FASHION SHOW

Τα fashion trends που κρατάμε από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

AP Photo/Kathy Willens

Η Εβδομάδα Μόδας φεύγει από τη Νέα Υόρκη και από σήμερα τα fashion shows ξεκινούν στο Λονδίνο. Επομένως, τώρα πια έχουμε μία πλήρη εικόνα για τα basics στις τάσεις του επόμενου χειμώνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά καινούργια trends, αλλά οι παραλλαγές όσων ήδη γνωρίζεις και οι επαναφορές από το παρελθόν, αρκούν για να έχεις ένα καθόλου βαρετό πλαίσιο για τα Fall-Winter ‘19-‘20 trends.

Παρακάτω θα δεις πέντε από αυτά που κρατάμε εμείς από τη Νέα Υόρκη, για να μπορούμε να τα συγκρίνουμε με όλα όσα περιμένουμε να δούμε από τις επόμενες πρωτεύουσες. Η συνέχεια στο street style, όπου θα κριθούν όλα και θα ξέρεις ποια από αυτά μπορούν πραγματικά να φορεθούν  και ποια θα κρατήσεις ως εικόνα από την πασαρέλα.

The Matrix effect

Ακόμα κι αν δεν έχεις δει την ταινία, δεν μπορεί να μην έχεις στο μυαλό σου τη φιγούρα του Matrix, ο οποίος καθώς φαίνεται έχει επηρεάσει σχεδιαστικά τις συλλογές για το επόμενο φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Black & White

AP Photo/Andres Kudacki

AP Photo/Andres Kudacki

Αγαπημένος συνδυασμός που ποτέ δεν λείπει από τα trends, αλλά στα πρόσφατα catwalks έκανε δυναμικό comeback σε total looks και φυσικά σε printed υφάσματα.

Reconstruction

AP Photo/Mary Altaffer

AP Photo/Mary Altaffer

Η τάση επαναπροσδιορισμού παλαιότερων ρούχων ήταν έντονη στη Νέα Υόρκη. Μικρές παραλλαγές, προσθήκες ή αφαιρέσεις ανανεώνουν κομμάτια που ίσως κάτι σου θυμίζουν.

Suits – The New Era

AP Photo/Richard Drew

AP Photo/Richard Drew

Το κοστούμι που τόσο αγάπησες φέτος παραμένει, απλά οι σχεδιαστές αποφάσισαν να το «ντύσουν» με ένα αξεσουάρ που όχι μόνο αλλάζει το look αλλά κολακεύει και τη σιλουέτα. Ζώνες κάθε λογής θα δεις σε πολλούς σχεδιαστές από τα catwalks της Νέας Υόρκης, να κρατούν κλειστά τα oversized, κατά κύριο λόγο, σακάκια.

Bold colors

Τα έντονα χρώματα που συνήθως βλέπει το καλοκαίρι, τον επόμενο χειμώνα θα τα δεις να δίνουν χρώμα στην σκούρα παλέτα του χειμώνα. Μόνα τους ή σε color blocking, θα κάνουν ακόμα πιο φωτεινό το επερχόμενο, χειμερινό σου στιλ.

Duvet υφάσματα

Σε λεπτομέρειες ή σε ολόκληρα παλτό και φορέματα, το ύφασμα που θυμίζει πάπλωμα θα κάνει αισθητή την παρουσία του. Θέλει λίγη προσοχή στο πώς θα το φορέσεις, λόγω του όγκου που τις περισσότερες φορές θα πρέπει να λάβεις κατά νου για να μην υπερβάλλεις στο αποτέλεσμα. Ίσως, στη μορφή ενός μπουφάν να είναι η αντικατάσταση του puffer jacket.

Επ πού πας; εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike;

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Kathy Willens