματα όμως σε γερές δόσεις είναι ευπρόσδεκτα.

Ένα casual, denim outfit μπορεί να γίνει stylish, προσθέτοντας το κατάλληλο ζευγάρι παπούτσια και ένα εντυπωσιακό πανωφόρι.

Το scandi στιλ αποδεικνύει ότι ένα minimal outfit μπορεί κάλλιστα να είναι στιλάτο, αρκεί να έχει γίνει σωστά η επιλογή των items που θα το δημιουργήσουν.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/stylesightworldwide